{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2022-10-17
 • Neem voorsprong met slimme productiviteit en verbeterde privacy in ColorOS 13

  Met elke opeenvolgende generatie van ColorOS tracht OPPO om gebruikers een handiger en mensgerichter besturingssysteem aan te bieden, dat hen in staat stelt om te genieten van een zeer efficiënte en intuïtieve ervaring. Het onlangs gelanceerde ColorOS 13 is ontworpen om gebruikers te helpen gemakkelijker en intelligenter te leven en werken met een verscheidenheid aan OPPO-apparaten.

  Efficiënter werken met meerdere apparaten

  Het komt tegenwoordig vaker voor dat je met meerdere apparaten tegelijk moet werken, zoals een computer en een smartphone. Dat biedt enkele voordelen, maar kan ook frustrerend en tijdrovend zijn. OPPO introduceerde Multi-Screen Connect voor het eerst op ColorOS 12 om veel van deze frustraties te helpen oplossen. Met ColorOS 13 heeft OPPO een stap verder gezet om deze functie te verbeteren met enkele nieuwe mogelijkheden.

  Het vernieuwde Multi-Screen Connect ondersteunt voortaan ook de OPPO Pad Air. Smartphone en tablet kunnen met elkaar verbinden met behulp van slechts één tik op de Multi-Screen Connect toggle in het Control Center, waardoor onder meer screen casting, omgekeerde controle, bestandsoverdracht en kopiëren en plakken van tekst tussen apparaten mogelijk wordt. Met de exclusieve UI-functies voor grote schermen op ColorOS 13 kunnen gebruikers nu het maximale uit hun OPPO-tablet halen.

  Ook de verbinding tussen pc's en OPPO-apparaten is verbeterd in ColorOS 13. Multi-Screen Connect ondersteunt nu de gelijktijdige weergave van twee verschillende smartphone-apps en schermspiegeling op een pc-scherm, waardoor gebruikers gemakkelijker kunnen werken met meerdere apps op het grote scherm in plaats van te schakelen tussen apps op de telefoon. De efficiëntie van multitasking wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

  Snelle bestandsoverdracht van OPPO-smartphone naar OPPO-tablet of van smartphone naar pc kan worden gedaan zonder mobiel dataverbruik. De belangrijkste bestandstypen worden ondersteund, waaronder afbeeldingen, muziek, documenten en video's. Gebruikers kunnen ook profiteren van de Nearby Share-functie van Android 13, die kan worden gebruikt om bestanden over te dragen tussen een telefoon en Windows-apparaten in de buurt en het klembord te delen voor het kopiëren en plakken van tekst tussen apparaten.

  De productiviteit van vergaderingen op afstand verhogen

  Nu werken op afstand een normaal onderdeel van ons leven geworden is, introduceert OPPO de Meeting Assistant op ColorOS 13 om de productiviteit tijdens online vergaderingen te verhogen.

  Zodra de telefoon detecteert dat je in een online vergadering zit, zal het adaptieve netwerkoptimalisaties activeren om meer netwerkbronnen toe te wijzen aan vergaderapps zoals Zoom, Microsoft Teams en Google Meet. Dat garandeert een stabielere internetverbinding van hogere kwaliteit tijdens belangrijke vergaderingen. Ondertussen wordt afleiding geminimaliseerd door reguliere bannermeldingen te vereenvoudigen tot bannermeldingen met alleen tekst van één regel.

  Bescherming van privacy en gegevensbeveiliging

  ColorOS 13 bevat ook verbeterde privacy- en veiligheidsfuncties. Nu we steeds meer van ons leven online delen, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke informatie wel of niet moet worden gedeeld. Daarom heeft OPPO de functie Auto Pixelate in ColorOS 13 geïntroduceerd. Met slechts één klik kan Auto Pixelate automatisch gevoelige informatie in een screenshot herkennen en pixeleren, zoals profielfoto's en namen op chatscreenshots in Facebook Messenger en WhatsApp. Zo wordt het gemakkelijker om screenshots veilig te delen.

  De nieuwe Private Safe in ColorOS 13 wordt versleuteld met de veelgebruikte Advanced Encryption Standard. Foto's, video's en andere bestanden worden versleuteld bewaard in een afgesloten, private directory. Bestanden in Private Safe moeten worden gedecodeerd voordat ze kunnen worden gedeeld of overgedragen, waardoor een hoog beveiligingsniveau voor gevoelige gegevens wordt gegarandeerd.

  Bovendien zijn de onderliggende privacymogelijkheden van Android 13 geïntegreerd in ColorOS 13. Gegevens die naar het klembord worden gekopieerd, kunnen na korte tijd automatisch worden verwijderd, waardoor ongewenste toegang tot persoonlijke informatie door apps van derden wordt voorkomen. Bij het verbinden met wifi wordt niet om locatiegegevens gevraagd, zodat uw locatiegegevens niet onnodig worden vrijgegeven. ColorOS 13 biedt ook meer opties bij het verlenen van meldingsmachtigingen, zodat gebruikers het aantal ongewenste meldingen tot een minimum kunnen beperken.

  Dankzij de vele privacy- en beveiligingsfuncties is ColorOS 13 erkend door gezaghebbende onafhankelijke organisaties, waaronder ISO, ePrivacy en TrustArc.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.