{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2022-08-18
 • OPPO lanceert ColorOS 13 met gloednieuw Aquamorphic Design

  OPPO lanceert ColorOS 13 met gloednieuw Aquamorphic Design

  Brussel, 18 augustus 2022 – OPPO lanceert vandaag officieel de wereldwijde versie van haar nieuwste besturingssysteem ColorOS 13, één van de eerste besturingssystemen op basis van Android 13. ColorsOS 13 bevat enkele belangrijke Android 13-functies die de productiviteit voor gebruikers verbeteren en het leven eenvoudiger maken. Daarnaast leidt het gloednieuwe Aquamorphic Design tot een serene visuele ervaring en een gebruiksvriendelijke interface.

  Aquamorphic Design biedt een eenvoudige interface
  Met het Aquamorphic Design, een verwijzing naar de natuurlijke manier waarop water stroomt, biedt OPPO een vloeiende, levendige en inclusieve interface die het gebruiksgemak van de smartphones bevordert. Het nieuwe themapalet van ColorOS 13 is geïspireerd op de kleur van het licht op zeewater tijdens zonsopgang en zonsondergang. Leesbaarheid van de systeemtekst wordt dan weer verbeterd danzij een nieuw systeemlettertype. Met nog enkele andere upgrades, zoals een vernieuwde lay-out, biedt ColorOS 13 een rustgevende en aangename visuele ervaring.

  ColorOS 13 levert ook een meer intuïtieve gebruikerservaring door de integratie van verschillende Aquamorphic Effects in de systeemanimaties, gebruikersinterface en Quantum Animation Engine, die het gedrag van de gebruikers voorspelt. OPPO's inclusieve designtaal zet de mens centraal. Daarom wordt gebruik gemaakt van eenvoudige illustraties en adaptieve lay-outs voor verschillende schermformaten. Herkenbare pictogrammen verbeteren de leesbaarheid en het gebruiksgemak. Een nieuwe reeks geanimeerde afbeeldingen voor het Aways-On Display tonen krachtige scènes van wilde dieren in de natuur, die veranderen op basis van dagelijkse temperatuurschommelingen. Zo wil OPPO bewustwording creëren voor de klimaatverandering en de impact op onze planeet.

  Dynamic Computing Engine zorgt voor betere prestaties
  ColorOS 13 betekent ook het debuut van de Dynamic Computing Engine. Deze technische oplossing op systeemniveau werd door OPPO ontwikkeld om een soepeler en stabieler systeem te leveren en de fundamentele gebruikerservaring te verbeteren. OPPO's Dynamic Computing Engine verbetert de planning van hardwarebronnen en verlengt de levensduur van de batterij door een betere balans te vinden tussen hoge prestaties en een laag stroomverbruik. Het helpt ook om meer apps op de achtergrond draaiende te houden, waardoor gebruikers makkelijker tussen meerdere apps kunnen schakelen zonder de status binnen een app te verliezen of vertraging te ervaren. 

  OPPO lanceert ColorOS 13 met gloednieuw Aquamorphic Design

  Slimme functies om intelligenter te werken en leven
  ColorOS 13 biedt een scala aan slimme functies voor elk aspect van werk en leven. Het slimme Always-On Display in ColorOS 13 is niet alleen een geweldige manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen, OPPO werkte ook samen met wereldwijd toonaangevende software- en serviceproviders, waaronder Bitmoji en Spotify, om een breed scala aan handige en gepersonaliseerde ervaringen te bieden via het slimme Always-On Display. 

  Dankzij OPPO's toonaangevende LTPO2.0-technologie van de Find X5 Pro wordt de vernieuwingsfrequentie van het Always-On Display verlaagd tot slechts 1Hz om in sommige scenario’s tot 30% stroomverbruik te besparen. Andere slimme functies voor het beheer van het startscherm, zoals grote app-mappen, helpen gebruikers ook om eenvoudig en snel toegang te krijgen tot de informatie die ze zoeken, op de manier die voor hen het beste werkt.

  Sinds de pandemie zijn online vergaderingen de norm geworden. Daarom ontwikkelde OPPO de eerste Meeting Assistant voor smartphones. Die kan datapakketten van online meetings automatisch voorrang geven om een stabielere verbinding te bieden. Het vereenvoudigt ook bannermeldingen zodat gebruikers niet worden afgeleid, terwijl ze via OPPO Notes notities van de vergadering kunnen maken in een klein pop-up venster.

  OPPO lanceert ColorOS 13 met gloednieuw Aquamorphic Design

  Eén van de grootste updates van ColorOS 13 is de verbeterde multi-device gebruikerservaring. Multi-screen Connect ondersteunt nu naadloze connectiviteit tussen smartphone en OPPO Pad Air, en tussen smartphone en pc. File Transfer ondersteunt bovendien ook meer bestandsformaten zonder hardwarebeperkingen. Gebruikers die hun smartphone via Multi-screen Connect met een pc verbinden, kunnen nu ook meerdere mobiele apps tegelijk op het pc-scherm weergeven.

  Privacy- en beveiligingsbescherming als prioriteit
  Privacy en beveiliging zijn van bij het begin al een speerpunt van ColorOS geweest. ColorOS 13 integreert de onderliggende privacybeschermingsfuncties van Android 13. Het systeem verwijdert bijvoorbeeld automatisch de geschiedenis van het klembord na een korte periode, wat het lekken van gevoelige informatie door malware voorkomt. Bovendien kunnen gebruikers met de functie “Nearby Wi-Fi” genieten van wifi zonder specifieke locatie-informatie vrij te geven.

  OPPO's zelfontwikkelde technologie speelt een even belangrijke rol bij het verbeteren van de privacy en veiligheid. Op basis van een on-device algoritmemodel kan Auto Pixelate de profielfoto's en namen in chat-screenshots automatisch herkennen en vervagen met één tik, en de nieuwe Private Safe is versleuteld met de veelgebruikte Advanced Encryption Standard (AES) om een hoge mate van veiligheid te bieden. ColorOS 13 biedt privacy- en veiligheidsbescherming waarop gebruikers kunnen vertrouwen op basis van gezaghebbende normen voor beveiliging en privacyverificatie, zoals ePrivacy, TRUSTe, ISO27701 en ISO27001.

  Nieuwe Android-ervaringen dankzij samenwerking met Google
  OPPO werkte tijdens de ontwikkeling van ColorOS 13 nauw samen met Google om manieren te vinden om de Android-ervaring nog te verbeteren. OPPO’s opvouwbare smartphone Find N en vlaggenschip Find X5 Pro werden aangekondigd als twee van de eerste smartphones wereldwijd die de Android 13 Beta ontvingen. OPPO lanceerde ook ColorOS-ontwikkelaarsversies op basis van de Android 13 Beta en zal blijven samenwerken met Google om een rijk Android-ecosysteem op te bouwen.

  ColorOS 13 uitrolplan en upgradebeleid
  Voor de wereldwijde uitrol van ColorOS 13 is OPPO van plan om bijna 35 smartphonemodellen binnen het jaar te updaten, voor meer dan 60 landen en regio's, en maar liefst 160 miljoen gebruikers. Dit is het grootste updateplan ooit in de geschiedenis van ColorOS. De globale uitrol begint vandaag met de Find X5 Pro en Find X5.

  OPPO lanceert ColorOS 13 met gloednieuw Aquamorphic Design

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.