{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2020-12-01
 • OPPO zal als een van de eersten een 5G-vlaggenschip uitbrengen met het Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform

  • OPPO's nieuwste Find X-smartphones, die wereldwijd worden gelanceerd in Q1 2021 zullen bij de eersten zijn om het Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform te gebruiken.
  • OPPO wil de samenwerking met Qualcomm Technologies versterken om wereldwijde 5G-ontwikkeling te bevorderen.

  Alen Wu

  Brussel, 1 december 2020 — OPPO heeft vandaag tijdens de jaarlijkse Qualcomm Snapdragon Tech Summit Digital 2020 aangekondigd dat het in het eerste kwartaal van 2021 de nieuwe Find X Series zal lanceren als één van de eerste 5G-smartphones die worden aangedreven door het nieuwe Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform. Daarnaast zal OPPO de samenwerking met Qualcommn Technologies en andere toonaangevende techpartners over de hele wereld blijven versterken om de wereldwijde uitrol van 5G en de verbetering van 5G-ervaringen te versnellen.

  "OPPO en Qualcomm Technologies werken al geruime tijd nauw samen. We delen dezelfde visie in ons streven naar een ultieme mobiele ervaring", zegt Alen Wu, Vice President en President of Global Sales bij OPPO. "Als de afgelopen jaren erom draaiden om 5G realiteit te maken, dan gaat het nu om het realiseren van het enorme potentieel van 5G. Qualcomms nieuwste Snapdragon 888 5G Mobile Platform biedt enorme verbeteringen op vlak van 5G, imaging en AI-ervaring. We zijn verheugd om één van de eersten te zijn die een vlaggenschipsmartphone met Snapdragon 888 in het eerste kwartaal van 2021 uitbrengen. We zijn er zeker van dat de volgende Find X Series een buitengewone all-round ervaring zal bieden aan gebruikers over de hele wereld."

  Aangedreven door het Snapdragon 888 5G Mobile Platform blijft de nieuwe Find X-serie uitmuntende mobiele prestaties leveren

  Dankzij de 5nm-procestechnologie en integratie van de Qualcomm Snapdragon X60 5G-modem, biedt de toonaangevende Snapdragon 888 5G betere algemene prestaties en verbetert de chipset de 5G-, imaging-, AI- en game-ervaring voor OPPO's volgende Find X-smartphones. Bovendien zal de nieuwe vlaggenschipserie ook de grenzen van display en camera verleggen, dankzij OPPO's eigen 10-bit Full-Path Color Management System, dat werd gelanceerd op de recente OPPO INNO DAY 2020.

  Als pionier op het gebied van 5G heeft OPPO de voorbije jaren meerdere producten gelanceerd die worden aangedreven door Qualcomms 5G-chipsets. Zo was de OPPO Reno 5G met de Snapdragon 855 de eerste 5G-smartphone die in mei 2019 in Europa op de markt kwam. Begin dit jaar betrad OPPO de Belgische markt met de 5G-compatibele Find X2 Pro, gevolgd door de Reno4 Series 5G in het najaar. Ook voor deze smartphones werden mobiele 5G-chips van Qualcomm gebruikt. Bovendien is de samenwerking tussen beide bedrijven ondertussen uitgebreid naar onder meer 5G CPE en slimme horloges.

  In het streven naar "Technology for Mankind, Kindness to the World", bundelt OPPO de krachten met Qualcomm om toekomstige 5G-mogelijkheden te verkennen

  OPPO’s samenwerking met Qualcomm Technologies op het vlak van 5G gaat verder dan de ontwikkeling van nieuwe producten. Om de commercialisering van 5G in wereldwijde markten te versnellen, hebben OPPO en Qualcomm meer dan eens samengewerkt aan 5G-testprogramma's met grote netwerkexploitanten over de hele wereld.

  Zo heeft OPPO in december 2019 de eerste DSS (Dynamic Spectrum Sharing) data call in de branche gedaan in samenwerking met Ericsson, Qualcomm Technologies, Swisscom en Telstra. Afgelopen juli heeft OPPO ook geholpen bij de implementatie van het eerste 5G standalone (SA) netwerk in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met Qualcomm Technologies, Ericsson en Vodafone.

  Vandaag werkt OPPO samen met meer dan 70 grote mobiele netwerkoperatoren wereldwijd, waarvan er meer dan 40 samen met OPPO 5G-diensten leveren. Het succes in regionale 5G-implementaties zou niet mogelijk zijn geweest zonder de samenwerking met toonaangevende techbedrijven zoals Qualcomm Technologies.

  In de toekomst zal OPPO zich blijven houden aan de missie van "Technology for Mankind, Kindness to the World" en open samenwerking met partners omarmen. Door de handen ineen te slaan met meer toonaangevende bedrijven zoals Qualcomm, probeert OPPO meer waarde en mogelijkheden in 5G te ontdekken en wereldwijde gebruikers te bedienen met technologische innovaties in het tijdperk van Internet of Experience.

  Qualcomm en Snapdragon zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Qualcomm Incorporated.
  Qualcomm Snapdragon is een product van Qualcomm Technologies, Inc. en/of haar dochterondernemingen.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.