{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-07-27
 • OPPO introduceert nieuwe generatie snellaadtechnologie

  OPPO’s VOOC Flash Charge nu nog slimmer en veiliger met gebruikerservaring centraal

  Brussel, 27 juli 2021 – OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, organiseerde vandaag zijn OPPO Flash Charge Open Day in China met als thema ‘’What’s Next for Flash Charging?’’. Tijdens het evenement onthulde het merk zijn meest recente prestaties en onderzoeken op het gebied van snellaadtechnologie en de ontwikkeling van zijn VOOC Flash Charge-oplossing. Met de nieuwe innovaties biedt OPPO opnieuw slimmere en veiligere snellaadfuncties voor een optimale gebruikerservaring.

  ‘’OPPO’s ontwikkeling van zijn VOOC Flash Charge-technologie is gebaseerd op innovatie over de hele linie, zoals de oplaadadapter, oplaadkabel, PMIC, batterij en meer’’, zegt Jeff Zhang, Chief Scientist van OPPO VOOC Flash Charge. ‘’Of gebruikers nu kiezen voor bedraad of draadloos opladen, de VOOC-snellaadtechnologie kan nu voldoen aan een breed scala aan behoeften als het gaat om het opladen van elektronische apparaten, zelfs in de meest extreme omstandigheden.’’

  Veilig opladen: nieuwe upgrades en innovaties zorgen voor een veiligere laadervaring

  OPPO heeft efficiëntie en veiligheid altijd op de voorgrond geplaatst bij de ontwikkeling van zijn snellaadtechnologie. Op basis hiervan heeft OPPO een vijfvoudig beschermingssysteem geïntroduceerd om de veiligheid van VOOC-snelladen te verbeteren. Bovendien heeft OPPO onderzocht hoe nieuwe materialen, AI-algoritmen, oplaadarchitecturen en andere factoren kunnen worden gebruikt om verdere innovaties mogelijk te maken:

  ●    Zekering met lagere impedantie: het verbeterde ontwerp van de zekering heeft een lagere interne weerstand en geoptimaliseerde prestaties, waardoor de veiligheid van het laadsysteem verder wordt verbeterd. Bij een elektrische stroomoverbelasting of andere afwijking, kan de zekering in het vijfvoudige snellaadveiligheidssysteem de batterij onmiddellijk beschermen en isoleren van de elektriciteitstoevoer.
  ●    Galliumnitride (GaN)-schakelaars: OPPO heeft voor het eerst gebruik gemaakt van GaN-schakelaars voor zijn smartphones. Deze schakelaars kunnen niet alleen dezelfde functionaliteit bereiken als traditionele silicium MOSFET-schakelaars op een kleinere schaal, waardoor er minder ruimte benodigd is, maar hun lage impedantie en hoogspanningswerking helpen de warmteontwikkeling te verminderen en de laadefficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren.
  ●    Intern bi-cell ontwerp: een serie aan bi-cell-batterijen maakt het mogelijk hetzelfde vermogen te leveren terwijl de elektrische stroom wordt verlaagd en de warmteontwikkeling wordt verminderd. Het interne bi-cel-ontwerp gaat nog een stap verder door deze dubbele batterijcellen in dezelfde structuur te combineren, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen en toch dezelfde veiligheidsprestaties leveren. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een toename van de batterijcapaciteit met ten minste 5% voor een batterij van hetzelfde formaat.
  ●    Battery Safety Detection Chip: OPPO’s eigen batterijveiligheidsdetectiechip met ingebouwde AI-algoritmen kan detecteren of batterijen externe schade hebben opgelopen door realtime-spanningsdalingen te herkennen op basis van een reeks scenario’s en hierop te reageren. De smartphone zal de gebruiker vervolgens waarschuwen en aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verdere gevaren te voorkomen.
  ●    Composite Current Collector: OPPO heeft een veiligheidsbatterij ontwikkeld met een geheel nieuw samengestelde stroomcollector. De batterij maakt gebruik van een nieuw composietmateriaal dat is ingeklemd tussen twee aluminiumlagen, dat het standaard batterijontwerp met alleen aluminium vervangt. Deze ‘’sandwich’’-structuur is verder gecoat met een extra beschermend materiaal om de vijflaagse composiet stroomcollector structuur te vormen. Dit beschermt de batterij tegen kortsluiting die wordt veroorzaakt door externe schade voor een betere veiligheid. Onderzoeksresultaten in het OPPO Lab tonen aan dat de nieuwe batterij lek- en botsingstests doorstaat met een slagingspercentage van 100%, zonder concessies te doen aan de prestaties.

