{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-12-14
 • OPPO onthult uiterst geavanceerde 6nm beeldverwerkings-NPU - MariSilicon X

  Met de beste energie-efficiëntie in zijn klasse, een 20-bits ultrahoog dynamisch bereik, realtime RAW-verwerking en Enhanced RGBW Pro-modus.
  Maakt voor het eerst hoogwaardige 4K AI-nachtvideo en live previews mogelijk op Android-smartphones.
  Commercieel verkrijgbaar met de Find X Series in Q1 2022.

  OPPO onthult geavanceerde 6nm imaging NPU - MariSilicon X

  Brussel, 14 december 2021 — OPPO heeft vandaag tijdens INNO DAY 2021 officieel zijn eerste zelf ontworpen geavanceerde beeldverwerkings-NPU, MariSilicon X, aangekondigd. MariSilicon X is gemaakt met 6 nm-processortechnologie en combineert een geavanceerde NPU (Neural Processing Unit), ISP en multi-tier geheugenarchitectuur voor ongelofelijke prestaties met een ongeëvenaarde energie-efficiëntie, die realtime RAW-verwerking mogelijk maakt voor verbluffende 4K AI-nachtvideo-opnames met live preview. MariSilicon X zal in Q1 2022 zijn intrede maken op de Find X Series.

  "Met meer dan een decennium ervaring in grensverleggende beeldtechnologie stond OPPO achter enkele van de grootste sectorinnovaties op het vlak van cameramodules, lenzen en algoritmes", zei Jiang Bo, OPPO's Senior Director, tijdens het evenement. "Onze nieuwe, supergeavanceerde beeldverwerkings-NPU is voor ons de grootste sprong ooit. Hij maakt mobiele beeldverwerkingssystemen krachtiger en gaat voor onze gebruikers buitengewone ervaringen creëren."

  OPPO onthult geavanceerde 6nm imaging NPU - MariSilicon X

  Het beste van twee werelden: ultrasnel gekoppeld aan superzuinig
  De NPU van de MariSilicon X verricht een onvoorstelbare 18 biljoen bewerkingen per seconde (TOPS), rekenkracht te over om onze AI-algoritmes te ondersteunen.

  Met een verbijsterende energie-efficiënte van 11,6 TOPS per watt levert de NPU topprestaties zonder dat de batterij leegloopt.

  De NPU heeft ook een baanbrekend, gespecialiseerd tera-bps geheugensubsysteem, waarmee de MariSilicon X de rekenkracht van de NPU voluit kan benutten zonder beperkt te zijn door geheugen, zodat de tijd voor het kopiëren van gegevens tussen opslag- en verwerkingseenheden onderling aanzienlijk wordt verkort.

  MariSilicon X heeft een gespecialiseerde DDR met tot 8,5 GB/s extra bandbreedte. De multi-tier geheugenarchitectuur beperkt vertragingen tot het minimum en vermindert het energieverbruik ten gevolge van onnodig herhaalde lees-schrijfcycli.

  Wanneer het AI-ruisonderdrukkingsalgoritme van OPPO draait, kan MariSilicon X tot 20x sneller presteren vergeleken met de OPPO Find X3 Pro. MariSilicon X kan 4K AI-nachtvideo's vastleggen door op elk frame in realtime complexe verbeteringen toe te passen.

  OPPO onthult geavanceerde 6nm imaging NPU - MariSilicon X

  Krachtige ISP voor Ultra HDR
  MariSilicon X heeft een krachtige ISP die beelden kan vastleggen met een ongelooflijk 20-bits 120db dynamisch bereik – 4x meer dan de Find X3 Pro. Hij geeft beelden een contrastverhouding van 1.000.000:1 tussen de helderste en donkerste delen van het beeld, zodat beelden levensgetrouwer blijven.

  Realtime RAW-verwerking
  Dankzij zijn enorme rekenkracht en hoge gegevensdoorvoer ontketent MariSilicon X een revolutie in de beeldverwerkingspijplijn om direct 4K AI-verwerking in realtime en 20-bits HDR-fusie in het RAW-domein op pixelniveau uit te voeren. Door oorspronkelijke beeldgegevens te verwerken, kan MariSilicon X voor beelden een signaal-ruisverhouding van 8dB halen, wat de poorten opent naar een compleet nieuwe wereld voor computationele fotografie.

  RGBW Pro-modus ontsluit Pro-prestaties
  Met het Dual Image Pipeline-ontwerp en de dubbele RAW-supersampling ontsluit MariSilicon X ook het volle potentieel van OPPO's RGBW-sensor, door de scheiding en fusie van RGB- en witte signalen te ondersteunen voor een 8,6dB betere signaal-ruisverhouding en een 1,7x betere textuurkwaliteit, wat beelden in zowel foto’s als video's expressiever maakt.

  Een historische sprong naar 4K AI-nachtvideo
  Als gespecialiseerde beeldverwerkings-NPU luidt MariSilicon X een nieuw tijdperk voor computationele fotografie in. Met zijn reuzesprong voorwaarts in prestaties en energie-efficiëntie ontketent het de kracht van AI-ruisonderdrukkingsalgoritmes om duidelijkere, scherpere video’s te maken. Hij geeft ook een groter dynamisch bereik en een betere kleurenreproductie, waardoor elk afzonderlijk frame er net zo rijk en strak uitziet als een foto. Voor het eerst wordt het mogelijk om 4K AI HDR-nachtvideo's op te nemen op Android-smartphones.

  MariSilicon X zal in Q1 2022 zijn commerciële intrede maken op de Find X Series en zal daarmee de krachtigste beeldverwerkingservaring voor smartphones introduceren.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.