{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2023-07-20
 • OPPO lanceert nieuwe Reno10 Pro 5G en Reno10 5G: de nieuwste portretexperts met uitzonderlijke Telephoto Portrait Camera

  Brussel, 20 juli 2023 – OPPO kondigt vandaag de lancering aan van zijn nieuwste Reno-serie smartphones – de OPPO Reno10 Pro 5G en de OPPO Reno10 5G – in België.

  De twee nieuwe Reno10-serie toestellen beschikken over het iconische dunne en lichtgewicht ontwerp van de Reno-serie. Ze bieden een comfortabelere grip en een premium visuele ervaring met een 3D-gebogen design dat slechts 7,89mm1 dik is en amper 185g2 weegt. Uitgerust met SUPERVOOC™ flash charge, de exclusieve Battery Health Engine van OPPO, en een SUPERVOOC S power management chip3, kunnen de Reno10 Pro 5G en Reno 10 5G sneller opladen en biedt de batterij een langere levensduur.  Samen met een krachtige SoC, meer opslagruimte, een verbeterd ultra-geleidend koelingssysteem en het nieuwste ColorOS 13.1, leveren de Reno10 Pro 5G en Reno10 5G sterke en betrouwbare prestaties. Daarnaast staan ze garant voor een soepele allround ervaring die tot zeker vier jaar meegaat.

  De Reno10 Pro 5G en Reno10 5G zijn bovendien voorzien van een Ultra-Clear Portrait Camera System dat bestaat uit een drievoudige cameracombo met de allereerste 32MP telefoto-portretcamera die wordt aangedreven door een Sony IMX709 RGBW-sensor. Met de 2X optische zoom van deze camera en de verbeterde portretmodus kunnen de Reno10 Pro 5G en Reno10 5G in iedere situatie natuurlijke, ultra-heldere portretten maken. Zo zorgen de toestellen ervoor dat de Reno-serie zijn rol als portretexpert kan blijven waarmaken.

  Nieuw 3D-gebogen design met slanke behuizing en comfortabele grip

  De Reno10 Pro 5G en Reno10 5G beschikken over het slanke en lichte design dat een vast kenmerk van de Reno-serie is geworden. Door de 3D-gebogen behuizing lijken beide modellen visueel dunner en bieden ze een comfortabele grip voor de gebruiker.

  Binnen de nieuwe Reno10-serie kunnen gebruikers genieten van een frisse nieuwe kleurafwerking die een premium visueel ontwerp combineert met een comfortabele gevoelservaring. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in Silver Gray, waarmee ze een ingetogen en rustgevend effect krijgen.

  Op de achterkant van beide telefoons is een geavanceerde verbindingstechniek gebruikt met glazen en metalen materialen om een tweekleurig design rond het cameragebied te creëren. De bovenste helft van deze zone bevat de hoofdcamera, terwijl de onderste helft de telelens en de 112° ultragroothoekcamera herbergt.

  De voorzijde van de telefoon beschikt over een 120Hz 3D-gebogen scherm met een toonaangevende 93% screen-to-body ratio. Dankzij de ultradunne onderste rand (2,32mm) en de 1,57mm randen aan de linker- en rechterkant garandeert het praktische edge-to-edge scherm altijd een meeslepende en grenzeloze visuele ervaring. Daarnaast is het 6,7 inch grote display voorzien van een hoge 120Hz verversingssnelheid en ondersteuning voor één miljard kleuren. Dat zorgt voor een meer responsieve, gedetailleerde en levensechte visuele ervaring.

  Ultrahelder portretcamerasysteem tilt portretfotografie naar hoger niveau

  De Reno10-serie biedt krachtigere portretopnamen voor iedereen. De basis hiervan is een verbeterd Ultra-Clear Portrait Camera System met een nieuwe cameracombo voor de Reno10-serie. De Reno10 Pro 5G heeft een driedubbele cameraopstelling aan de achterzijde bestaande uit een 50MP IMX890 hoofdcamera, een 32MP IMX709 telefoto-portretcamera en een 112° 8MP ultragroothoekcamera. Op de voorkant van het toestel is een 32MP selfiecamera geplaatst met opnieuw een IMX709 sensor. De Reno10 5G beschikt daarnaast over een grote 64MP ½-inch sensor op zijn hoofdcamera voor nog meer helderheid, en een 32MP IMX709 telefoto-portretcamera voor een betere portretervaring. Met de camerasystemen van de beide modellen stelt de Reno10-serie gebruikers in staat om in elke situatie gemakkelijk extreem heldere foto’s met meer details te maken.