  Slim opladen: optimalisatie van snelheid en batterijduur voor de perfecte balans

  OPPO onthulde tijdens het evenement ook zijn nieuwe slimme oplaadtechnologie. Ontworpen om de laadsnelheid binnen het veiligst mogelijke bereik te houden, past de technologie de laadstroom aan op basis van intelligente detectie van verschillende laadscenario’s. Dit kan ook helpen om het optreden van ongebruikelijke veroudering van de batterij te verminderen, waardoor gebruikers gedurende een langere periode kunnen genieten van een optimale batterijlevensduur.

  De slimme oplaadtechnologie kan merkbare verbeteringen leveren aan meerdere prestatie-aspecten van de batterij, waaronder:

  ●    Langere levensduur van de batterij: terwijl de snelheid van 65W SuperVOOC en het volledig opladen/ontladen van de batterij wordt gegarandeerd, is de technologie in staat om de batterijcapaciteit tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit te behouden na maar liefst 1.500 oplaadsessies.
  ●    Verbeterde laadsnelheid in specifieke scenario’s: de laadsnelheid kan worden verhoogd afhankelijk van specifieke situaties op basis van het maximale vermogen dat de batterij doorgaans veilig kan opnemen. In het geval van 65W SuperVOOC is het in staat om de snelheid met ongeveer 20% te verhogen, waardoor een 4500mAh-batterij in 30 minuten volledig kan worden opgeladen.
  ●    Evenwicht tussen laadsnelheid en telefoontemperatuur: de technologie is op intelligente wijze in staat om de beste balans te vinden tussen de optimale laadstroom en de daaropvolgende temperatuurstijging onder verschillende gebruiksscenario’s. Op deze manier kunnen gebruikers hun telefoon tijdens het snelladen bedienen zonder enig ongemak.

  OPPO introduceert nieuwe generatie snellaadtechnologie

  Extreem opladen: zelfs in de koudste omgevingen geeft OPPO’s VOOC Flash Charge niet op

  Naast het zo veilig en slim mogelijk maken van VOOC Flash Charge, heeft OPPO ook manieren onderzocht om de snellaadtechnologie onder extremere situaties te optimaliseren. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om een ​​lithium-ionbatterij in zeer koude omgevingen op te laden, waar het forceren van de batterij zelfs kan leiden tot kortsluiting. OPPO’s oplossing voor opladen bij extreem lage temperaturen maakt gebruik van slimme algoritmen om de optimale oplaadtemperatuur van de batterij te bepalen en de temperatuur te verhogen voordat het opladen begint. Testresultaten tonen aan dat de batterij in temperatuur kan stijgen van -20 tot 10 graden Celsius in slechts tientallen seconden, waardoor de batterij normaal kan worden opgeladen.

  Vanaf de introductie van VOOC Flash Charge in 2014 waren veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak drie van de kerngebieden die bijdragen aan OPPO’s R&D op het gebied van batterij- en oplaadtechnologie. Op 30 juni 2021 heeft OPPO al meer dan 3.000 patenten aangevraagd met betrekking tot snellaadtechnologie. Via meer dan 30 apparaten die VOOC Flash Charge-technologie ondersteunen, heeft OPPO deze snelle, gemakkelijke en veilige oplaadervaring naar meer dan 195 miljoen mensen wereldwijd gebracht.

  In 2021 lanceerde OPPO zijn nieuwe project ‘’The Flash Initiative’’ dat zijn eigen VOOC-technologie naar auto’s, openbare ruimtes en chips brengt in een breed scala aan apparaten. In het Internet Of Experience-tijdperk evolueert OPPO’s snellaadtechnologie om consumenten een nieuwe generatie oplaadervaring te bieden die in iedere situatie uitblinkt, zodat gebruikers hun apparaten altijd en overal kunnen opladen.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.