{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-09-09
 • OPPO lanceert Reno6 Series en onthult een nieuw AI-tijdperk van portretvideo

  OPPO lanceert Reno6 Series en onthult een nieuw AI-tijdperk van portretvideo

  Brussel, 9 september 2021 – OPPO heeft vandaag zijn nieuwste smartphones in de Reno Series voor West-Europa aangekondigd: Reno6 5G en Reno6 Pro 5G. De Reno6 Series tilt portretvideo naar een hoger niveau met toonaangevende nieuwe functies, zoals Bokeh Flare Portrait Video om filmische bokeh-effecten aan video toe te voegen, en verbeterde AI Highlight Video om elk moment helder op video vast te leggen, ongeacht de lichtsuatie.

  De smartphones beschikken over het iconische OPPO Glow-design en krachtige prestaties dankzij chipsets van Qualcomm en MediaTek. De hardware in combinatie met ColorOS 11.3 resulteert in een trendsettende smartphone met een onverslaanbare ervaring.

  Superieure portretvideo-ervaring dankzij AI

  Video opnemen met je smartphone is voor velen het moderne equivalent geworden van het bijhouden van een dagboek. De OPPO Reno Series bedient vandaag meer dan 70 miljoen gebruikers wereldwijd, die maandelijks meer dan 2 miljard foto’s en 200 miljoen video’s maken om hun herinneringen vast te leggen. De Reno6 Series laat gebruikers moeiteloos verbluffende portretvideo’s maken, dankzij krachtige camera’s en zelf ontwikkelde AI-functies:
  -          Bokeh Flare Portrait Video biedt een vernieuwend bokeh-effect van filmische kwaliteit voor smartphonevideo. Op basis van een dataset van meer dan tien miljoen portretten wordt in realtime een bokeh-effect op de achtergrond toegepast, terwijl het onderwerp van de video er natuurlijk en helder blijft uitzien. Het bokeh-effect is beschikbaar op zowel de camera’s aan de voor- als achterzijde en kan met slechts één klik worden toegepast.
  -          AI Highlight Video kan automatisch omgevingslicht detecteren en video op basis daarvan optimaliseren. Of je nu ’s nachts filmt of overdag met sterke achtergrondverlichting, deze functie helpt om duidelijkere, helderdere en levendigere portretvideo’s vast te leggen.
  -          Focus Tracking helpt bij het automatisch scherpstellen van video’s omdat de camera het hoofdonderwerp kan identificeren, en consistent en gestaag kan volgen.

  Voor fotografie stelt Flash Snapshot gebruikers in staat om duidelijke foto’s te maken van snel bewegende onderwerpen of in een snelle beweging een momentopname vast te leggen. Nadat je de perfecte foto hebt gemaakt, helpt AI Palette om met één klik de stijl en sfeer van een andere foto op het beeld toe te passen.

  OPPO lanceert Reno6 Series en onthult een nieuw AI-tijdperk van portretvideo

  OPPO Reno6 Pro

  Schitterend ontwerp met OPPO Glow

  De Reno6 en Reno6 Pro blijven trouw aan hun voorgangers uit de Reno Series, en zetten het slanke en lichtgewicht ontwerp voort. Beide modellen werden afgewerkt met het dynamisch schitterende OPPO Glow-ontwerp en komen in twee verschillende kleuren. Arctic Blue en Stellar Black voor Reno6, en Arctic Blue en Lunar Grey voor Reno6 Pro.

  Arctic Blue is een nieuwe kleur met een vernieuwd OPPO Glow-proces, geïnspireerd door het natuurlijke fenomeen van de kristallisatie van sneeuwvlokken. Het levert een visueel effect van miljoenen kleine sneeuwvlokjes op de glazen achterkant van de smartphone, die zachtjes flikkeren als sneeuw onder de zon. Bovendien maakt het verbeterde proces de achterkant van de telefoon zijdezacht, met een 30% fijnere textuur.

