{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2022-05-18
 • OPPO Find X5 Pro en MariSilicon X luiden een nieuw tijdperk in mobiele videografie in

  De OPPO Find X5 Pro is het resultaat van een decennium van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van mobiele camerasystemen, dat zijn oorsprong vindt in de begindagen van experimenten met computervisie-algoritmen, die een telefooncamera helpen “denken” en scènes interpreteren.

  In 2014 werd voor het eerst pixel binning geïntroduceerd. Bij die technologie worden verschillende sensorpixels gecombineerd om een beter fotoresultaat te verkrijgen bij weinig licht. Tussen 2014 en 2018 zagen we vervolgens de opkomst van optische beeldstabilisatie (OIS) en computationele fotografie, die kristalheldere nachtfoto’s niet alleen mogelijk maar ook eenvoudig maken.

  OPPO’s Find X5 Pro bouwt verder op deze kennis en tilt ze naar een hoger niveau, met een bijzondere focus op video-opnames bij weinig licht. Elk frame heeft een scherpte, helderheid en dynamisch bereik dat vergelijkbaar is met een foto in nachtmodus.

  Om dit te bereiken, moest OPPO eerst een knelpunt oplossen waar het rond 2019 tegenaan stootte. Tegen die tijd gebruikten OPPO-smartphones verschillende geavanceerde technieken, zoals AI-ruisonderdrukking, multi-exposure nachtopnamen en gezichtsherkenning. Deze technologieën vereisen veel rekenwerk dat onmiddellijk moet worden uitgevoerd, wat een piek in stroomverbruik veroorzaakt. De oplossing die OPPO hiervoor ontwikkelde, is meteen ook de sleutel tot de baanbrekende fotografische kracht van de Find X5 Pro: de OPPO MariSilicon X.

  MariSilicon X is een zelfontwikkelde imaging NPU (Neural Processing Unit), die speciaal werd ontworpen voor de verwerking van computationele fotografie en krachtig genoeg is om de volgende generatie beeldverwerkingsmogelijkheden van de OPPO Find X5 Pro te ontsluiten.

  4K Ultra Night Video
  Computationele videografie is het nieuwe strijdperk voor smartphonecamera’s. OPPO-telefoons hebben de voorbije vier jaar gigantische sprongen gemaakt in low-light fotoprestaties, maar video introduceert een hele resem nieuwe uitdagingen.

  Bij het maken van een enkele foto, is het geen groot probleem als de telefoon enkele seconden nodig heeft om de gegevens vast te leggen en te verwerken. Voor video moet de OPPO Find X5 Pro evenwel 30 tot 60 beelden per seconde genereren, waarbij tot drie miljard pixels aan informatie per seconde moeten worden verwerkt. De schaal van die uitdaging is enorm en vereist de kracht van de MariSilicon X, die tot 18 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren.

  4K Ultra Night Video is het voorbeeld bij uitstek om die kracht te demonsteren. De functie maakt video’s bij weinig licht met een dynamisch bereik dat vergelijkbaar is met de nachtfoto’s van de Find X5 Pro. Het combineert AI-ruisonderdrukking (AINR) en 3D-ruisonderdrukking (3DNR), om licht in de duisternis te brengen en details die zo vaak verloren gaan te herstellen.

  3DNR gaat verder dan traditionele technieken en vergelijkt opeenvolgende frames om de beweging van de echte wereld zo goed mogelijk in te schatten. Daarnaast kan de Find X5 Pro dankwij DOL-HDR ook twee beelden tegelijk vastleggen voor real-time HDR-beeldvorming zonder ghosting. De kracht van OPPO's MariSilicon X imaging NPU heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt.

  Ultra Night Pro
  De Find X5 Pro introduceert ook revolutionaire upgrades om de fotoprestaties bij weinig licht verder te verbeteren. Zo maakt OPPO’s 5-assige OIS zijn debuut, waarbij zowel het lens- als sensorelement afzonderlijk bewegingen van de camera kunnen compenseren. Dit zorgt voor onberispelijke beelden en stabilisatie op het niveau van een spiegelreflex.

  De Find X5 Pro schiet duidelijke low-light foto’s en dat bijna drie keer sneller dan de vorige generatie Find X Series. Achter de schermen wordt de foto gecreëerd uit meerdere opnames, net zoals een olieverfschilder laag per laag zijn meesterwerk opbouwt en meer details toevoegt.

  Ultra HDR voor foto en video
  Nachtvideo -en fotografie vormen een ware speeltuin voor de camera van de OPPO Find X5 Pro. Voortaan kan je in elke situaties niet alleen foto’s, maar ook geweldige video’s vastleggen. Sommige van de technieken die dit mogeijk maken, zijn evenwel ook een cruciale hulp in heel wat andere situaties.

  Stel je een heldere zonsondergang voor. De rijke oranje- en roodtinten van de lucht contrasteren fel met de donkere voorgrond. Een mindere telefoon zou de elementen in de voorgrond misschien verhuld in de schaduw laten, maar het HDR-fusiealgoritme van de MariSilicon X maakt een dynamisch bereik tot wel 20 stops mogelijk. Het brengt elk klein detail naar voren zonder de lucht uit te wassen of de kleuren af te vlakken, zodat de geweldige zonsondergang in volle glorie wordt vastgelegd.

  De OPPO Find X5 Pro biedt een gelijkaardig hoog dynamisch bereik bij het opnemen van 4K-video, zonder ghosting-artefacten, dankzij DOL-HDR. Zelfs wanneer het onderwerp in beweging is.

  OPPO’s Find X5 Pro vertegenwoordigt een nieuwe generatie hardware en software in mobiele cameratechnologie. Het introduceert een nieuwe vorm van creatieve controle en betekent een ware revolutie voor filmen bij weinig licht.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.