{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2024-06-05
 • OPPO publiceert Sustainability Report 2023 op Wereldmilieudag

  Brussel, 5 juni 2024–Vandaag, op Wereldmilieudag, publiceert het wereldwijd toonaangevende technologiebedrijf OPPO zijn Sustainability Report voor 2023. In zijn vierde jaarverslag onthult het bedrijf zijn vooruitgang en langetermijnplan op het gebied van duurzaamheid. Geleid door de missie "Technology for Mankind, Kindness for the World", richt OPPO zich op vijf belangrijke gebieden voor duurzame ontwikkeling: positieve innovatie, milieubescherming, inzet voor het ecosysteem, bedrijfsvoering en naleving, en zorg voor werknemers.

  In 2023 maakte OPPO de belofte om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken voor zijn wereldwijde activiteiten. Door middel van belangrijke acties, zoals het gebruik van hernieuwbare energie en verbeteringen in energie-efficiëntie, toont het bedrijf al vooruitgang in de richting van dit doel. OPPO heeft bijvoorbeeld zijn jaarlijkse CO2-uitstoot met 2.819 ton verminderd met behulp van zonnepanelen en nog eens 8.947 ton bespaard door energie-efficiënte productie. Het bedrijf geeft ook prioriteit aan beter beheer van de productlevenscyclus door plastic uit verpakkingen te verwijderen en oude smartphones te recyclen. In 2023 werden ongeveer 1,1 miljoen apparaten gerecycled via de Trade-In Service op de Chinese markt.

  Als maatschappelijk betrokken bedrijf werkt OPPO ook samen met gemeenschappen, overheden, non-profitorganisaties, onderzoeksinstellingen en zijn gebruikers over de hele wereld om acties te ondernemen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2023 doneerde OPPO meer dan 23,21 miljoen RMB aan onderwijsstichtingen en liefdadigheidsorganisaties ter ondersteuning van milieubescherming, empowerment van jongeren, digitale inclusie en initiatieven op het gebied van gezondheid en welzijn.

  In het afgelopen jaar is OPPO blijven innoveren en de toepassing van technologie op gebieden als AI, toegankelijkheid en gezondheid blijven stimuleren. Tot op heden heeft OPPO wereldwijd meer dan 101.000 patentaanvragen ingediend, waarvan 91% uitvindingspatenten. Volgens gegevens van de World Intellectual Property Organization (WIPO) stond OPPO in 2023 op de 9e plaats wat betreft het aantal aanvragen onder de International Patent Treaty (PCT), wat het vijfde achtereenvolgende jaar is dat OPPO in de wereldwijde top 10 staat.

  In december 2023 onthulde OPPO AndesGPT, zijn eerste zelfgetrainde grote taalmodel, wat al snel werd gevolgd door zijn officiële intrede in het tijdperk van de AI-telefoon en zijn streven om AI-telefoons toegankelijk te maken voor iedereen. OPPO streeft er ook naar om samen te werken met wereldwijde ondernemers en technologieprofessionals om de toekomst van duurzaamheid vorm te geven. Door het lanceren van de OPPO Inspiration Challenge, die oproept tot innovatieve oplossingen in de categorieën "Inspiration for People" en "Inspiration for the Planet", wil OPPO deze innovaties tot leven brengen.

  OPPO wil een gezonder en duurzamer bedrijf worden en zal de kracht van technologie en innovatie blijven gebruiken om duurzame ontwikkeling te stimuleren en uiteindelijk een betere wereld op te bouwen met de gezamenlijke inspanningen van zijn partners en belanghebbenden.

  Lees het OPPO Sustainability Report 2023 voor meer informatie over OPPO’s duurzaamheidstraject: https://www.oppo.com/content/dam/oppo/common/mkt/footer/2023-OPPO-Sustainability-Report-EN.pdf

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.