{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-12-14
 • OPPO introduceert Air Glass met creatief cicadevleugeldesign en zelf ontworpen Spark-microprojector

  OPPO introduceert Air Glass voor assisted reality

  Brussel, 14 december 2021 — Vandaag, op INNO DAY 2021, heeft OPPO officieel de sluier gelicht van de OPPO Air Glass. Het baanbrekende aR-apparaat ('assisted Reality') – uitgerust met de door OPPO zelf ontworpen Spark-microprojector, geavanceerde microled en een op maat gemaakt diffractie-optisch golfgeleiderdisplay – ondersteunt vier verschillende gebruikersinteracties, namelijk aanraking, stem, hoofdbeweging en handbeweging, waarmee gebruikers sneller en vlotter de nodige informatie krijgen.

  "OPPO bestudeert al lang de mogelijkheden van Extended Reality (XR), en met de Air Glass hebben we eindelijk een slimme bril gecreëerd die echt binnen het bereik van de consument ligt", aldus Levin Liu, OPPO Vice President en hoofd van het OPPO Research Institute. "Zijn futuristische ontwerp doet het al vermoeden: de OPPO Air Glass gaat een revolutie ontketenen in hoe we informatie zien en consumeren. De gebruiksvriendelijke display kan belangrijke berichten recht voor onze ogen weergeven. Met de OPPO Air Glass gaat de wereld er nooit meer hetzelfde uitzien."

  Baanbrekende vorm: dun en licht design, geïnspireerd door de natuur
  OPPO Air Glass is opgebouwd rondom een baanbrekend monocle-golfgeleiderontwerp. Uitgaande van de aparte designfilosofie van OPPO vertoont Air Glass de vloeiende rondingen die hem zijn lichte, minimalistische aanblik geven. Met zijn totaal gewicht van ongeveer 30 g is de OPPO Air Glass een van de lichtste apparaten in zijn soort; geschikt om als gewone bril te dragen.

  OPPO introduceert Air Glass voor assisted reality

  Het montuurontwerp is geïnspireerd op vogelveren: licht, rank en gebogen, met een aanraakbalk die lijkt op een elegante veerschacht. Het ontwerp van de monoculaire golfgeleiderlens daarentegen is geïnspireerd op de vleugels van de cicade; een ontwerp dat breekt met de conventionele beperkingen van ronde of gerond-rechthoekige lenzen op een bril. De lens is bevestigd op een licht en slank montuur dat alle componenten huisvest, waaronder het Qualcomm Snapdragon Wear 4100-platform.

  Het montuur van de OPPO Air Glass is met de CNC-techniek vervaardigd, wat het ontwerp een vleug van verfijning en precisie verleent. Met zijn uniek en opvallend ontwerp is de OPPO Air Glass, zelfs wanneer je hem niet echt in gebruik hebt, een stijlvol technisch accessoire voor dagelijks gebruik.

  De zelf ontwikkelde Spark-microprojector levert een revolutionaire aR-ervaring op
  Dankzij de integratie van de door OPPO zelf ontwikkelde microprojector, geavanceerde microled en aangepaste golfgeleidertechnologie levert de OPPO Air Glass zowel binnen- als buitenshuis heldere en scherpe beelden die op elk moment gegarandeerd een superieure aR-ervaring bieden.

  OPPO introduceert Air Glass voor assisted reality

  Het hart van het OPPO Air Glass-displaysysteem is de door OPPO zelf ontwikkelde Spark-microprojector; een van de meest compacte projectiesystemen in de sector, zowat ter grootte van een koffieboon. De projector zit in een CNC metalen behuizing met een glazen lensmodule voor een betere warmteafvoer en stabiliteit, en wordt aangedreven door een geavanceerde microled, die tot 3 miljoen nits helderheid heeft.

  De OPPO Air Glass werkt met een bedrijfseigen optische-diffractiegolfgeleider die twee modi ondersteunt: 16 en 256 grijswaardenniveaus. Hij kan een gemiddelde helderheid tot 1400 nits leveren, voor een levendige en scherpe beeldweergave in wisselende lichtomstandigheden. Daarnaast is de golfgeleider ter bescherming aan weerszijden ingepakt tussen twee lagen saffierglas met een verhoogde transparantie.

  De OPPO Air Glass is ontworpen om binnen de mogelijkheden van zoveel mogelijk mensen te komen, waaronder gebruikers met refractieafwijkingen zoals bijziendheid en verziendheid. De bril is verkrijgbaar met twee soorten monturen: een zilveren halfmontuur en een zwart volmontuur dat beter geschikt is voor mensen die een corrigerende bril nodig hebben. Beide kleuren zijn verkrijgbaar in twee maten.

  Ongebreideld gevoel van controle met vier interactiemethoden
  De OPPO Air Glass is te bedienen met de Smart Glass-app op de OPPO Watch 2 en met elke OPPO-smartphone waarop ColorOS 11 of hogere versies zijn geïnstalleerd. Hij ondersteunt ook vier intuïtieve interactiemethoden – aanraking, stem, handbewegingen en hoofdbewegingen.

  Wanneer de Air Glass gekoppeld is met een OPPO Watch 2, kunnen gebruikers application cards ook met handbewegingen bevestigen, annuleren en verwisselen. Bovendien herkent de Air Glass een volstrekt nieuwe interactiemethode, namelijk hoofdbewegingen. Knik bijvoorbeeld zachtjes met het hoofd of schud het hoofd om meldingen respectievelijk te openen en te sluiten.

  OPPO introduceert Air Glass voor assisted reality

  Ontwikkeling van diverse toepassingen samen met industriepartners
  Op de OPPO Air Glass zijn diverse, waaronder door OPPO zelf ontwikkelde, applicaties geïnstalleerd. Het gaat onder meer om weer, kalender, gezondheid, teleprompter en navigatie.

  De vertaalfunctie is een gigantisch hulpmiddel voor interculturele communicatie. Zodra hij gekoppeld is, wordt de spraakinput van de ene gebruiker automatisch vertaald naar tekst in de doeltaal en dan onmiddellijk weergegeven op de Air Glass van de andere gebruiker. Momenteel ondersteunt de Air Glass Mandarijns Chinees-Engels en omgekeerd; Mandarijns Chinees-Japans en Mandarijns Chinees-Koreaans volgen binnenkort.

  Nog een innovatieve toepassing van de Air Glass is de teleprompter, die aangepaste tekst kan weergeven zodat de presentatie op het werk of voor publiek een fluitje van een cent wordt.

  OPPO heeft ook nauw samengewerkt met Baidu om apps zoals Baidu Walk & Bike Navigation en Explore Nearby aan te passen voor de OPPO Air Glass. Via de navigatie kunnen gebruikers aanwijzingen ontvangen voor verplaatsingen te voet of met de fiets, terwijl Explore Nearby informatie kan geven over winkels en andere bezienswaardigheden in de buurt op basis van de locatie en richting van een gebruiker.

  Beschikbaarheid
  De OPPO Air Glass wordt in Q1 van 2022 op de Chinese markt gelanceerd. Het apparaat zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren, zwart of wit, met twee aangepaste montuuraccessoires.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.