{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2022-05-18
 • Hoe OPPO’s Battery Health Engine het batterijleven van de Find X5 Pro verlengt en bijdraagt aan een duurzamere toekomst

  Smartphones staan centraal in ons digitale leven, maar door die afhankelijkheid en de toegenomen vraag naar energie – inclusief een hogere frequentie van opladen en ontladen – is de levensduur van smartphonebatterijen van cruciaal belang geworden. Ook de kwestie van verouderde, ongebruikte en weggegooide lithiumbatterijen is een toenemende zorg voor de toekomst op vlak van duurzaamheid.

  Om gebruikers te ontzorgen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst, heeft OPPO een aantal batterij-innovaties ontwikkeld voor zijn nieuwste flagship en debuteert het de Battery Health Engine op de Find X5 Pro. De oplossing kwam tot stand na drie jaar onderzoek en innovatie, en optimaliseert de batterijgezondheid op systeemniveau. Het is gebaseerd op OPPO’s eigen batterijbeheerchip en omvat twee belangrijke technologieën: Smart Battery Health Algorithm en Battery Healing Technology.

  Smart Battery Health Algorithm

  Het Smart Battery Health-algoritme volgt in real-time de elektrische potentiaal over de negatieve elektroden van de batterij. Het kan de laadstroom dynamisch aanpassen binnen een redelijk bereik, waardoor het optreden van inactief lithium wordt geminimaliseerd terwijl de maximale laadstroom wordt behouden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de batterij en een hogere laadsnelheid.

  Lithium-ionen verplaatsen zich tussen negatieve en positieve elektroden

  Om goed te begrijpen hoe deze innovatie precies werkt, moeten we eerst het laad- en ontlaadgedrag van lithium-batterijen in mobiele telefoons uitleggen. Dit proces kan in essentie worden gezien als de verplaatsing van lithium-ionen tussen positieve en negatieve elektroden.

  Zodra de active lithium-ionen niet meer naar de positieve elektrode kunnen terugkeren als gevolg van overmatige stroom of overbelasting, veranderen ze in inactief of ‘dood’ lithium. Dit leidt tot een vermindering van de capaciteit van de batterij.

  Dood lithium leidt tot een vermindering van de batterijcapaciteit

  Daarom moeten we zoveel mogelijk actieve lithium-ionen behouden, zodat we de laadstroom kunnen beheersen. Momenteel kunnen we alleen door de stroom en de spanning in real-time en binnen een redelijk bereik te controleren, het optreden van dood lithium verminderen.

  De potentiaal van de negatieve elektrode is een belangrijke indicator om de stroom en spanning in real-time te controleren. Met andere woorden, als de potentiaal van de negatieve elektrode in real-time kan worden bewaakt, kunnen we het optreden van dood lithium voorkomen. Het OPPO Institute heeft daartoe drie jaar lang naar oplossingen gezocht en data verzameld om het Smart Battery Health-algoritme te ontwikkelen en de nauwkeurigheid te verbeteren.

  Dit algoritme stelt smartphones in staat om de laadstroom af te stemmen op verschillende batterijcapaciteiten, laadadapters, batterijtoestanden en laadfasen, door de negatieve elektrode-potentiaal nauwkeurig te beoordelen. Op basis daarvan kan de lithium-ionactiviteit vervolgens worden gemaximaliseerd om de levensduur van de batterij te verlengen.

  Battery Healing Technology

  Naast de enorme doorbraak in het algoritme, heeft OPPO ook het interne chemische systeem van de batterij in de Find X5 Pro geoptimaliseerd. Door de elektrolytformule te verbeteren, worden de elektroden tijdens de laad- en ontlaadcycli van de batterij voortdurend hersteld, waardoor een stabiele en duurzame film wordt gevormd: de Solid Electrolyte Interface (SEI).

  De SEI wordt gevormd door de reductie en reactie van een kleine hoeveelheid polair oplosmiddel in de elektrolyt. Dit gebeurt wanneer de lithium-batterij wordt opgeladen en ontladen nadat enkele elektronen zijn verkregen. De SEI wordt vervolgens verspreid over het oppervlak van de positieve en negatieve materialen van de batterij, waardoor de schade van de oplosmiddel aan de elektrodemateriaen kan worden voorkomen en de cyclusprestaties van de elektroden kunnen worden verbeterd.

  De Battery Healing-technologie helpt de batterij om de SEI tijdens de laad- en ontlaadcyclus voortdurend te herstellen, zodat de SEI stabieler en duurzamer wordt. Het vermindert ook de schade die wordt toegebracht aan de elektroden als gevolg van opladen en ontladen, waardoor de prestaties van de batterij worden verbeterd en de levensduur van de batterij wordt verlengd.

  In OPPO’s laatste laboratoriumtestresultaten is gebleken dat de Battery Health Engine in staat is om een batterij op 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit te houden na maar liefst 1.600 laadcycli. Dat is een effectieve verdubbeling van de levensduur volgens de huidige industriestandaard.

  Ultieme batterijprestaties bereiken

  Het is OPPO’s doorgedreven ontwikkeling in batterijtechnologie die ons in staat stelt om de oplaadervaring van gebruikers te transformeren en het vermogen van smartphons te verhogen. Als leider op het gebied van oplaadtechnologie weet OPPO als geen ander dat de ontwikkeling van snelladen niet kan stoppen bij enkel een hoog vermogen – er moet ook rekening worden gehouden met aspecten als veiligheid, draagbaarheid, compatibiliteit en levensduur van de batterij.

  We beschouwen het als onze taak om de oplaadervaring van smartphones voor gebruikers te transformeren en tegelijkertijd bij te dragen aan de toekomstige duurzaamheid van lithiumbatterijtechnologieën.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.