  Van deze drie camera’s ondersteunt de krachtige 32MP telefoto-portretcamera een totaal andere fotografie-ervaring die de deur opent naar schitterende portretfoto’s op de smartphone. Met de 2X optische zoom kan de camera gebruikt worden voor foto’s in hoge resolutie met een professionele portretbrandpuntafstand van 47mm. Daardoor kunnen natuurlijke en niet-vervormde portretten verbazingwekkend realistisch worden vastgelegd. Er is ook een BG spin-coating proces op de lens toegepast om een infrarood lichtabsorberende film te maken die sluierlicht vermindert en de zuiverheid van het beeld verbetert. Bovendien kan de IMX709 RGBW-sensor van de camera meer informatie over de belichting vergaren, waardoor gebruikers zelfs in donkere omgevingen nog steeds heldere en scherpe portretten kunnen maken.

  Als de gebruiker een foto wil maken van een vriend in een menigte of tegen een complexe achtergrond, dan kan de telefotocamera gebruikt worden om het onderwerp van de foto naar voor te trekken en te laten opvallen als duidelijke focus van de camera. Door de opname te kaderen met de professionele portretbrandpuntafstanden kunnen gebruikers de ruimte ook visueel comprimeren en het landschap in de verte vergroten. Dat helpt om de aandacht te vestigen op zowel onderwerp als achtergrond.

  Voor algemene foto- en video-opnames is de 50MP hoofdcamera van de Reno10 Pro 5G voorzien van een Sony IMX890 topsensor. Deze grote 1/1.56-inch sensor heeft 4-in-1 pixels in 2,0μm formaat en een groot diafragma van f/1.8. Dat zorgt voor meer lichtopname in verschillende filmomgevingen. Met OIS en All Pixel Omni-Direction PDAF biedt de camera meer stabiliteit en corrigeert hij kleine trillingen.

  Voortbouwend op deze extreem krachtige camerasetup hebben de Reno10 Pro 5G en Reno10 5G een nieuwe Portrait Expert Engine gekregen. Dit systeem optimaliseert het portretfotografieproces op vlak van onder meer onderwerpherkenning en segmentatie, behoud van huidtinten en beeldhelderheid, met dank aan de AI-algoritmen van OPPO voor superresolutie en andere geavanceerde technieken voor beeldverwerking. Dankzij deze optimalisaties helpt de Portrait Engine gebruikers om natuurgetrouwe en onberispelijke portretten te maken met een paar eenvoudige clicks in de vernieuwde portretmodus.

  Met de portretmodus hebben gebruikers nu toegang tot een nieuwe 2X brandpuntafstand geboden door de telefoto-portretcamera, bovenop de mogelijkheid om de diafragma-instelling te wijzigen in elke waarde tussen f1.4 en f16. Met deze aanpasbare instellingen kunnen de bokeh-effecten worden bijgesteld om volledig unieke portretstijlen te creëren met prachtige scherptediepte-effecten, terwijl de beelden natuurlijk en levensecht blijven.

  Allround verbeterde prestaties zorgen voor soepelheid op elk moment

  OPPO loopt al lang voorop in het leveren van snellere en betrouwbaardere oplaadtechnologie. Op de Reno10-serie zijn een aantal nieuwe features aangebracht die de batterij- en oplaadprestaties verder verbeteren.

  Met 80W SUPERVOOCTM Flash Charge kan de Reno10 Pro 5G in ongeveer 28 minuten4 tot 100% worden opgeladen. Voor het eerst is ook de eigen energiebeheerchip van OPPO – SUPERVOOC S – aan de Reno-serie toegevoegd. SUPERVOOC S combineert in één enkele chip zes functies waaronder opladen, ontladen, decoderen, resetten, batterijbescherming en stroomonderbreker. Daardoor vermindert de ruimte die snellaadcomponenten in de telefoon moeten innemen met 45% en stijgt de efficiëntie van de batterijontlading tot 99,5%. Met SUPERVOOC S kan de duurzame 4.600mAh batterij van de Reno10 Pro 5G ongeveer anderhalve dag gebruik bieden wanneer deze volledig opgeladen is. Daardoor genieten gebruikers met slechts één keer opladen van een nog langere batterijlevensduur.

