{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-08-19
 • OPPO loopt voorop in ontwikkeling smartphonefotografie met nieuwe innovatieve technologieën voor beeldverwerking

  Nieuwe RGBW-sensor, continue optische zoom, vijfassige OIS-technologie en de volgende generatie camera onder het scherm

  OPPO loopt voorop in ontwikkeling smartphonefotografie met nieuwe innovatieve technologieën voor beeldverwerking

  Brussel, 19 augustus 2021  – OPPO, wereldwijd toonaangevend merk van smart devices, hield vandaag het 2021 OPPO Future Imaging Technology Launch Event. Tijdens het online evenement onthulde OPPO een reeks doorbraken in smartphonebeeldtechnologie, waaronder upgrades van sensoren, modules en algoritmen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en optimalisatie van onderliggende beeldvormingstechnologieën om gebruikers in staat te stellen "de schoonheid in het leven met gemak vast te leggen".

  Inbegrepen in deze OPPO-innovaties: een volgende generatie RGBW-sensor, 85-200 mm continue optische zoom, vijf-assige OIS-technologie en OPPO's volgende generatie camera onder het scherm met een reeks gepatenteerde AI-algoritmen. Met behulp van deze nieuwe technologieën heeft OPPO een grote sprong gemaakt in smartphonebeeldtechnologie op verschillende vlakken, waaronder lichtgevoeligheid, zoomvermogen, stabilisatie, toekomstig productvormfactorvooronderzoek en meer.

  Nieuwe sensor: de nieuwe generatie RGBW-sensor verbetert de lichtgevoeligheid met verbeterde kleurprestaties

  OPPO’s nieuwe generatie RGBW-sensor verbetert de lichtgevoeligheid aanzienlijk met de introductie van extra witte subpixels (W), baanbrekende DTI-technologie en OPPO’s zelf ontwikkelde 4-in-1-pixelalgoritme. Die innovaties zorgen ervoor dat de nieuwe sensor 60% meer licht kan vastleggen dan eerdere sensoren, terwijl tot 35% minder ruis wordt gemaakt1 om veel duidelijkere en helderdere beelden te leveren bij weinig licht.

  OPPO loopt voorop in ontwikkeling smartphonefotografie met nieuwe innovatieve technologieën voor beeldverwerkingIllustratie van OPPO's volgende generatie RGBW-sensor

  De nieuwe RGBW-sensor is gemaakt met behulp van geavanceerde fabricage- en verwerkingstechnologie, waardoor er meer rekenkracht is om complexe algoritmen uit te voeren en de hoeveelheid gegevens die via de witte pixels van de sensor wordt geëxtraheerd, wordt gemaximaliseerd. Het gepatenteerde 4-in-1-pixelalgoritme van OPPO helpt de kleurprestaties van de sensor aanzienlijk te verbeteren, waardoor problemen met kleurnauwkeurigheid en moirépatronen worden voorkomen. Bovendien voorkomen de toonaangevende DTI-pixelisolatietechnologie en DeepSi-verwerking crosstalk op subpixelniveau  op een effectieve manier, waardoor de beeldkwaliteit verbetert.

  De volgende generatie RGBW-sensor is niet alleen in staat om foto's bij weinig licht te maken, maar kan portretten ook expressiever maken in zowel foto als video met verbeteringen aan de huid, textuur en contrast. De nieuwe sensor wordt vanaf Q4 2021 commercieel uitgebracht in OPPO-producten.

  Nieuwe modules: 85-200 mm continue optische zoom ondersteunt supervloeiende zoom en OPPO’s vijf-assige OIS garandeert duidelijkere snapshots

  De nieuwe 85-200 mm continue optische zoom betekent een volledig herontwerp van de module op hardwareniveau:
  •     Het maakt voor het eerst gebruik van  G+P (glas + plastic)-lenstechnologie en introduceert twee ultradunne, zeer nauwkeurige asferische glaslenzen die optische effecten, zoals het minimaliseren van strooilicht, aanzienlijk verbeteren.
  •     De innovatieve toepassing van een tunnelmagnetoresistentiesensor (TMR-sensor) stelt de lenzen in de cameramodule in staat om met meer stabiliteit en precisie te bewegen.
  •     De verbeterde geleidingsasmotor verhoogt de dynamische kanteling waarop het lenssysteem kan worden bewogen, waardoor continue optische zoom bij hogere vergrotingen gemakkelijk wordt ondersteund.

