{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2022-07-06
 • Beter, sneller, sterker: hoe OPPO Find X5 Pro een ongeëvenaarde 5G-ervaring bidet

  Hoe OPPO Find X5 Pro een ongeëvenaarde 5G-ervaring biedt

  Steeds meer mensen zullen in de komende jaren kunnen genieten van hogere 5G-snelheden. Tegen 2025 zal naar verwachting een derde van de wereldpopulatie toegang hebben tot 5G. De netwerken zelf zijn echter maar een deel van het verhaal. Wil je het volledige potentieel halen uit je 5G-ervaring, dan heb je een smartphone nodig die tegen de uitdaging is opgewassen. Maar al te vaak bieden mobiele telefoons een slechte gebruikerservaring door een beperkt signaal en interferentie die lagere snelheden opleveren.

  Als onderdeel van een nooit aflatend streven naar perfectie, heeft OPPO zijn ingenieurs aangespoord om 5G-smartphoneoplossingen te ontwikkelen die een ongeëvenaarde ervaring en stabiele netwerkverbindingen bieden voor maximaal plezier. Het beste nieuws van al is dat dat niet alleen 5G-gebruikers ten goede komt, maar ook de kwaliteit van 4G-verbindingen verbetert.

  Het fundament
  De kwaliteit van een smartphonesignaal wordt bepaald door de antenne en de positie ervan in de telefoon zelf. Vaak neemt de signaalkwaliteit af wanneer een telefoon in een bepaalde positie wordt gehouden, omdat de antenne kan worden bedekt door de handen van de gebruiker. In 2020 heeft OPPO in zijn Find X2-serie een baanbrekend 360-graden antenneontwerp geïntroduceerd om dit probleem te verhelpen. Daarbij wordt de antenne langs de buitenkant van het frame van de smartphone geleid, waardoor de signaalkwaliteit verbetert, ongeacht of de smartphone horizontaal of verticaal wordt vastgehouden.

  Hoe OPPO Find X5 Pro een ongeëvenaarde 5G-ervaring biedt

  360-graden antenne

  Dit was vooral belangrijk voor gamers, omdat veel smartphonegames horizontaal worden gespeeld om het scherm maximaal te benutten. Bij telefoons zonder deze innovatie zouden gamers hinder kunnen ondervinden van een slecht signaal, lagere snelheden en vertraging, waardoor ze een merkbaar competitief nadeel hebben.

  Aanpassen aan het leven
  Hoewel de innovatieve 360-graden antenne helpt om een betrouwbare verbinding te behouden, ongeacht de oriëntatie van de smartphone, moesten OPPO’s ingenieurs ook nog een andere uitdaging overwinnen. We verwachten vandaag namelijk een snelle en stabiele mobiele internetverbinding, ongeacht waar we zijn. Soms zijn gebruikers bezig op hun telefoon in uitdagende omgevingen zoals een ondergrondse parking of op de trein, wat zorgt voor verbroken verbindingen, een laag signaal en vertraging.

  In deze situaties speelt een Power Amplifier (PA) een cruciale rol om een zwak signaal voldoende te versterken en gebruikers een stabiele verbinding te bieden. Het probleem van de meeste telefoons is dat ze maar één PA hebben om de meest geschikte van de vier antennes in een telefoon te kiezen om het signaal te ontvangen. De tekortkoming van dit ontwerp is dat het een grote belasting op de PA legt. Bovendien treedt vertraging op omdat het de PA tijd kost om te beslissen welke van de vier antennes van een telefoon het beste is wanneer je de greep verandert van horizontaal naar verticaal.

  Hoe OPPO Find X5 Pro een ongeëvenaarde 5G-ervaring biedt

  Een enkele Power Amplifier zorgt voor vertraging

  De ingenieurs van OPPO bedachten een oplossing die software en hardware combineert om de layout van de antennes te verbeteren, en die niet één maar twee PA-componenten bevat. Na een jaar van ontwikkeling werd het Dual PA Four-way Connection System voor het eerst geïntroduceerd in de Find X5 Pro, waarmee OPPO de concurrentie ver achter zich liet. De technologie wordt niet alleen toegepast voor 5G, maar ook op de 4G-banden.

  Hoe OPPO Find X5 Pro een ongeëvenaarde 5G-ervaring biedt

  Dual PA Four-way Connection System verzekert een perfect 5G-signaal

  Het innovatieve systeem wordt aangestuurd door een cruciaal onderdeel, het Fast Matching Algorithm, dat is ontwikkeld door het OPPO Research Institute. Het stelt de telefoon in staat om automatisch de PA te selecteren die het meest geschikt is voor het verzenden en ontvangen van signalen op een bepaald moment. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van het PA-systeem zelf enorm, maar hun locatie komt ook nauw overeen met hun respectievelijke antennebanden, waardoor zowel de kwaliteit van het signaal als het stroomverbruik worden verbeterd. Volgens laboratoriumtests vertoont de Find X5 Pro bij een zwak signaal tot 30% minder latency en tot 50% minder niet-responsiviteit in vergelijking met de vorige generatie Find X3 Pro.

  Voor onvermijdelijke scenario’s waarin gebruikers een zone zonder signaal verlaten (zoals een ondergrondse parkeergarage of metro), zorgt het innovatieve Dual PA Four-way Connection System in de Find X5 Pro er ook voor dat het signaal veel sneller wordt opgepikt dan op eender welke andere beschikbare smartphone.

  Streven naar perfectie
  OPPO blijft zich inzetten voor meer onderzoek en innovatie om de grenzen van de industrie te verleggen en zijn gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden. Van het werken met chipleveranciers om hun capaciteiten te verfijnen en te optimaliseren, tot het verkennen van nieuwe antenneoplossingen, partnerschappen en nieuwe mogelijkheden na 5G. OPPO’s zoektocht naar uitmuntendheid zal nooit voltooid zijn.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.