  Met 67W SUPERVOOCTM Flash Charge biedt de Reno10 5G eveneens snelladen met de mogelijkheid om de grote 5.000mAh batterij tot 100% op te laden in ongeveer 47 minuten5.

  Met de extra ondersteuning van de exclusieve Battery Health Engine van OPPO kan de effectieve levensduur van de batterij van zowel de Reno10 Pro 5G als de Reno10 5G verlengd worden tot maar liefst 1.600 laad- en ontlaadcycli6.

  De kernprestaties van de Reno10 Pro 5G en de Reno10 5G worden geleverd door respectievelijk de Snapdragon® 778G 5G en de MediaTek Dimensity 7050. Beide chipsets leveren superkrachtige rekenprestaties en een snellere 5G-ervaring, allemaal met een lager stroomverbruik. Samen met het verbeterde ultra-geleidend koelingsysteem genieten gebruikers van veeleisende applicaties zonder in te leveren op comfort of prestaties.

  Bovendien is de optimalisatie van OPPO op systeemniveau – de Dynamic Computing Engine – op beide apparaten geïmplementeerd, waardoor de meest grondige reconstructie van het Android systeem voor geheugenbeheer tot nu toe is gerealiseerd. Met de Dynamic Computing Engine kunnen op de Reno10 Pro 5G en de Reno10 5G geheugentoegangssnelheden dynamisch worden aangepast tot 16 keer de vorige capaciteit. Met de functie voor dynamische geheugentoewijzing kunnen op de Reno10 Pro 5G7 op de achtergrond ook meer dan 40 apps tegelijk actief blijven.

  Op het gebied van opslag worden de Reno10 Pro 5G en Reno10 5G beide geleverd met ondersteuning voor de RAM Expansion-technologie van OPPO. Als deze is ingeschakeld, kan de telefoon ongebruikte ROM-ruimte virtueel omzetten in maximaal 12GB RAM-geheugen8. Daardoor kunnen gebruikers meer apps tegelijk openhouden en ook soepeler tussen deze apps schakelen.

  Met dank aan al deze optimalisaties zijn de Reno10 Pro 5G en de Reno10 5G in staat om tot wel vier jaar lang een allround optimale vloeiendheid te bieden. De Reno10 Pro 5G heeft ook een A-rating gekregen in de TÜV SÜD 48-Month Fluency Certification.

  Naadloze connectiviteit en hoge efficiëntie in ColorOS 13.1

  Het verbeterde ColorOS 13.1 brengt al deze geweldige features samen in een slimme en handige interface.

  Via Multi-Screen Connect kunnen gebruikers smartphones uit de Reno10-serie op een pc aansluiten om zorgeloos op meerdere apparaten te werken. Eens verbonden kunnen gebruikers bestanden op de telefoon direct openen, bewerken, kopiëren of plakken via een computer. Het is ook mogelijk om bestanden zoals afbeeldingen, muziek en video’s tussen beide apparaten over te zetten zonder mobiele data te gebruiken. Meldingen op de telefoon kunnen in realtime worden weergegeven op de computer, terwijl camera- en schermopnamefuncties op beide apparaten simultaan werken. Er kunnen ook maximaal twee telefoonapplicaties tegelijk worden uitgevoerd op een aangesloten computer. Op die manier is het een koud kunstje om gelijktijdig met meer dan één smartphone-app te werken. Met zo’n naadloze verbinding tussen meerdere apparaten wordt werken en genieten van entertainment op twee schermen een natuurlijke gewoonte.

  Het Smart AOD biedt bediening voor Spotify en bepaalde maaltijdbezorgingsapps zonder dat de telefoon ontgrendeld hoeft te worden. Voor mensen die regelmatig screenshots van chats delen met vrienden of op social media plaatsen, kan Auto Pixelate profielfoto’s en namen in het screenshot met slechts één klik achter pixels verbergen, wat de privacy van gebruikers en hun vrienden verbetert.

