{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2020-09-14
 • OPPO lanceert ColorOS 11 met uitgebreide aanpassingen op basis van nieuwe Android 11

  Snelle lancering resultaat van samenwerking OPPO en Google

  Brussel, 14 september 2020 - OPPO, wereldwijd toonaangevend smartphonefabrikant, heeft vandaag zijn geheel nieuwe ColorOS 11 wereldwijd gelanceerd. OPPO schrijft hiermee geschiedenis door als een van de eerste OEM-besturingssystemen de nieuwste Android 11-update wereldwijd uit te rollen. Met het nieuwe Make Life Flow-concept behoudt ColorOS 11 de vertrouwde standaard Android-functies, terwijl het ook de uitgebreide gebruikersinterface-aanpassing biedt waar OPPO-gebruikers naar op zoek zijn. De snelle lancering, die volgt op de recente aankondiging van Android 11 door Google, is het resultaat van een zeer nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven om de lancering in recordtijd te realiseren.

  OPPO ColorOS 11

  Nieuw niveau van UI-aanpassing voor persoonlijke gebruikservaring

  ColorOS 11 biedt gebruikers een ongekend niveau van UI-aanpassing (User Interface) om hen te helpen hun verbeelding de vrije loop te laten en hun ervaringen te personaliseren. Gebruikers kunnen hierdoor hun eigen Always-On Display, thema en achtergrond maken, evenals lettertypes, pictogrammen en beltonen. Deze nieuwste upgrade verbetert ook de donkere modus van Android met drie kleurenschema's en contrastniveaus. Ook kunnen gebruikers met OPPO Relax 2.0 hun eigen white noise mix samenstellen en is er bijvoorbeeld keuze uit een uitgebreide verzameling geluiden uit steden van over de hele wereld.

  “De focus van ColorOS 11 op UI-aanpassing is gebaseerd op de wens van de klant naar een meer gepersonaliseerde, unieke telefoonervaring", aldus Lynn Ni, OPPO ColorOS Design Project Lead. “Het ColorOS-team heeft op basis van gebruikersfeedback een ingrijpende UI-aanpassing doorgevoerd, die een meer persoonlijke gebruikersinterface biedt en een breed scala aan nieuwe functies omvat. Op die manier bieden we gebruikers voldoende ruimte om hun creativiteit te uiten en hen tegelijkertijd meer controle te geven over hun telefoon."

  Meer efficiëntie

  ColorOS 11 is uitgerust met degelijke functies die de efficiëntie en het gebruiksgemak van het telefoongebruik aanzienlijk verbeteren. Een van de nieuwe, innovatieve functies is de Three-Finger Translate die wordt mogelijk gemaakt door Google Lens. Three-Finger Translate is de eerste functie die gezamenlijk door OPPO en Google is ontwikkeld. Hiermee wordt door een eenvoudige beweging met drie vingers tekst geselecteerd en vervolgens vertaald door middel van een screenshot.

  Flexdrop , een andere nieuwe functie, is een eenvoudige en intuïtieve oplossing voor multi-tasking. Gebruikers kunnen nu tegelijkertijd video en tekst bekijken, ideaal voor bijvoorbeeld gamers en videoliefhebbers. Gebruikers kunnen ook snel schakelen tussen verschillende smarthome-toestellen en deze bedienen via een nieuw Device Control-menu, zonder dat ze nieuwe apps moeten downloaden.

  Om de beschikbare batterijduur te maximaliseren, kunnen gebruikers in de nieuwe Super Power Saving-modus zes apps selecteren die nog mogen draaien op momenten dat de batterij bijna leeg is. Daarnaast voorkomt Battery Guard schade door langdurig opladen bij onstabiele voedingsspanningen, onder meer door gebruikersgewoonten te leren. Battery Guard pauzeert op intelligente wijze het opladen zodra het 's nachts 80% bereikt, voordat het de batterij weer volledig laat opladen tegen de tijd dat gebruikers wakker worden.

  Hoewel hoge framesnelheden een positieve ontwikkeling zijn in de sector, zijn vertragingen en hapering bij telefoons vaak het gevolg. Om dit tegen te gaan, heeft ColorOS 11 UI First 2.0 geïntroduceerd, die OPPO's gepatenteerde en vertraging reducerende engine combineert met Quantum Animation. Dit verhoogt het RAM-gebruik met 45%, waardoor de responstijd met maar liefst 32% en de framesnelheid met 17% worden verbeterd.

  De AI App Preloading analyseert daarnaast het gebruikersgedrag om de meest gebruikte apps vooraf te laden, waardoor de laadtijd ook aanzienlijk wordt verkort. SuperTouch identificeert vervolgens op intelligente wijze de gebruikersscenario's en optimaliseert op basis daarvan de aanraakreactiesnelheid, wat zorgt voor een soepel werkend systeem.

  Een verhoogde focus op gebruikersbeveiliging en privacy

  ColorOS 11 bevat ook de nieuw toegevoegde privacy-opties van Android 11 en biedt tegelijkertijd een reeks extra privacy- en gegevensbeveiligingsfuncties. Private System dupliceert apps en gegevens en maakt een kopie die onafhankelijk is van het origineel en die alleen toegankelijk is via een aparte vingerafdrukscan of uniek wachtwoord.

  Met een nieuwe snelkoppeling naar App Lock kunnen gebruikers daarnaast apps vergrendelen met een wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsverificatie. Het machtigingssysteem is ook verbeterd, met tijdelijke machtigingen die de camera, microfoon en locatietoegang resetten wanneer de app wordt gesloten. Ondertussen zetten auto-reset-rechten de authorisatie-instellingen van de app terug naar de standaardinstellingen als ze lange tijd niet zijn gebruikt. Om te voorkomen dat ongewenste apps toegang krijgen tot de gegevens van andere apps, beperkt de bereikopslag de toegang van apps tot telefoongegevens en wordt hiervoor altijd toestemming van de gebruiker gevraagd.

  De snelste en breedste uitrol in de geschiedenis van ColorOS

  De huidige bèta-lancering van ColorOS 11 nodigt technisch onderlegde gebruikers uit om de nieuwe functies te verkennen en feedback te geven. De officiële versie volgt in de komende weken. ColorOS 11 wordt batch voor batch uitgebracht, te beginnen met de Find X2-serie en Reno3-serie. De volledige uitrol omvat meer dan 28 telefoonmodellen van OPPO, inclusief de in België verkrijgbare Find-, Reno- en A-series.

  [1] Flexdrop is beschikbaar vanaf oktober 2020
  [2] Data op basis van laboratoriumtests door OPPO; actuele cijfers kunnen afwijken
  [3] Private System is beschikbaar vanaf oktober 2020

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.