{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-08-04
 • OPPO onthult volgende generatie camera onder het scherm voor meeslepende full-screen ervaring

  ●   Door hardware-innovaties en gepatenteerde algoritmes te combineren, levert OPPO's volgende generatie Under Screen Camera-technologie de perfecte balans tussen scherm- en camerakwaliteit
  ●   Voortbouwend op jarenlange ervaring in camera technologie onderhet scherm, blijft OPPO het voortouw nemen in de innovatie van smartphonevormfactors

  Brussel, 4 augustus 2021  –  OPPO, wereldwijd toonaangevend merk van smart devices, onthulde vandaag zijn volgende generatie USC-technologie (Under Screen Camera) voor smartphones. Door het beste in hardware-innovatie en de gepatenteerde AI-algoritmes van OPPO te combineren, plaatst de nieuwe cameraoplossing de camera aan de voorkant discreet onder het smartphonescherm op een manier die de integriteit en consistentie van het hele scherm behoudt, zowel tijdens gebruik als in stand-by. De nieuwe generatie USC-technologie van OPPO biedt de perfecte balans tussen consistente scherm- en camerabeeldkwaliteit.

  OPPO onthult volgende generatie camera onder het scherm voor meeslepende full-screen ervaringOPPO's volgende generatie cameraoplossing onder het scherm

  De nieuwe oplossing lost veel technische en productiegerelateerde uitdagingen op waarmee USC-technologie sinds het begin van de ontwikkeling wordt geplaagd. Doorbraken omvatten het oplossen van problemen zoals inconsistente weergavekwaliteit in het schermgebied boven de camera, slechte beeldkwaliteit veroorzaakt door obstructie van de camera door het scherm, evenals problemen met de betrouwbaarheid en levensduur van het product. Dankzij vooruitgang op deze gebieden levert OPPO een geüpgradede cameraoplossing onder het scherm, die de end-to-end full-screen ervaring naar nieuwe niveaus tilt.

  OPPO onthult volgende generatie camera onder het scherm voor meeslepende full-screen ervaringEen prototype van een apparaat met OPPO’s volgende generatie camera onder het scherm

  Op het scherm introduceert OPPO verschillende nieuwe innovaties in structuurontwerp  en AI-algoritmes:  

  ●     Innovatieve pixelgeometrie: De nieuwe oplossing  verkleint de grootte van elke pixel zonder het aantal pixels te verminderen om een scherm van hoge kwaliteit met 400 ppi te garanderen, zelfs in het cameragebied.
  ●     Transparante bedrading en nieuw ontwerp: OPPO heeft de traditionele schermbedrading vervangen door een innovatief transparant materiaal. In combinatie met een uiterst nauwkeurig productieproces dat de breedte van de bedrading met 50% vermindert, resulteert dit in een veel fijnere weergavekwaliteit  en verbeterde visuele ervaring.

  OPPO onthult volgende generatie camera onder het scherm voor meeslepende full-screen ervaringInnovatieve pixelgeometrie van OPPO's volgende generatie camera onder het scherm

  ●     Verbeterde controle van schermnauwkeurigheid, -kleur en -helderheid: In tegenstelling tot de huidige industriestandaard om 1 pixelcircuit te gebruiken om 2 pixels ("1-to-2") in het schermgebied boven de camera aan te sturen, heeft OPPO een nieuwe oplossing ontwikkeld met behulp van gepatenteerde schermtechnologie, waarbij elk pixelcircuit slechts 1 pixel ("1-to-1") aanstuurt. In combinatie met de nauwkeurige  algoritmische compensatietechnologie van OPPO maakt dit het mogelijk om de kleurkwaliteit en helderheid van het hele scherm nauwkeurig te regelen met een afwijking van  ongeveer  2%. Voor toepassingen zoals het lezen van e-books, bladeren door het nieuws of navigeren met kaarten, maakt de volgende generatie USC-technologie van OPPO het mogelijk om kleinere lettertypen nauwkeurig weer te geven en tekstuele details en kleuren beter te bewaren en weer te geven, wat resulteert in een consistentere en meeslepende ervaring.
  ●     Verbeterde betrouwbaarheid en levensduur: Dankzij de nieuwe 1-to-1-pixelarchitectuur en OPPO’s anti-inbrandoptimalisatiealgoritme, zorgt de nieuwe generatie USC-technologie voor beeldcompensatie in het cameragebied, terwijl de levensduur van het scherm tot 50% wordt verlengd.

  Met betrekking tot de camera heeft OPPO’s researchteam in de Verenigde Staten een reeks AI-aangedreven beeldverwerkingsalgoritmen ontwikkeld – onder meer voor diffractiereductie, HDR en automatische witbalans - om enkele van de negatieve bijwerkingen te verminderen die meestal worden aangetroffen in camera's onder het scherm, zoals wazige beelden en beeldreflectie. OPPO heeft ook zijn AI-diffractiereductiemodel getraind met tienduizenden afbeeldingen om problemen te beheersen die worden veroorzaakt door diffractie bij de lichtbron, waardoor gebruikers duidelijkere, natuurlijker ogende beelden kunnen vastleggen.

  OPPO onthult volgende generatie camera onder het scherm voor meeslepende full-screen ervaringVoorbeeldfoto gemaakt met de volgende generatie camera onder het scherm van OPPO

  OPPO heeft tot nu toe drie generaties camera’s onder het scherm gepresenteerd, sinds het in 2018 begon met de ontwikkeling van de technologie. Daarbij werden al meer dan 200 gerelateerde patenaanvragen ingediend. In 2020 heeft OPPO ook verder bijgedragen aan de ontwikkeling van de technologie door een eerste voorstel van standaarden voor cameratechnologie onder het scherm in te dienen bij de International Electrotechnical Commission (IEC). In het ingediende voorstel waren aanbevelingen opgenomen voor 7 belangrijke technische meetwaarden, waaronder beeldtransmissie, reflectie, uniformiteit, gammacorrectie, kleurverschuiving en helderheidsverval.

  OPPO zal zijn onderzoek naar hardwareontwerp en algoritmische verwerkingsmogelijkheden voortzetten om de cameratechnologie onder het scherm verder te optimaliseren en een meeslepende schermervaring aan te bieden aan gebruikers wereldwijd.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.