{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2021-02-26
 • Wereldwijde samenwerkingen voor wereldwijde verandering

  OPPO kondigde op MWC Shanghai The Flash Initiative aan om snellaadtechnologie naar meer apparaten te brengen.

  Er zijn twee krachten waar we ons bij OPPO door laten leiden: innovatie en mensen. We willen technologieën vooruitstuwen, zodat ze ons allemaal uitzonderlijke ervaringen opleveren.

  Maar we hebben wereldwijde ambities en we kunnen ze niet allemaal alleen realiseren. Daarom hebben we de nodige tijd en aandacht besteed aan het opbouwen van een netwerk van partners, om ervoor te zorgen dat onze innovaties zoveel mogelijk mensen bereiken.

  We hebben zorgvuldig de beste bedrijven gekozen in meerdere industrieën, en we zullen doorgaan met het opbouwen van deze wederzijds voordelige relaties met innovators en pioniers. We zijn van plan om nieuwe industriebenchmarks te stellen, innovatieve technologieën te bouwen en het dagelijks leven van mensen over de hele wereld te verrijken.

  Technologieën om de wereld te transformeren

  Onze R&D-teams vormen de ruggengraat van OPPO. Daarom investeren we 7 miljard dollar over drie jaar om grensverleggende technologieën te ontwikkelen en ongeëvenaarde producten te maken. Hoewel we bekend zijn geworden om onze mobiele telefoons, hebben we ons portfolio uitgebreid om bredere slimme technologieën en innovaties te omarmen die mensen thuis, op het werk en daarbuiten helpen. Daarnaast hebben we ecosystemen gebouwd op drie specifieke gebieden:

  Flash Charging – Op MWC Shanghai 2021 kondigden we ons nieuwe snellaadproject aan. The Flash Initiative brengt een groot aantal innovators uit verschillende sectoren samen. Elke partner is toegewijd aan het realiseren van supersnel opladen voor meer mensen, met behulp van onze VOOC-snellaadtechnologie. De groep omvat al leiders in de auto-industrie (FAW-Volkswagen), draagbare laders (Anker) en chipproductie (NXP Semiconductors), waarbij elk bedrijf onze gepatenteerde ontwerpen in licentie gebruikt. We hebben onze patenten tot nu toe reeds in licentie gegeven aan ongeveer 40 bedrijven. CTTL (China Telecommunication Technology Labs) zal ervoor zorgen dat nieuwe producten – gebouwd door OPPO of onze partners – grondig worden getest en veilig bevonden.

  Samen hopen we mensen de vrijheid te geven om hun apparaten te gebruiken wanneer ze maar willen en hoe ze maar willen, door sneller opladen voor iedereen beschikbaar te maken.

  5G – Deze technologie is al lang een focus voor OPPO. Tot op heden hebben we alleen al op 5G-gebied meer dan 2.500 unieke patenten aangevraagd en hebben we meer dan 1.000 5G-standaardoctrooien aangemeld bij het European Telecommunications Standards Initiative (ETSI). We voeren voortdurend nieuwe tests uit met partners, zoals onze recente 5G standalone spraak- en dataoproeptests met Ericsson en Swisscom, of 5G SA-netwerkslicingtests met Coventry University, Vodafone en Ericsson.

  Onze grootste push voor 5G kwam toen we begin 2019 ons 5G Landing Project lanceerden, gericht op het werken met telecomproviders om de beschikbaarheid van 5G over de hele wereld te versnellen. Nu werken we samen met meer dan 80 operatoren over de hele wereld, waaronder China Telecom, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, China Mobile, Telefonica en Telcel.

  Internet Of Things – Naarmate 5G realiteit wordt voor meer mensen, willen we de voordelen van 5G naar slimme huizen, kantoren en openbare ruimtes brengen. Dus ontwikkelden we onze 5G CPE, Omni, die mobiele 5G-signalen verandert in stabiele, supersnelle Wi-Fi die IoT-apparaten ondersteunt. Nogmaals wendden we ons tot onze 5G-partners en voerden we 5G mmWave-tests uit met Qualcomm en Ericsson om ervoor te zorgen dat Omni zo goed was als we wisten dat het kon zijn, met een 5G-downlinksnelheid van 4,06 Gbps.

  De mogelijkheden die voortvloeien uit het combineren van 5G en IoT zijn bijna eindeloos. Van cloudgebaseerde gaming waarvoor geen console nodig is tot energiebeheer thuis, onbeperkte videocommunicatie en gevirtualiseerde gegevensopslag. En vanwege de stabiliteit en ongelooflijke bandbreedte van 5G, hoef je je geen zorgen te maken over een verbinding die wegvalt of buffering, of je nu op de bank zit, onderweg bent of in een stadion staat met duizenden andere mensen.

  De combinatie van deze drie technologieën is misschien wel wat ons het meest opwindt: connectiviteit waar je ook bent, met de kracht om te doen wat je wilt. Door te blijven investeren in onze eigen R&D en samenwerkingen op te bouwen met de beste innovators in elke branche die we aanraken, denken we dat we deze visie kunnen veranderen. We hebben een glimp van de toekomst gezien en nu willen wij – en onze partners – die toekomst naar voren brengen.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.