{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • 2021-01-08
 • 5G - Is sneller echt beter?

  Download supersnel een 4K of 8K Ultra HD-film of deel honderden foto's in hoge resolutie, beleef live sportevenementen en optredens via Ultra HD-videostreaming alsof je er fysiek bij bent...

  Al deze ervaringen zijn werkelijkheid geworden met behulp van 5G-technologie. Dit is nog maar het begin. De aanzienlijke snelheid van 5G zal interactieve en overweldigende gebruikerservaringen verbeteren en de manier waarop we content gebruiken en delen volledig veranderen.

  5G brengt meer mogelijkheden voor nieuwe toepassingsscenario's

  Tegenwoordig ervaren velen misschien al de praktische kant van augmented reality in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld, bij het winkelen voor kleding, accessoires, of cosmetica. AR try-on tools stellen ons in staat om online producten in ons fysieke leven te brengen. En dit allemaal comfortabel vanuit ons eigen huis.

  Tijdens OPPO INNO DAY toonde OPPO zijn AR Glass middels een rondleiding door het zonnestelsel "van dichtbij". Met AR Glass kunnen we de planeten verkennen en met behulp van handgebaren inzoomen, uitzoomen, draaien, navigeren of communiceren met objecten in ons zonnestelsel.

  In principe verbruikt AR veel meer data dan de traditionele schermervaring. Om AR meer toepasbaar te maken, is snelheid de sleutel. Door de laadsnelheid aanzienlijk te verhogen, ontlast 5G-connectiviteit ons van het van tevoren moeten downloaden van content, waardoor we kunnen genieten van vloeiende AR-ervaringen met een directe verbinding met de cloud. Dit betekent dat AR, aangevuld met 5G-snelheid, vorm geeft aan de manier waarop we met alles omgaan in een meer allesomvattende ervaring. 5G zal een grote impuls geven aan AR-toepassingen op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs, chirurgie of autonavigatie.

  Een andere belangrijke toepassing van 5G-technologieën is cloudgaming. Wat is het verschil met eerdere game-ervaringen op smartphones of consoles? Op MWC 2019 konden de aanwezigen 5G cloud gaming met een resolutie van 1080p ervaren op de OPPO Reno 5G. De ultrasoepele gameplay op een telefoon is vrijwel niet te onderscheiden van die op een gameconsole. Voor cloudgaming is 5G onmisbaar voor een vloeiende en prettige gebruikerservaring. Door de beperkingen van de lokale verwerking van gegevens te elimineren, brengt de supersnelle en stabiele verbinding van 5G een veeleisende, voorheen console-only, game-ervaring naar smartphonegebruikers. Atlijd en overal.

  De komst van het 5G-tijdperk brengt zelfs de zogenaamde "traditionele" videocontent op het mobiele internet naar een hoger niveau. Mensen houden ervan om zich te uiten en hun levensstijl te delen middels een groeiend aantal onderscheidende video's met meer betekenis. Om tegemoet te komen aan het groeiende enthousiasme van consumenten voor video's in het 5G-tijdperk, kan OPPO 5G-smartphonegebruikers een vloeiende ervaring bieden voor het opnemen, optimaliseren en bewerken van video's. Met innovatieve technologieën en toepassingen, zoals de SoLoop Smart video-editor app die het proces van filmen, bewerken, bekijken en delen heeft geoptimaliseerd. Dit stelt ons in staat om eenvoudig originele en fantasierijke content te produceren en video's met één klik te delen. Hiermee wordt een nieuw en verbeterd videoproductieproces ingeluid.

  Hoe dicht zijn we bij het daadwerkelijk kunnen ervaren van deze hoge snelheid?

  In 2019 testte OPPO zijn 5G-smartphone voor 5G-connectiviteit in het Telstra-hoofdkwartier in Sydney en overtrof een snelheid van 2Gbps. Aangezien 5G-netwerken wereldwijd worden ingezet, hebben de eerste gebruikers van OPPO 5G-telefoons al real-life snelheden van gemiddeld 1Gbps kunnen ervaren. Met snelheden die concurreren met Wi-Fi-verbindingen, is 5G meer dan geschikt voor het mogelijk maken van steeds meer gediversifieerde en interessante nieuwe toepassingen.

  In het algemeen is de snelheid die 5G biedt slechts een verdere optimalisatie van de vorige generatie mobiele netwerktechnologie. De snelheid is het meest fundamentele van de ervaringen die 5G-technologie biedt en het meest waarneembare in ons dagelijks leven.

  Hierboven zijn slechts een paar eerste voorbeelden gegeven. Met een revolutie in fundamentele basistechnologieën zoals 5G, zijn de nieuwe toepassingen misschien dingen die we ons nooit hadden kunnen voorstellen. Als we bijvoorbeeld terugkijken naar de begindagen van 4G, wie had gedacht aan de opkomst van nieuwe toepassingen, zoals mobiele betalingen en korte video's? De toekomst is niet vastgelegd en daarom is het spannend.

  Nu 5G over de hele wereld wordt ingezet, zal het de ontwikkeling van IoT, VR/AR, smart city, zelfsturende technologie, enz. verder stimuleren. 5G zal een belangrijke factor worden voor verandering in de samenleving. De convergentie en samenwerking van 5G met andere geavanceerde technologieën zoals AI, AR/VR en cloudcomputing zal een slimmer internettijdperk inluiden.

  Opmerkingen:

  Op dit moment leren steeds meer mensen over de mogelijkheden van 5G terwijl ze toegang hebben tot de voordelen ervan. 92 operatoren hebben al 5G-netwerken in 38 landen wereldwijd uitgerold, zoals gemeten door GSMA in augustus 2020. Volgens het recentste mobiliteitsrapport verwacht Ericsson dat het wereldwijde aantal 5G-abonnementen tegen het einde van 2025 2,8 miljard zal bedragen.

  We hebben grote verwachtingen van 5G en anticiperen op mooie nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door de uitbreiding en integratie van 5G. In deze serie komt OPPO met een reeks populairwetenschappelijke artikelen over 5G, om je te helpen bij het beter te begrijpen hoe 5G onze wereld zal veranderen.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.