{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2022-12-14
 • OPPO presenteert OHealth H1, MariSilicon Y & Air Glass 2 tijdens OPPO INNO DAY 2022

  Brussel, 14 december 2022 – OPPO hield vandaag zijn jaarlijkse technologie-evenement, OPPO INNO DAY 2022, in een online format dat live werd gestreamd. Met als thema ‘Empowering a Better Future’, was het evenement een demonstratie van OPPO’s vastberadenheid om via technologische innovaties in vier domeinen – entertainment, productiviteit, gezondheid en educatie – te bouwen aan een inclusieve en positievere toekomst voor iedereen.

  Slimmer leven met OHealth H1, MariSilicon Y en Air Glass 2

  OPPO heeft een aanzienlijke hoeveelheid middelen geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn slimme gezondheidstechnologie. Zo werd in 2021 reeds het OPPO Health Lab opgericht voor de ontwikkeling van proactieve benaderingen om gebruikers te helpen een gezonde levensstijl op te bouwen. Dit jaar heeft OPPO met OHealth ook een nieuw submerk voor smart healthcare gecreëerd.

  Tijdens INNO DAY 2022 onthulde OPPO het eerste product onder de OHealth-merknaam: de OHealth H1 gezondheidsmonitor voor het hele gezin. De OHealth H1 is bedoeld voor familiegebruik en combineert zes functies voor het monitoren van gezondheidsgegevens in één apparaat. Denk daarbij aan de meting van zuurstofsaturatie, hartslag, lichaamstemperatuur, ECG, een stethoscoopfunctie voor hart en longen, en slaaptracking. Dankzij uiterst nauwkeurige sensoren en toonaangevende gezondheidsalgorimen helpt de OHealth H1 om beter te zorgen voor de gezondheid van het hele gezin. In tegenstelling tot de industriële ontwerpen van traditionele medische apparatuur, is de OHealth H1 een superlicht apparaat (95 gram) met esthetische afgeronde randen en een concentrisch ovaal ontwerp. Dit maakt het gemakkelijk om de OHealth H1 overal mee naartoe te nemen en regelmatige gezondheidsmetingen te integreren in je dagelijkse routines.

  De OHealth H1 zet de toon voor OPPO’s ambitie om een brug te slaan naar een betere gezondheidszorg door slimme, professionele en handige zorgoplossingen te bieden aan gebruikers, ziekenhuizen en medische centra.

  OHealth H1

  In navolging van zijn eerste zelf ontwikkelde imaging NPU, MariSilicon X, onthulde OPPO tijdens INNO DAY 2022 het tweede lid van de MariSilicon-familie – de gloednieuwe MariSilicon Y Bluetooth® audio SoC. Het is één van de eerste Bluetooth®-chipsets die de meest geavanceerde N6RF-procestechnologie gebruikt. MariSilicon Y introduceert een gloednieuw, zelf ontwikkeld Pro Bluetooth® Pack, dat de Bluetooth®-bandbreedte met 50% verhoogt in vergelijking met de meest high-end Bluetooth® SoC’s die vandaag op de markt zijn.

  Dankzij de exclusieve URLC-codec (Ultra Resolution Lossless Codec) en een speciale NPU met tot 590 GOPS aan rekenkracht, kan MariSilicon Y voor het eerst 24-bit/192kHz  ultraheldere lossless audio verzenden via Bluetooth®, waardoor je alle voordelen van draadloze connectiviteit krijgt met dezelfde audiokwaliteit als een bekabelde verbinding. Tegelijk ontstaan ook nieuwe mogelijkheden voor ruimtelijke audio-ervaringen. Dankzij MariSilicon Y kunnen gebruikers genieten van uitstekende digitale audiokwaliteit via draadloze Bluetooth®-earbuds en -hoofdtelefoons.

  MariSlicon Y Bluetooth® audio SoC

  OPPO demonstreerde ook zijn nieuwste Assisted Reality-bril, OPPO Air Glass 2. De OPPO Air Glass 2 weegt slechts zo’n 38 gram en heeft een superlicht, robust ontwerp dat ‘s werelds eerste door OPPO ontwikkelde SRG-diffractieve golfgeleiderlens bevat. Deze lenzen ondersteunen zichtcorrectie en andere aanpassingen, waardoor ze bijna niet te onderscheiden zijn van een gewone bril. OPPO Air Glass 2 ondersteunt telefoongesprekken, real-time vertalingen, locatiegebaseerde navigatie, stem in tekst omzetten voor mensen met gehoorproblemen, en nog veel meer slimme ervaringen. De nieuwe bril is bedoeld om geheel nieuwe mogelijkheden in mens-machine-interactie te demonstreren.

  OPPO Air Glass 2

  Deugdzame innovatie voor een betere toekomst

  “Geconfronteerd met het soort uitdagingen waar de technologie-industrie momenteel voor staat, geloven we dat de enige manier om vooruit te komen is om te blijven innoveren en grenzen te verleggen”, zei Pete Lau, Senior Vice President en Chief Product Officer bij OPPO. “Onder onze merkpropositie ‘Inspiration Ahead’ zal OPPO gebruikers superieure producten en technologie blijven bieden, om slimmere levens voor iedereen op te bouwen.  We zullen ook samenwerken met meer partners om een betere toekomst mogelijk te maken door middel van deugdzame innovatie en het creëren van meer mogelijkheden in slimme verbonden ervaringen.”

  In de loop der jaren heeft OPPO zijn eigen technologie-ecosysteem verder opgebouwd door samen te werken met wereldwijde partners om een open, inclusieve en bloeiende gemeenschap te creëren. Meer dan 300.000 ontwikkelaars en 700.000 makers hebben hun producten en diensten gedistribueerd via OPPO’s Open Platforms. OPPO heeft ook de communicatie versterkt en wereldwijde ontwikkelaars en programmeurs ondersteund via de OPPO ColorOS Hackathon.

  In mei van dit jaar lanceerde OPPO de OPPO Research Institute Innovation Accelerator om samen met technologieprofessionals en ondernemers te zoeken naar meer oplossingen op het gebied van toegankelijke technologie en digitale gezondheid. Eind augustus kondigde OPPO de top 10 voorstellen aan die waren geselecteerd uit 536 inzendingen uit 39 landen en regio’s. De tien teams kregen elk een subsidie van ongeveer 46.000 dollar, samen met mogelijkheden voor investeringen, technologische ondersteuning, commerciële partnerschappen en wereldwijde promotie. OPPO deelt met alle teams een gemeenschappelijk geloof in de kracht van technologie om levens te verbeteren en zal innovatie voor het goede blijven stimuleren.

  Door het verleggen van de grenzen van technologie, blijft OPPO nieuwe mogelijkheden ontsluiten in slimme verbonden ervaring door middel van innovaties zoals de OHealth H1, MariSilicon Y en Air Glass 2. OPPO zet zich in voor openheid en inclusiviteit, en inspireert tot meer samenwerking, innovatie en mogelijkheden voor een beter leven.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.