  De Reno6 Pro heeft een 3D-gebogen 6,5 inch AMOLED-scherm, terwijl de Reno6 met een 6,4 inch AMOLED-scherm zonder curve is uitgerust. Beide displays bieden een refresh rate van 90 Hz en touch sampling rate van 180 Hz voor een soepele en comfortabele kijkervaring. 360°-lichtdetectie via twee sensoren verbetert de nauwkeurigheid van de automatische helderheid en de schermen zijn SGS-gecertificeerd als oogvriendelijk om vermoeidheid te verminderen.

  Krachtige hardware voor uitzonderlijk entertainment

  Reno6 Pro wordt aangedreven door het Qualcomm® Snapdragon™ 870 5G Mobile Platform met een geavanceerde Kryo 585 CPU, die opereert aan een kloksnelheid tot 3,2 GHz. Reno6 is de eerste telefoon op de markt met MediaTek’s nieuwste 5G-chipset, de Dimensity 900, die werd gebouwd op een 6nm-procedé.

  Reno6 Pro en Reno6 zijn voorzien van respectievelijk 256 GB en 128 GB opslagcapaciteit, en 12 GB en 8 GB RAM-geheugen. Ze ondersteunen allebei OPPO’s zelfontwikkelde RAM-uitbreidingstechnologie waarbij een deel van de beschikbare ROM-opslag desgewenst kan worden omgezet in extra RAM-geheugen (maximaal 7 GB voor Reno6 Pro en 5 GB voor Reno6).

  De Reno6 Series levert snelle prestaties met een gebalanceerd energieverbruik voor een hele dag gebruik. De ruime 4.500 mAh-batterij van Reno6 Pro is dankzij OPPO’s 65W SuperVOOC 2.O-snellaadtechnologie in slechts 31 minuten voor de volle 100% opgeladen. Reno6 is uitgerust met een 4.300 mAh-batterij, die binnen 28 minuten volledig is opgeladen.1

  OPPO lanceert Reno6 Series en onthult een nieuw AI-tijdperk van portretvideo

  OPPO Reno6

  Gebruiksvriendelijk ColorOS 11.3

  Naast de superieure portretvideofuncties, het verbluffend ontwerp en de uitstekende prestaties, biedt ColorOS 11.3 de basis voor een rijke en efficiënte gebruikservaring. De softwareschil van OPPO is gebaseerd op Google Android 11 en breidt die verder uit met extra functionaliteit.

  Om de prestaties te verbeteren, voert System Booster een reeks optimalisaties op systeemniveau uit om een soepele ervaring te garanderen gedurende de volledige levenscyclus van de telefoon. Freeform Screenshots maakt vertalingen tussen meer dan 100 talen op elk geselecteerd screenshotgebied mogelijk. O Relax is een ingebouwde app die helpt om stress te verlichten met rustgevende geluiden en casual games.

  Op vlak van dataveiligheid laat Privacy System gebruikers toe om twee onafhankelijke omgevingen op de telefoon te creëren met gepartitioneerde apps en gegevens, bijvoorbeeld voor werk en privé. Reno6 Series geniet ook van verschillende externe certificeringen, waaronder ePrivacy, ISO27001 en ISO27701.

  Prijzen en beschikbaarheid

  De Reno6 Series is onmiddellijk beschikbaar in België via de voornaamste retailers zoals Fnac, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre, alsook bij de verschillende operatoren.

  Reno6 Pro 5G wordt geleverd in de kleuren Arctic Blue en Lunar Grey aan een adviesprijs van 799 euro. Tot en met 10 oktober geldt een lanceringsaanbod waarbij je bij aankoop van de telefoon de OPPO Enco X, OPPO Band Style en een beschermende hoes cadeau krijgt. Samen goed voor een voordeel van 278 euro.

  Reno6 5G wordt geleverd in de kleuren Arctic Blue en Stellar Black aan een adviesprijs van 499 euro. Tot en met 10 oktober geldt een lanceringsaanbod waarbij je bij aankoop van de telefoon de OPPO Enco Free 2 en een beschermende hoes cadeau krijgt. Samen goed voor een voordeel van 148 euro.

  1 Gebaseerd op tests uitgevoerd door OPPO. De werkelijke oplaadtijd kan variëren, afhankelijk van de specifieke toestand van het apparaat of individuele verschillen, zoals omgevingstemperatuur of prestatievermindering na gebruik van de batterij.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.