{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-10-11
 • OPPO lanceert officieel de internationale versie van ColorOS 12

  ColorOS 12 is gebaseerd op Android 12 en brengt een schone, inclusieve gebruikersinterface met soepelere prestaties

  OPPO lanceert officieel de internationale versie van ColorOS 12OPPO lanceert officieel de internationale versie van ColorOS 12

  Brussel, 11 oktober 2021 – Na de release van Android 12 een week geleden, kondigt OPPO vandaag officieel het geheel nieuwe ColorOS 12-besturingssysteem aan voor zijn wereldwijde gebruikers. ColorOS 12 streeft ernaar zijn gebruikers een naadloze ervaring te bieden die dichter bij de standaardversie van Android 12 ligt, en introduceert een geheel nieuwe inclusive UI, soepelere prestaties en rijke functies die helpen om je dagelijkse productiviteit te verhogen en een betere balans tussen werk en privéleven te bereiken.

  Met deze lancering rolt OPPO officieel de publieke bèta van ColorOS 12 uit naar zijn wereldwijde gebruikers en wordt het een van de eerste OEM's die Android 12 naar zijn toestellen uitrolt. Na een eerste introductie op de Find X3 Pro in Indonesië en Maleisië, is OPPO van plan om de komende maanden uit te breiden naar meer modellen die meer landen en regio's bestrijken.

  Inclusiviteit nu een centraal thema

  Met een aanwezigheid in 68 landen, raakt ColorOS het leven van 440 miljoen gebruikers over de hele wereld. Inclusiviteit is daarom een centraal thema in het besturingssysteem. OPPO bouwt voort op zijn Infinite Design-concept, dat lichtgewicht is, maar tegelijk ook rijk aan functionaliteit en zeer aanpasbaar. Het nieuwe besturingssysteem biedt een meer inclusieve ervaring met aandacht voor pictogrammen, animaties en informatiekaders die geschikt zijn voor verschillende talen en culturen, en een aanpasbaar framework voor verschillende telefoonformaten.

  Vlottere, naadloze ervaring voor meer productiviteit

  De kern van OPPO’s innovaties is om gebruikers een soepele, naadloze ervaring te bieden. Het nieuwe ColorOS 12 benadrukt zowel comfort als uithoudingsvermogen. ColorOS 12 heeft vooruitgang geboekt bij het aanpakken van vertragingen na langdurig gebruik, vooral dankzij inspanningen op het gebied van antifragmentatie en intelligente toewijzing van middelen. Dat leidt tot een lage verouderingsgraad van 2,75% over een periode van 3 jaar, een gemiddeld 30% lager geheugengebruik en 20% lager batterijverbruik.

  De Quantum Animation Engine maakt gebruik van meer dan 300 verbeterde animaties om geanimeerde effecten te bereiken die levensecht zijn. Door fysieke verschijnsels van onder meer weerstand te imiteren, maakt de functie de algehele ervaring soepeler en meer afgestemd op de cognitie en gewoonten van het menselijk brein, zodat de ervaring realistischer en intuïtiever is.

  Praktische functies zoals PC Connect, 3-Finger Translate met Google Lens, FlexDrop en Phone Manager laten ColorOS 12-gebruikers toe om productief te blijven in verschillende scenario's.

  Prioriteit voor privacy: focussen op de basis

  OPPO heeft geluisterd naar de feedback van gebruikers en prioriteert privacy op ColorOS. ColorOS 12 wordt niet alleen geleverd met alle verbeterde beveiligings- en privacyfuncties van Android 12, inclusief privacydashboards, locatiedelen bij benadering en microfoon- en camera-indicatoren, die gebruikers de controle geven over hun privacy met duidelijke, gevisualiseerde menu's en knoppen; maar ook het behouden van de goed ontvangen functies die binnen het OPPO-team zijn ontwikkeld, zoals Private System, Private Safe, App Lock en anderen.

  Privacy voor gebruikers draait om het behouden van transparantie. Met servers op meerdere locaties verspreid over de hele wereld, garandeert OPPO dat gebruikersgegevens op nabijgelegen servers blijven en dat ze worden opgeslagen in een niet-leesbare tekstindeling en worden verzonden met behulp van een eigen protocol. Privacycertificaten van gezaghebbende organisaties zoals ePrivacy en ISO27001, garanderen de gegevensbeveiliging.

  Een besturingssysteem dat openstaat voor Android-ontwikkelaars

  OPPO deelt de gemeenschappelijke waarde van een gezonde wederzijdse uitwisseling met onze Android-partners en draagt bij aan het creëren van een cultuur van openheid en technologische uitwisseling om beide platformen te verbeteren. Terwijl ColorOS veel standaard Android-functies heeft opgenomen, heeft ColorOS op dezelfde manier de aanpasbaarheid in Android 12 geïnspireerd, zoals het wallpaper-gebaseerde themasysteem in Material You, waarvan je een vergelijkbare zelfontwikkelde functie terugvindt in eerdere ColorOS-edities. Een ander mooi voorbeeld van deze uitwisseling is de App Cloner van ColorOS die nu in Android 12 ingebakken zit.

  OPPO's ColorOS heeft als doel om een meer Android-ontwikkelaarvriendelijk besturingssysteem te worden. Naast de gratis camera-SDK's die de meest krachtige cameramogelijkheden van OPPO dekken – waaronder Ultra Steady Video Shooting, HDR, Super Wide-Angle, enz. – heeft OPPO zijn HyperBoost en Color Vision Enhancement verder opengesteld ten behoeve van Android-app-ontwikkelaars en om het Android-ecosysteem te verbeteren.

  Uitrolplan colorOS 12

  OPPO rolt de publieke bèta van ColorOS 12 eerst uit in Indonesië en Maleisië op de Find X3 Pro 5G. De uitrol wordt vervolgens stap voor stap uitgebreid naar andere landen en op extra apparaten gedurende de rest van 2021 en 2022. Het bedrijf streeft ernaar om ColorOS 12 naar meer dan 110 modellen te brengen, zodat uiteindelijk meer dan 150 miljoen gebruikers toegang zullen krijgen tot ColorOS 12.

  De uitroltijdlijn voor West-Europa:

  De uitroltijdlijn voor West-EuropaDe uitroltijdlijn voor West-Europa

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.