  OPPO loopt voorop in ontwikkeling smartphonefotografie met nieuwe innovatieve technologieën voor beeldverwerkingOPPO 85-200mm continue optische zoom

  Deze innovaties ondersteunen continue optische zoom bij gelijkwaardige brandpuntsafstanden tussen 85 mm en 200 mm, waarbij scherpe beelden worden vastgelegd op elk vergrotingsniveau, van portretten van dichtbij tot verre landschappen, zonder bij te snijden. Gebruikers kunnen genieten van een soepele overgang door het continue optische zoombereik met beeldkwaliteit vergelijkbaar met die van een professionele camera. Deze technologie vermijdt ook veelvoorkomende problemen zoals onnauwkeurigheid in de witbalans of kleurafwijking, die conventionele zoomsystemen met meerdere camera's kunnen ervaren.

  Ook nieuw van OPPO is de vijfassige optische beeldstabilisatie (OIS). Dat stelt de systeemprocessor in staat om bewegingsgegevens van de gyroscoop te ontvangen, te analyseren en op te splitsen in zijn respectieve componenten via algoritmen. De gegevens worden vervolgens doorgegeven aan de twee beweegbare componenten: de lens en de beeldsensor, die respectievelijk worden aangedreven door kogellagermotoren en geheugenmetaal.

  Wanneer de beweging relatief klein is, worden beelden voornamelijk gestabiliseerd door lens-shift OIS om horizontale (X) en verticale (Y) verschuivingen te compenseren. Wanneer de amplitude van de beweging echter relatief groot is, zal ook sensor-shift OIS worden gebruikt, waarbij naast horizontale verschuivingen (x) en verticale verschuivingen (y) ook rollen wordt gecompenseerd, samen met algoritmecompensatie om stabilisatie op vijf assen in de ruimte te realiseren.

  Dit maakt een maximale stabilisatiehoek van ±3° mogelijk, drie keer meer dan traditionele OIS-technologie op mobiele apparaten, terwijl de sensor ook kan schakelen met een precisie van 2 μm. Voor nachtelijke of bewegingsopnamen kan de gepatenteerde algoritmetechnologie van OPPO helpen de stabiliteit, helderheid en kleurprestaties aanzienlijk te verbeteren door de trillingscompensatieprestaties met maximaal 65% te verhogen. OPPO’s vijfassige OIS wordt vanaf het eerste kwartaal van 2022 commercieel uitgebracht in OPPO-producten.

  OPPO loopt voorop in ontwikkeling smartphonefotografie met nieuwe innovatieve technologieën voor beeldverwerkingOPPO’s vijfassige OIS-technologie

  Nieuw algoritme: zelf ontwikkelde algoritmen van OPPO ondersteunen de volgende generatie camera onder het scherm om de perfecte balans te bieden tussen scherm- en camerakwaliteit

  Ten slotte toonde OPPO ook zijn volgende generatie camera-oplossing onder het scherm voor toekomstige smartphones. De innovatieve pixelgeometrie zorgt voor een scherm van hoge kwaliteit (400 ppi) in het cameragebied onder het scherm. Met behulp van transparante bedrading en een nieuw ontwerp is het resultaat een veel fijnere weergavekwaliteit en soepelere visuele ervaring. Met elk pixelcircuit dat slechts 1 pixel ("1-op-1") in het scherm aanstuurt en de nauwkeurige algoritmische compensatietechnologie van OPPO, worden de chromaticiteit en helderheid van het hele scherm nauwkeuriger geregeld, met een afwijking van slechts ongeveer 2% en een verbeterde schermlevensduur van maximaal 50%.

  OPPO loopt voorop in ontwikkeling smartphonefotografie met nieuwe innovatieve technologieën voor beeldverwerking

  Daarnaast heeft het U.S. Research Institute van OPPO een reeks AI-algoritmen voor beeldverwerking ontwikkeld - waaronder diffractiereductie, anticondensatie, HDR en AWB - om de beeldkwaliteit van de camera onder het scherm verder te optimaliseren. OPPO’s diffractiereductiemodel is getraind met behulp van tienduizenden afbeeldingen om problemen te beheersen die worden veroorzaakt door diffractie aan de lichtbron, waardoor gebruikers duidelijkere, natuurlijker ogende beelden kunnen vastleggen.

  Om te voldoen aan de steeds veranderende beeldvormingsbehoeften van gebruikers wereldwijd, versterkt OPPO zijn wereldwijde R&D-capaciteiten verder. Momenteel heeft OPPO 6 onderzoeksinstituten, 5 R&D-centra en tientallen Imaging Labs verspreid over de hele wereld, waaronder het nieuwe Imaging Lab in Hyderabad, India, en het Imaging Lab in Yokohama, Japan, dat verantwoordelijk is voor een aantal zelf ontwikkelde beeldvormingstechnologieën van OPPO in de Reno-serie. In de toekomst zal OPPO zich blijven richten op de implementatie van eigen beeldvormingstechnologieën en de samenwerking met partners in de industrie verder versterken om gebruikers een nog betere beeldvormingservaring te bieden.

  1. Gegevens van OPPO Lab, vergeleken met RGB-sensor van de vorige generatie

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.