{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

  • 2021-01-26
  • 5G - Waarom hebben we het zelfs thuis nodig?

    5G -Waarom hebben we het zelfs thuis nodig?

    Iedereen is het er waarschijnlijk mee eens dat 5G geweldig is voor onderweg. Maar waarom is het ook belangrijk voor in ons huis? We hebben toch al goede Wi-Fi zou je denken, maar Wi-Fi is snel verouderd en niet in staat om alle vereisten van smart homes van de toekomst bij te houden. Daar komt 5G aan te pas. We voorspellen dat 5G net zo nuttig en revolutionair zal zijn thuis als voor mobiel gebruik, en hier is waarom.

    Kijk nu om je heen. Naast smartphones, tablets en computers zijn er nog veel meer gekoppelde apparaten en sensoren waar we niet eens aan denken in onze huizen, zoals beveiligingscamera's, luidsprekers, tv's, verlichtingssystemen, enzovoort. Zonder het te beseffen, zijn we helemaal gewend geraakt aan het gemak van slimme apparaten in ons huis.

    Alles wordt slimmer; elk huishoudapparaat wordt verbonden en we verwachten dat ze allemaal soepel en vloeiend met elkaar samenwerken. Dit leidt tot mogelijke overbelasting voor de Wi-Fi, die niet snel genoeg is, minder producten met elkaar verbindt en een tragere reactietijd heeft. Gelukkig is er 5G om dit op te lossen.

    Smart homes met 5G: supersnel, onbeperkte verbinding en onmiddellijke reactie

    5G -Waarom hebben we het zelfs thuis nodig?

    Wie ervaart die langzame verbindingssnelheid niet als meerdere apparaten in huis tegelijkertijd de bandbreedte gebruiken? De situatie is nog slechter wanneer de breedbandsnelheid in de basis al laag is. Met 5G is het echter een heel ander verhaal. Met 5G zijn zowel multi-gigabitsnelheden als grootschalige apparaatverbindingen mogelijk, waardoor het mogelijk is om tientallen of zelfs honderden apparaten in een smart home aan te sluiten. Al uw apparaten - smartphones, tv's, computers, tablets en dergelijke - kunnen tegelijkertijd high-definition films downloaden, muziek streamen of grootschalige online games spelen, zonder enige invloed op de connectiviteit van andere apparaten en sensoren in uw huis.

    In de toekomst kunnen we genieten van een nog intuïtievere slimme thuiservaring via AR/VR-apparaten. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een AR-bril kunt dragen om echte 3D-instructies te krijgen over hoe je een nieuw meubelstuk in elkaar zet of hoe je met behulp van VR je huisarts kunt zien zonder dat je het huis hoeft te verlaten.

    5G -Waarom hebben we het zelfs thuis nodig?

    Soms kan een kwestie van seconden het verschil maken, het alarm moet onmiddellijk afgaan wanneer er gevaar dreigt en kinderbewakingsapparatuur moet ons realtime feedback geven. De lage vertragingsduur (latentie) van 5G helpt de reactietijd van de aangesloten apparaten te minimaliseren, zodat ze op een vloeiende manier informatie kunnen uitwisselen. Met 5G zullen uw slimme luidspreker en huisbeveiliging beter reageren. Daarom gaat het bij een lage latentie niet alleen om gemak, maar ook om veiligheid en gemoedsrust.

    5G -Waarom hebben we het zelfs thuis nodig?

    In het verleden hadden slimme apparaten in huis de neiging om verschillende communicatieprotocollen te gebruiken, zoals Wi-Fi en Bluetooth®, wat ervoor zorgde dat apparaten op het ene netwerk niet konden communiceren met apparaten op het andere netwerk. Dit maakte het moeilijk om een geïntegreerde smarthome-ervaring te creëren. Op het 5G-netwerk daarentegen, kan elk apparaat direct worden aangesloten, waardoor het met andere apparaten kan communiceren via hetzelfde protocol. Het is dan eenvoudig om een uitgebreid slim thuisecosysteem te creëren. 5G betekent ook dat huishoudens niet langer alleen op de bestaande bekabelde infrastructuur hoeven te vertrouwen. Met name huishoudens in afgelegen gebieden of die geen toegang hebben tot bekabelde breedband kunnen genieten van de hightech-ervaring van smart homes.

    OPPO’s 5G Internet of Experience

    5G -Waarom hebben we het zelfs thuis nodig?

    Sommigen denken misschien dat dergelijke levensstijl nog ver weg is, maar OPPO heeft al veel mogelijkheden in de realiteit laten zien. In de zomer van vorig jaar hebben we 's werelds eerste reizende, slimme 5G Hotel gecreëerd rondom de OPPO Reno 5G. Het OPPO 5G Hotel reisde 6 maanden lang door Australië en liet zijn gasten voor het eerst smart living in het 5G-tijdperk beleven. Het 5G Hotel zat vol met innovatieve en fascinerende 5G smart home devices, die eenvoudig te bedienen waren via de OPPO Reno 5G-smartphone. Gasten konden de verlichting en achtergrondmuziek bedienen via spraakcommando's, verschillende outfits in de AR-garderobe uitproberen en Netflix bingewatchen via 5G-connectiviteit zonder enige vorm van buffering. Het 5G Hotel belichaamde wat het 5G Internet of Experience echt betekent en liet de gasten zien hoe de toekomst van smart living eruit zal zien.

    OPPO gelooft dat het concept van connectiviteit slechts de basis is, terwijl integratie en convergentie de toekomst zullen zijn. Op dit moment heeft OPPO een serie slimme apparaten gelanceerd om een geavanceerder en uitgebreider slim thuisecosysteem te bouwen in het tijdperk van Internet of Experience. Dit zijn onder andere producten uit de 5G CPE-serie die dienen als middelpunt in de persoonlijke, thuis-, reis- en werkomgeving. Daarnaast heeft OPPO ook een rijk portfolio aan draadloze headphones, smart watches, tv’s en innovatieve conceptproducten, zoals de OPPO AR Glass ontwikkeld. Zodra 5G op grotere schaal wordt toegepast, zal de ontwikkeling van smart homes en andere IoT-apparaten ons futuristische ervaringen bieden die onze verbeelding te boven gaan.

    Opmerkingen:
    Op dit moment leren steeds meer mensen over de mogelijkheden van 5G terwijl ze toegang hebben tot de voordelen ervan. 92 operatoren hebben al 5G-netwerken in 38 landen wereldwijd uitgerold, zoals gemeten door GSMA in augustus 2020. Volgens het recentste mobiliteitsrapport verwacht Ericsson dat het wereldwijde aantal 5G-abonnementen tegen het einde van 2025 2,8 miljard zal bedragen.

    We hebben grote verwachtingen van 5G en anticiperen op mooie nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door de uitbreiding en integratie van 5G. In deze serie komt OPPO met een reeks populairwetenschappelijke artikelen over 5G, om je te helpen bij het beter te begrijpen hoe 5G onze wereld zal veranderen.

    Hotline.svg

    Bel de klantenservice

    080089380

    Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

    Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.