{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-06-24
 • OPPO geeft kleur aan iconische tennisbeelden om de terugkeer van Wimbledon te vieren

  OPPO, officiële smartphonepartner van Wimbledon, geeft nieuwe betekenis aan historische momenten in tennis met behulp van één miljard kleuren

  Althea Gibson verlaat Centre Court nadat ze in 1957 de eerste Afro-Amerikaanse vrouw was die Wimbledon won.Althea Gibson verlaat Centre Court nadat ze in 1957 de eerste Afro-Amerikaanse vrouw was die Wimbledon won.

  Londen, 24 juni 2021 – OPPO viert vandaag de terugkeer van tennis naar Wimbledon als officiële smartphonepartner van het tennistoernooi. Het lanceert daarvoor een nieuwe campagne, 'Courting the Colour'. In samenwerking met Getty Images brengt OPPO de kleur van oude iconische tennisfoto’s tot leven om de verhalen erachter opnieuw te vertellen, waardoor deze historische beelden worden getoond op een manier die nog nooit eerder is gezien. De collectie belicht krachtige tennisverhalen die nog steeds weerklinken in onze tijd van vandaag.

  De foto’s werden onthuld tijdens een workshop in Londen met Kevin Cho, Managing Director van OPPO UK; Mick Desmond, Commercial & Media Director van The All England Lawn Tennis Club; tennislegende Greg Rusedski; de stem van tennis, Andrew Cotter en mode-icoon Caroline Issa. Het panel besprak thema's binnen de collectie, die diepgaande, cruciale momenten in de tennisgeschiedenis met betrekking tot ras, geslacht en mode beslaat.

  Erkenning van de meest iconische historische momenten in tennis

  In combinatie met de beeldverwerkingsvoordelen van OPPO onderging elk beeld een grondig restauratieproces door experts van Getty Images. De ‘Courting the Colour’-collectie van zeven afbeeldingen toont onder meer de eerste Afro-Amerikaanse atleten, Althea Gibson en Arthur Ashe, die Wimbledon hebben gewonnen. Prestaties die blijk geven van een bijzondere veerkracht in het licht van de maatschappelijke onrechtvaardigheden van hun tijd. Beelden van Suzanne Lenglen, Helen Jacobs en Fred Perry tonen de invloed van deze stijliconen en hoe ze vochten voor hun identiteit en overtuigingen. Van het transformeren van mode zowel op het veld als daarbuiten tot verschuivende stereotiepe voorstellingen van vrouwelijke atleten.

  Fred Perry won 14 Majors voordat hij zijn iconische sportkledinglijn creëerde en de modewereld veranderde.Fred Perry won 14 Majors voordat hij zijn iconische sportkledinglijn creëerde en de modewereld veranderde.

  Zoals tennislegende Greg Rusedski zegt: "De terugkeer van tennis moet gevierd worden, en wat is een betere manier dan om de iconische momenten te verkennen die de sport hebben gemaakt tot wat ze nu is. De ‘Courting the Colour’-collectie deoet de beelden, die meer dan 80 jaar oud zijn, lijken alsof ze gisteren zijn genomen. Ze worden getoond door een ongeziene lens en blazen belangrijke conversaties nieuw leven in."

  Gregor Almassy, Overseas CMO voor OPPO merkt op: "Als partner van Wimbledon tijdens de afgelopen drie jaar erkent OPPO dat de toernooien, spelers en fans hard zijn getroffen door de pandemie. Door ons opnieuw te concentreren op de essentie van tennis hopen we fans een diepere verbinding met de sport te geven en zo fans over de hele wereld aan te moedigen om met hart en ziel te spelen. Waar beter om dit te doen dan de bakermat van de sport, Wimbledon."

  Mick Desmond, AELTC Commercial and Media Director, voegt eraan toe: "Als sport loopt tennis al lang voorop in technologie; door geavanceerde innovaties te gebruiken om het spel te verbeteren. Daarom is Wimbledon ongelooflijk trots om samen te werken met toonaangevende innovator OPPO voor de ‘Courting the Colour’-campagne."

  Suzanne Lenglen, modepionier, met Elizabeth Ryan. Dit beeld is een van de eerste keren dat vrouwelijke atleten atletisch werden geportretteerd.Suzanne Lenglen, modepionier, met Elizabeth Ryan. Dit beeld is een van de eerste keren dat vrouwelijke atleten atletisch werden geportretteerd.

  De kleurrijke kunstwerken vormen een aanvulling op de onlangs gelanceerde Find X3 Pro, OPPO’s meest state-of-the-art smartphone die een miljard kleuren weergeeft, zodat gebruikers kleur op een heel andere manier kunnen ervaren en zien.

  Na de introductie van baanbrekende technologieën, waaronder nachtmodus en stabilisatiesoftware, wil OPPO nu cameratechnologie naar een nieuw tijdperk van kleur leiden. Het Full-Path Colour Management System, voor het eerst geïmplementeerd op de OPPO Find X3 Pro, is het eerste managementsysteem in de branche met een volledig DCI-P3 breed gamma en 10-bits kleurdiepte, van opname tot opslag en weergave. De Find X3 Pro past de kleurweergave ook aan op de diversiteit aan kleuren in de ogen van mensen, waaronder kleurenblinde en kleurzwakke gebruikers.

  ‘Courting the Colour’ maakt deel uit van een reeks activaties in het kader van de ‘Play with Heart’-campagne van OPPO, bedoeld om fans dichter bij de sport te brengen. Dit seizoen zet OPPO zich in om fans te helpen tennis op een nieuwe manier te zien, van het bouwen van oefenmuren tot het aanmoedigen van fans om zich creatief uit te laten via #ShotOnOPPO, en natuurlijk de ‘Courting the Colour’-campagne, die voor het eerst kleur geeft aan historische beelden.

  Bekijk hier de ‘Courting the Colour’-collectie en het panelgesprek.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.