{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2022-02-28
 • OPPO lanceert meerdere baanbrekende snellaadtechnologieën op MWC 2022

  Brussel, 28 februari 2022 – Tijdens Mobile World Congress 2022 in Barcelona kondigt OPPO vandaag twee doorbraken aan op het gebied van snellaadtechnologie: 150W SUPERVOOC met Battery Health Engine (BHE) en 240W SUPERVOOC. 150W SUPERVOOC met Battery Health Engine vestigt een nieuw record voor opladen en ontladen van mobiele telefoons, terwijl 240W SUPERVOOC een nieuwe industriestandaard zet.

  De ultrasnelle 150W SUPERVOOC-snellaadtechnologie met BHE kan 80% van de oorspronkelijke laadcapaciteit behouden na maar liefst 1.600 oplaadcycli, een verdubbeling van de industriestandaard. Daarnaast markeert 240W SUPERVOOC de nieuwste technologische doorbraak in de mobiele telefoonindustrie, waarmee het mogelijk wordt om een 4.500 mAh-batterij van 1% naar 100% op te laden in een zeer korte tijd van slechts 9 minuten.

  Jeff Zhang, Chief Charging Technology Scientist bij OPPO, zegt: ‘’Sinds de lancering van VOOC-snellaadtechnologie in 2014, heeft OPPO prioriteit gegeven aan de allround oplaadervaring van gebruikers. We zullen de grenzen van snellaadtechnologieën blijven verleggen, opladers verkleinen, opkomende problemen actief aanpakken en gebruikers veilige, efficiënte en slimme snellaadoplossingen bieden die de grenzen verleggen.’’

  150W SUPERVOOC met BHE: geavanceerde laadefficiëntie
  150W SUPERVOOC met BHE is voortgekomen uit de toonaangevende 125W SUPERVOOC-snellaadtechnologie en maakt gebruik van directe oplaadtechnologie met twee laadpompen die opladen tot 20V/7,5A kunnen ondersteunen.

  150W SUPERVOOC met BHE kan een batterij van 4.500 mAh opladen van 1% tot 50% in 5 minuten en helemaal tot 100% in slechts 15 minuten1

  Bovendien maakt 150W SUPERVOOC met BHE gebruik van galliumnitride (GaN) om de adapter te verkleinen tot bijna hetzelfde formaat als de 65W SUPERVOOC-adapter van de vorige generatie, met afmetingen van 58 x 57 x 30 mm en een gewicht van ongeveer 172 gram2.

  De vermogensdichtheid is 1,51 W/cm3, wat veel hoger is dan het industriegemiddelde.

  Battery Health Engine: sneller dan snel
  Om het allround opladen te verbeteren, beschikt de 150W SUPERVOOC-snellader over de Battery Health Engine, die wordt aangedreven door OPPO’s aangepaste batterijbeheerchip en twee belangrijke technologieën bevat: Smart Battery Health-algoritme en Battery Healing-technologie. Samen verbeteren ze de gezondheid, veiligheid en prestaties van de batterij door de hardware en software te optimaliseren.

  Het Smart Battery Health-algoritme kan het elektrische potentiaal over de negatieve elektroden in de batterij in real time volgen. Het past dynamisch de laadstroom aan binnen een redelijke marge, waardoor het optreden van dood lithium wordt geminimaliseerd terwijl de maximale laadstroom behouden blijft. Op deze manier kan een gezondere batterijlevensduur en een snellere oplaadsnelheid worden gegarandeerd.

  Battery Healing Technology optimaliseert de levensduur van de batterij vanuit het inwendige systeem van de batterij. Door de elektrolytformule te verbeteren, worden de elektroden tijdens de laad- en ontlaadcycli van de batterij voortdurend hersteld, waardoor een stabielere en duurzamere solide elektrolytinterface (SEI) wordt gevormd die in real time altijd in een perfecte staat blijft. Dit helpt bij het verminderen van de slijtage van de positieve en negatieve elektroden van de batterij, waardoor de prestaties van de batterij worden verbeterd en de levensduur wordt verlengd.

  De levensduur van een batterij wordt in de smartphone-industrie gemeten a.d.h.v. het aantal oplaadcycli. De meeste telefoons op de markt kunnen 80% behouden na 800 cycli opladen van leeg naar vol. OPPO heeft dat verdubbeld tot 1600 keer.

  BHE zal in de toekomst worden geïntegreerd in de meeste middenklasse en high-end OPPO-smartphones, resulterend in hogere veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid voor gebruikers.

  240W SUPERVOOC: de volgende generatie snelladen
  Vanwege de groeiende vraag naar razendsnelle oplaadoplossingen in het tijdperk van intelligente 5G-connectiviteit, introduceert OPPO 240W SUPERVOOC, waarmee het snellaadgrenzen verlegt. 240W SUPERVOOC is ontworpen met 24V/10A-technologie op een Type-C-interface en is in staat om een 4.500 mAh-batterij in ongeveer 9 minuten razendsnel op te laden tot 100%. Het beschikt over drie laadpompen en voldoende stroomtoevoer zodat de handsets kunnen worden omgezet in 10V/24A. 240W SUPERVOOC voldoet aan de bestaande toestelspecificaties en is getest op warmteafvoer, waardoor optimale efficiëntie en verhoogde veiligheid worden gegarandeerd. Bovendien zorgt de toonaangevende ontladingsclassificatie van de batterij ervoor dat de hardware maximaal 240W kan ondersteunen.

  Door een holistische benadering toe te passen voor de veiligheid van de adapter, de oplaadkabel en de smartphone, minimaliseert OPPO potentiële veiligheidsrisico’s en biedt het een efficiënte en veilige oplaadoplossing:
  ●         240W SUPERVOOC neemt vijf veiligheidsmaatregelen en een speciaal aangepaste intelligente controle-chip die de spanning, stroom en temperatuur regelt om een veilige oplaadoplossing te leveren.
  ●         Een op maat gemaakte batterijveiligheidsmonitoringchip controleert of de batterij van de mobiele telefoon tijdens gebruik wordt beschadigd door externe krachten.
  ●         De temperatuurbescherming is verbeterd via 13 temperatuursensoren die in de telefoon zijn geïnstalleerd, waardoor de kans op oververhitting wordt verkleind en afwijkingen worden voorkomen.

  1Gegevens vanuit het OPPO Lab. Testomgeving: netwerk uitgeschakeld, scherm uitgeschakeld, inactief. 100% wordt gedefinieerd als wanneer het batterijniveau dat op het scherm wordt weergegeven 100% bereikt. De werkelijke oplaadtijd kan variëren, afhankelijk van verschillen in omgeving of individuele apparaten.
  2De gegevens in dit persbericht werden verzameld in OPPO-laboratoria en de werkelijke grootte en het werkelijke gewicht kunnen variëren, afhankelijk van het fabricageproces en de meetmethode.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.