{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-06-23
 • OPPO staat klaar voor de commerciële uitrol van 5G

  Geslaagde 5G SA-test van Proximus met de OPPO Find X2 Pro tijdens VR-liveconcert in Ancienne Belgique

  Geslaagde 5G SA-test van Proximus met de OPPO Find X2 Pro tijdens VR-liveconcert in Ancienne Belgique

  Brussel, 23 juni 2021 - 5G, de nieuwe generatie supersnel mobiel internet, komt stilaan in beeld. Diverse telecomproviders zijn momenteel bezig met de uitrol van hun echte 5G-netwerk. Als fabrikant van de eerste commerciële 5G-smartphone in Europa speelt OPPO een voortrekkersrol. Tijdens een testevent van telecomoperator Proximus was de OPPO Find X2 Pro de eerste smartphone op het 5G SA-netwerk van Proximus.

  Om de mogelijkheden van 5G te demonstreren, organiseerde telecomoperator Proximus recent een optreden van de Belgische artiest Konoba in de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique. Op het podium stond een 360°-camera die het concert volledig in beeld bracht. De beelden werden doorgestuurd via een 5G-standalonemast (SA) naar de hoofdzetel van Proximus, waar de toeschouwers via een VR-bril en een 5G-smartphone van OPPO het concert konden beleven alsof ze zelf op het podium stonden.

  Het werd een geslaagd experiment voor de OPPO Find X2 Pro, die in april 2020 als eerste smartphone gecertificeerd werd voor het 5G-netwerk van Proximus en vandaag ook door de operator wordt gebruikt bij de verdere ontwikkeling van zijn ‘5G Innovation Platform’ voor bedrijven.

  Voortrekkersrol

  De samenwerking met Proximus is maar één voorbeeld van de voortrekkersrol die OPPO speelt. OPPO loopt voorop in het wereldwijde commerciële gebruik van 5G voor zowel NSA- als SA-netwerken. NSA staat voor Non-standalone en is de technologie die vandaag vooral gebruikt wordt. De provider gebruikt dan wel het 5G-spectrum en bijbehorende antenne, maar achterliggend blijft het systeem nog 4G. SA daarentegen staat voor Standalone en daar zijn alle onderdelen 5G: 5G-antenne en 5G-kern. Het zijn deze 5G SA-netwerken die het volledige potentieel van 5G ontsluiten. Op voorwaarde dat je een compatibele 5G-smartphone hebt.

  Ondanks dat het een nieuwe technologie is, heeft OPPO al een mooi trackrecord opgebouwd op vlak van 5G. Zo was de OPPO Reno 5G in mei 2019 de eerste commerciële 5G-smartphone in Europa (in Zwitserland via provider Swisscom). In april 2020 realiseerde OPPO de eerste 5G VoNR (Voice over New Radio) call op een SA-netwerk in partnership met Ericsson en MediaTek, en in juli van hetzelfde jaar was OPPO betrokken bij het eerste kleinschalige live 5G SA-netwerk van Vodafone in het Verenigd Koninkrijk. Eerder dit jaar lanceerde OPPO ook de eerste 5G SA-compatibele e-SIM, of embedded SIM, voor de OPPO Find X3 Pro. Deze simkaart is op voorhand in de smartphone geïntegreerd, waardoor je geen fysieke kaart meer nodig hebt om een abonnement te activeren.

  Eerste commerciële 5G SA-netwerk

  In april van dit jaar heeft OPPO samen met Vodafone, Qualcomm en Ericsson bijgedragen aan de uitrol van Europa’s eerste commercieel 5G SA-netwerk in de Duitse steden Düsseldorf, Münster en Leipzig. Dit is op basis van de OPPO Find X3 Pro, die als eerste smartphone verbinding kan maken met dit netwerk, zodat gebruikers kunnen genieten van de snelste en meest kwalitatieve communicatie-ervaring over 5G.

  Samen met partners

  Door deze strategische partnerschappen met wereldwijde technologiepartners en telecomproviders heeft OPPO niet alleen nieuwe markten kunnen betreden, maar ook veel knowhow opgedaan en zijn voorsprong op vlak van 5G verder kunnen uitbouwen.

  “OPPO blijft actief bijdragen aan de ontwikkeling van 5G en we werken samen met partners om onze toestellen te optimaliseren voor de nieuwe normen binnen 5G”, zegt Dirk Pauwels, Country Director OPPO België & Luxemburg AED. “5G zal tal van nieuwe mogelijkheden bieden om je smartphone te gebruiken voor zowel ontspanning als professionele doeleinden. We zijn blij om te zien dat Proximus werkt aan concrete voorbeelden, zoals een virtueel concert gestreamd over 5G, om ons vandaag al van die toekomst te laten proeven.”

  “Mobile leadership staat centraal in de netwerkstrategie van Proximus, waarbij we het beste gigabitnetwerk voor België willen uitbouwen. Het implementeren en praktisch gebruiken van 5G SA-technologie markeert een nieuw ijkpunt in het realiseren van deze visie. Het uitrollen van 5G SA laat ons toe om nieuwe, belangrijke eigenschappen van het mobiele netwerk aan te bieden aan onze klanten, en duurzame partnerships zijn elementair om deze nieuwe functionaliteiten in de praktijk te brengen. De samenwerking met OPPO is daarbij erg waardevol voor het testen en optimaliseren van nieuwe 5G-technologieën”, vertelt Gaetan Dewingaerden, Head of 5G Live Program bij Proximus.

  Groot aanbod 5G-smartphones

  Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics groeide het aantal verscheepte 5G-smartphones in het eerste kwartaal van 2021 met 458% jaar op jaar, en werd OPPO het op één na grootste 5G-smartphonemerk met een marktaandeel van 16%.

  “Naast een sterke technologische basis, werkt OPPO ook aan het populariseren van 5G-apparaten door een breed scala aan producten aan te bieden aan de consument. Vandaag bieden we in elke prijsklasse een 5G-model aan”, besluit Dirk Pauwels.

  De Belgische consument kan in het huidige aanbod van OPPO kiezen uit meer dan 10 verschillende 5G-smartphones.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.