{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-12-14
 • OPPO stelt tijdens INNO DAY 2021 zijn eerste opvouwbare smartphone voor, de OPPO Find N

  Brussel, 15 december 2021 – OPPO lanceert vandaag zijn eerste opvouwbare smartphone, de OPPO Find N. Dat gebeurde op de tweede dag van de jaarlijkse OPPO INNO DAY. De OPPO Find N is het resultaat van vier jaar onderzoek en ontwikkeling en zes generaties prototypes. Deze smartphone brengt een nieuwe benadering van de opvouwbare vormfactor en biedt een frisse gebruikservaring voor zowel mensen die in het verleden opvouwbare apparaten hebben gebruikt, als gebruikers die hier nog helemaal nieuw mee zijn.

  Pete Lau, Chief Product Officer van OPPO: "Nieuwe vormfactoren luiden een spannende nieuwe tijd in voor de smartphonetechnologie. OPPO heeft een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite geïnvesteerd in het bedenken van een betere benadering van een opvouwbare smartphone. Door te experimenteren met een reeks vormfactoren, scharnierontwerpen, displaymaterialen en beeldverhoudingen, creëerden we een nieuw apparaat dat aan de behoeften van meer gebruikers voldoet. Met de OPPO Find N willen we de perceptie van mensen over wat een smartphone kan bieden veranderen en maken we opvouwbare apparaten toegankelijker voor een nog groter publiek."

  Van nieuwigheid tot noodzaak

  Door baanbrekende technologie en ongekende kwaliteit te combineren, zorgt de OPPO Find N voor een verbeterde opvouwbare ervaring. Opgevouwen is de OPPO Find N een volledig functionerende compacte smartphone. Eenmaal opengevouwen biedt het een intuïtief en meeslepend liggend scherm.

  Voor het eerst in een opvouwbare smartphone maakt de OPPO Find N gebruik van een liggende weergaveverhouding voor het binnenste display. Dit zorgt voor een betere balans zodat gebruikers naadloos kunnen schakelen tussen een meeslepend 7,1 inch binnenste display en een 5,49 inch buitenste display dat een volledige smartphone-ervaring biedt zonder compromissen op het gebied van grootte of bruikbaarheid. Met een beeldverhouding van 8,4:9 ontvouwt het binnenste display zich direct in landschapsmodus, zodat gebruikers video's kunnen bekijken, games kunnen spelen of boeken kunnen lezen zonder de extra stap van het draaien van het apparaat. In opgevouwen toestand geeft de beeldverhouding van 18:9 gebruikers een volledige, vertrouwde smartphone-ervaring met een display dat gemakkelijk met één hand te gebruiken is.

  Flexion-scharnier

  Het Flexion-scharnier op de OPPO Find N bestaat uit 136 onderdelen met een uiterste precisie tot 0,01 mm, waardoor het scharnier net zo soepel werkt als de gewrichten in het menselijk lichaam. OPPO's unieke waterdruppelscharnierontwerp lost enkele van de grootste pijnpunten in opvouwbare apparaten op door de hoek van de vouw in het display te vergroten en een buffer te bieden wanneer het display wordt opgevouwen, wat resulteert in een minimale vouw die tot 80% minder merkbaar is in vergelijking met andere apparaten, aldus TUV. Dit ontwerp maakt ook praktisch een einde aan de ruimte tussen de displays bij het opvouwen, wat een meer geïntegreerde look biedt en het binnenste display beter beschermt tegen krassen.

  Dankzij de nok- en veerstructuur binnen het geavanceerde Flexion-scharnier kan het toestel vrij blijven staan wanneer het is uitgeklapt in elke hoek tussen 50 en 120 graden. Samen met een reeks softwarefuncties die profiteren van het uitklapbare display, biedt de FlexForm-modus op de OPPO Find N gebruikers de flexibiliteit om het toestel aan te passen aan een breed scala van gebruiksscenario's.

