{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2022-03-01
 • OPPO presenteert nieuwste initiatieven op vlak van duurzaamheid in tweede Sustainability Report

  OPPO presenteert nieuwste initiatieven op vlak van duurzaamheid in tweede Sustainability Report

  Brussel, 1 maart 2022 — OPPO heeft zijn tweede jaarlijkse OPPO Sustainability Report gepubliceerd, waarin het bedrijf de vooruitgang beschrijft om zijn hele productlevenscyclus duurzamer en milieuvriendelijker te maken, terwijl het zijn missie van "Technology for Mankind, Kindness for the World" blijft nastreven.

     ●    OPPO zet zich in om de internationaal erkende "3R+1D" duurzame verpakkingsprincipes te implementeren en houdt vast aan het verminderen van het gewicht van verpakkingen, het hergebruiken van gerecycleerde materialen, en het gebruik van recycleerbare en biologisch afbreekbare materialen in zijn verpakkingen.
     ●    In Europa is het totale plastic dat OPPO gebruikt in de verpakking van zijn smartphoneproducten sinds 2019 met 95% afgenomen. Voor kunststof materialen die voorlopig niet vervangen kunnen worden, kiest OPPO ervoor om het biologisch afbreekbare polylactide (PLA) te gebruiken. Bovendien is bijna 45% van zijn smartphoneverpakkingen op de Europese markten gemaakt van gerecycleerde vezels, waardoor het gebruik van ruwe grondstoffen wordt verminderd.
     ●    Om de duurzaamheid van zijn smartphones te vergroten, heeft OPPO de zelfontwikkelde Battery Health Engine geïntroduceerd om de levensduur van batterijen te verlengen. Dankzij deze innovatieve technologie blijft na 1600 laad- en ontlaadcycli nog steeds tot 80% batterijcapaciteit bewaard. Vandaag ligt de industriestandaard op 800 laadcycli, ofwel de helft.
     ●    OPPO heeft reeds een productrecyclagesysteem opgezet en biedt inruildiensten aan op binnenlandse en internationale markten om de recyclage en het hergebruik van gebruikte mobiele telefoons te bevorderen. In China zijn tot nu toe meer dan 1,2 miljoen telefoons gerecycleerd via dit systeem, wat neerkomt op meer dan 216 ton elektronisch afval. In de Europese Unie en andere regio's  biedt OPPO financiële steun aan lokale recyclingsystemen,, neemt het deel aan het Green Dot-recyclageprogramma voor verpakkingsafval en werkt het samen met professionele externe recyclagebedrijven.

  OPPO presenteert nieuwste initiatieven op vlak van duurzaamheid in tweede Sustainability Report

  Naast eigen acties, werkt OPPO ook nauw samen met andere partners om duurzaamheid te bevorderen:

     ●    OPPO was een van de eersten die zich aansloot bij het Eco Rating Label van Europese operatoren en presteert daarin uitstekend. Het label werd geïntroduceerd door toonaangevende Europese mobiele providers om  de milieuprestaties van mobiele telefoons  op vijf belangrijke gebieden  te evalueren: duurzaamheid, efficiënt gebruik van grondstoffen, repareerbaarheid, recycleerbaarheid, klimaatefficiëntie.

  Afgezien van zijn inspanningen op het gebied van milieubescherming, onderneemt OPPO al geruime tijd acties om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling, met de nadruk op belangrijke gebieden zoals digitale inclusie, gezondheid en welzijn, en emancipatie van jongeren. OPPO ontwikkelde bijvoorbeeld de Color Vision Enhancement-functie, aan de hand van 766 weergaveprofielen een gepersonaliseerde oplossing biedt voor mensen met een visuele kleurstoornis. Gedurende drie opeenvolgende jaren heeft OPPO ook zijn Renovators Emerging Artists Project uitgevoerd, dat een platform biedt voor jonge creatieven om zich voor te stellen hoe kunst en technologie in de toekomst met elkaar zullen verweven.

  Het OPPO Sustainability Report 2021 is terug te vinden via deze link.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.