{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2022-04-07
 • OPPO gebruikt technologie om de wereld een vleugje groen te geven op Earth Day

  OPPO gebruikt technologie om de wereld een vleugje groen te geven op Earth Day

  Brussel, 22 april 2022 – Elk jaar staat 22 april wereldwijd in het teken van Earth Day - een dag die gewijd is aan het vergroten van het bewustzijn om onze planeet te beschermen. Als wereldwijd technologiebedrijf neemt OPPO ook zijn verantwoordelijkheid en gaat het een langetermijnengagement voor duurzaamheid aan, om een groenere toekomst voor onze planeet te bevorderen.

  Plastic afval verminderen en groenere producten ontwikkelen
  Plastic afval is tegenwoordig een grote zorg van milieuvervuiling. Volgens gegevens van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties wordt jaarlijks ongeveer 11 miljoen ton plastic afval in onze oceanen gedropt. Plastic afval dat niet op de juiste manier is verwijderd, komt vaak terecht in de bodem en het water, en uiteindelijk in het menselijk lichaam via het voedsel dat we eten. Deze microplastics vormen een verborgen gevaar voor onze gezondheid waar we momenteel heel weinig over weten.1

  Om de hoeveelheid plastic die in zijn verpakkingen wordt gebruikt te verminderen, heeft OPPO de internationaal erkende groene verpakkingsprincipes "3R + 1D" overgenomen, met de nadruk op reductie, recycleerbaarheid, herbruikbaarheid en afbreekbaarheid. Door deze aanpak heeft OPPO in Europa sinds 2019 de hoeveelheid plastic in zijn verpakkingen met 95% verminderd, terwijl het ook gebruik maakt van materialen met biologisch afbreekbaar polymelkzuurmateriaal om traditionele kunststoffen te vervangen.

  OPPO gebruikt technologie om de wereld een vleugje groen te geven op Earth Day

  De eerder dit jaar gelanceerde OPPO 5G CPE T2 is deels gemaakt van PCR (Post-Consumer Recycled Plastics) afkomstig van oude consumentenproducten.

  Vermindering van het papierverbruik en hergebruik van afvalproducten
  Bossen herbergen veel van de natuurlijke hulpbronnen waarop mensen vertrouwen om te overleven. Door overmatige ontbossing heeft het Amazone-regenwoud de afgelopen 50 jaar echter 17% van zijn oppervlakte verloren.2 Ontbossing en de vermindering van bosgrond is een directe bedreiging voor de biodiversiteit op aarde, evenals een erkende versneller van de opwarming van de aarde.

  Om het verbruik van houtvezels te verminderen, maakt OPPO waar mogelijk gebruik van gerecycleerde materialen. In Europa is de verpakking voor de OPPO Find X5-serie bijvoorbeeld gemaakt van ongeveer 45% gerecycleerde vezels. Deze vezels zijn afkomstig van gerecycleerd papier of ander organisch afval, zoals suikerriet en bamboe.

  OPPO gebruikt technologie om de wereld een vleugje groen te geven op Earth Day

  Productlevenscycli verlengen en e-waste hergebruiken
  De hoeveelheid elektronisch afval die wereldwijd wordt geproduceerd, is de afgelopen 5 jaar met 21% gegroeid, waardoor het de snelst groeiende categorie huishoudelijk afval is. Desondanks wordt slechts 17,4% van het elektronisch afval gerecycleerd.3 OPPO erkent de langetermijndreiging die elektronisch afval vormt voor het milieu en maakt zijn producten duurzamer. Het heeft ook recyclingprogramma's opgezet voor afgedankte elektronische producten om de negatieve impact op het milieu te minimaliseren.

  De recent gelanceerde OPPO Find X5-serie is bijvoorbeeld uitgerust met OPPO's zelfontwikkelde Battery Health Engine, waardoor meer dan 80% van de oorspronkelijke batterijcapaciteit behouden blijft na maar liefst 1.600 volledige laadcycli met behulp van OPPO's 80W SuperVOOC-flitslaadtechnologie. Dit is meer dan twee keer het industriegemiddelde, zodat elke batterij langer kan worden gebruikt.

  OPPO heeft al verschillende recyclingprogramma's opgezet en biedt trade-in-services aan in meerdere landen. In China verzamelde OPPO in 2021 meer dan 1,2 miljoen mobiele telefoons via zijn recyclingprogramma - een hoeveelheid gelijk aan meer dan 216 ton elektronisch afval.

  OPPO helpt ook bij het bevorderen van de recyclage van afgedankte elektronica via zijn industriële en NGO-partnerschappen. In Europa biedt OPPO financiële steun aan lokale recyclingprogramma’s en werkt het samen met professionele externe organisaties om een recyclingprogramma voor elektronisch afval te implementeren.

  OPPO gebruikt technologie om de wereld een vleugje groen te geven op Earth Day

  OPPO was ook een van de eerste smartphonefabrikanten die zich aansloot bij het Eco Rating-programma. Dat werd opgezet door een aantal toonaangevende operatoren in Europa – waaronder Proximus en Orange – om de milieuprestaties van mobiele telefoons gedurende hun hele levenscyclus te evalueren. Door zijn deelname aan het programma werkt OPPO samen met anderen in de industrie om duurzame transformatie te stimuleren.

  Samenwerken om duurzaamheid te bevorderen door middel van technologie
  OPPO biedt niet alleen oplossingen voor milieu- en duurzaamheidskwesties via zijn eigen technologie, maar werkt ook samen met NGO's om mensen over de hele wereld in te schakelen om deze problemen op te lossen.

  In Australië werkt OPPO samen met de Reef Restoration Foundation (RRF), waarbij een AR-app wordt gebruikt om het bewustzijn van de milieucrisis waarmee het Great Barrier Reef wordt geconfronteerd te vergroten en het publiek op te roepen actie te ondernemen. In 2021 heeft OPPO meer dan 52.000 dollar gedoneerd om RRF te helpen zijn missie te bereiken om tegen 2026 een miljoen nieuwe koralen op het Great Barrier Reef te produceren.

  De bescherming van onze natuurlijke omgeving en de biodiversiteit op deze aarde is een te groot probleem om te negeren. Met maar liefst 1 miljoen soorten die momenteel met uitsterven worden bedreigd4, hoopt OPPO technologie te gebruiken om de kleur en schoonheid te behouden die deze soorten aan de natuur toevoegen. Voor het tweede opeenvolgende jaar gebruikt OPPO's Endangered Colours-campagne met National Geographic prachtige beelden van bedreigde dieren om meer mensen te inspireren om de biodiversiteit van de planeet te behouden. De campagne omvat ook steun voor de non-profit National Geographic Society en haar inspanningen voor natuurbehoud.

  Het beschermen van deze aarde is de gedeelde verantwoordelijkheid van ons allemaal. Bij OPPO geloven we dat we door technologische vooruitgang en collectieve actie kunnen helpen de natuurlijke omgevingen van de aarde te beschermen. Ontdek meer over de inspanningen van OPPO op het gebied van duurzaamheid in het recent gepubliceerde OPPO Sustainability Report 2021.

  [1] Bron: https://www.unep.org/news-and-stories/story/world-leaders-set-sights-plastic-pollution
  [2] Bron: https://www.worldwildlife.org/initiatives/forests
  [3] Bron: https://news.un.org/zh/story/2020/07/1061272
  [4] Bron: https://www.unep.org/news-and-stories/press-release/natures-dangerous-decline-unprecedented-species-extinction-rates

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.