  Marktbeschikbaarheid

  Als nieuwste lid van de Portrait Expert-familie blijft de Reno10-serie een toonaangevende ervaring op het gebied van portretfotografie bieden. De Reno10 Pro 5G en Reno10 5G worden aangedreven door het Ultra-Clear Portrait Camera System, inclusief de uitzonderlijke 32MP Telephoto Portrait Camera met 2X optische zoom. Daardoor zijn dit de ideale smartphones voor het vastleggen van portretten in iedere situatie. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in een Silver Gray-kleurafwerking gecombineerd met een 3D-gebogen ontwerp voor een betere balans tussen uiterlijk en grip. Samen met de verbeterde hardwareconfiguraties en optimalisatie op systeemniveau biedt de Reno10-serie een snellere en veiligere oplaadervaring met een batterij die langer meegaat, tot vier jaar lang betrouwbaarheid soepelheid en een slimme bedieningservaring voor verbeterde efficiëntie en connectiviteit.

  De OPPO Reno10 Pro 5G is vanaf 24 juli verkrijgbaar via OPPO's online shop en andere verkoopkanalen tegen een adviesprijs van 659 euro, en de OPPO Reno10 5G tegen een adviesprijs van 509 euro.

  Tot en met 4 september is er een lanceringsaanbod bij de release van deze twee nieuwe smartphones. Bij aankoop van een OPPO Reno10 Pro 5G krijgen gebruikers een gratis Enco Free2 hoofdtelefoon cadeau (t.w.v. €99). Bij aankoop van een OPPO Reno10 5G ontvangen gebruikers een Enco Air2 Pro hoofdtelefoon (t.w.v. €79).

   

   

  1 Reno10 Pro 5G meet 7,89mm ter hoogte van het dikste punt; de Reno1 5G meet 7,99mm
  2 Door kleine variaties in toestelcomponenten en meetmethodes kan de dikte van het toestel met ongeveer 0,2mm verschillen en kan het gewicht met ongeveer 3g verschillen in vergelijking met de specificaties.
  3 De SUPERVOOC S power management chip is alleen beschikbaar voor de Reno10 Pro 5G.
  4 Gebaseerd op tests uitgevoerd in OPPO-labs. 100% wordt gedefinieerd als wanneer het batterijniveau op het scherm 100% bereikt. De werkelijke oplaadtijd kan variëren afhankelijk van verschillen in omgevingen of individuele apparaten (zoals temperatuurschommelingen en de leeftijd van de batterij).
  5 Gebaseerd op tests uitgevoerd in OPPO-labs. 100% wordt gedefinieerd als wanneer het batterijniveau weergegeven op het scherm 100% bereikt. De werkelijke oplaadtijd kan variëren afhankelijk van verschillen in omgevingen of individuele apparaten (zoals temperatuurschommelingen en de leeftijd van de batterij).
  6 Deze waarden zijn gebaseerd op metingen waarbij de batterij 88% van zijn oorspronkelijke capaciteit behield na 1000 laadcycli. Op basis van vergelijkbare tests die zijn uitgevoerd voor de Reno8-serie, zal de batterij waarschijnlijk ten minste 80% van zijn capaciteit behouden na 1.600 laadcycli, wat gelijk staat aan 4 jaar gebruik als de batterij gemiddeld eenmaal per dag wordt opgeladen. De gegevens zijn afkomstig van OPPO Labs en kunnen licht afwijken door de versie van de testsoftware en de specifieke testomgeving.
  7 Verfijnde planning en toewijzing van geheugenbronnen ondersteunen gelijktijdige bewerkingen tot 40+ apps op de 12GB RAM versie van de Reno10 Pro 5G, en 20+ apps op de 8GB RAM versie.
  8 Voor de 12 GB RAM-versie van de Reno10 Pro 5G ondersteunt de RAM-uitbreiding tot 12 GB uitgebreide RAM. Voor de 8 GB RAM-versie van de Reno10 Pro 5G en de Reno10 5G biedt de RAM-uitbreiding ondersteuning voor maximaal 8 GB uitgebreide RAM.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.