  OPPO heeft de gebruikersinterface aangepast om beter en efficiënter te werken in compatibele apps zoals de Muziek-, Notities- en Camera-apps. In de Notities-app bijvoorbeeld, kan de OPPO Find N worden omgevormd tot een mini-laptop, zodat je notities kan  maken zonder het apparaat te moeten vasthouden. Omdat de Find N vrij kan staan in verschillende hoeken, dient het apparaat ook als zijn eigen statief, waardoor het maken van 4K HD time-lapsebeelden, videogesprekken en online vergaderingen gemakkelijk en handsfree kunnen gebeuren.

  Serene Display

  OPPO's aangepaste 12-laags Serene Display biedt uitstekende bescherming en duurzaamheid en werkt samen met het Flexion-scharnier voor een soepele opvouwbare ervaring. Het display bevat een 0,03 mm dikke laag Flexion UTG (ultradun glas), vergeleken met 0,6 mm voor regulier smartphoneglas, waardoor het gemakkelijk kan worden gebogen en toch een sterke duurzaamheid biedt. Het Serene Display is ook zeer betrouwbaar, met de mogelijkheid om meer dan 200.000 keer te worden gevouwen met behoud van een algehele soepele vouwervaring met bijna geen kreuk, zoals geverifieerd door TUV.

  Het binnenscherm maakt gebruik van een LTPO-display dat de vernieuwingsfrequentie dynamisch tussen 1-120 Hz aanpast op basis van de inhoud waar je naar kijkt. Het binnenscherm biedt ook ondersteuning voor een touch sampling rate van maximaal 1.000 Hz.

  OPPO heeft zowel de helderheid als de kleurkalibratie tussen het binnenste en buitenste beeldscherm nauwkeurig afgesteld om een consistente, vloeiende ervaring voor gebruikers te garanderen. Beide schermen bieden 10.240 automatische helderheidsniveaus, zodat de gebruiker zich comfortabel voelt in alle soorten complexe lichtomgevingen, met een piekhelderheid van maximaal 1.000 nits.

  Software-innovatie

  Een geweldige software-ervaring op een opvouwbaar apparaat maakt optimaal gebruik van de nieuwe vormfactor en geeft gebruikers een frisse smartphone-ervaring. Het 7,1 inch binnendisplay van de Find N biedt een 60% groter visueel gebied dan een standaard 6,5 inch display. Dat zorgt voor een meer meeslepende ervaring en meer mogelijkheden voor software-innovaties in gebruiksscenario's zoals multitasking en productiviteit.

  Om volledig gebruik te maken van de grotere tablet-achtige ervaring wanneer deze is uitgeklapt, bevat de OPPO Find N nieuwe gebaren om side-by-side multitasking intuïtiever te maken. Wanneer je een compatibele app gebruikt, veeg je gewoon met twee vingers naar beneden in het midden van het apparaat om het scherm in tweeën te splitsen, of verander je een schermvullend venster in een zwevend venster door er met vier vingers in te knijpen. De OPPO Find N ondersteunt ook traditionele split-screen gebaren, zoals lang drukken en slepen van compatibele pictogrammen, terwijl je veelgebruikte multi-app split-screen combinaties kan opslaan op het startscherm.

  De software van de OPPO Find N is geoptimaliseerd om gebruikers soepel en natuurlijk te laten schakelen tussen de twee schermen. Wanneer de telefoon wordt opengeklapt, wordt de inhoud naadloos overgebracht van het buitenscherm naar het hoofdscherm aan de binnenkant. En wanneer het toestel wordt ingeklapt, kan de gebruiker op het coverscherm omhoog vegen om dezelfde functie op het buitenscherm te blijven gebruiken. Daarnaast helpen diverse toetsenbordaanpassingen voor het grote binnenscherm, waaronder een gesplitst toetsenbord waarmee het gemakkelijker is om met twee duimen te typen, om de productiviteit te maximaliseren.

  Camera

  De OPPO Find N is uitgerust met een drievoudige camera-opstelling van vlaggenschipniveau voor foto's en video's van hoge kwaliteit. Het omvat een 50 MP Sony IMX 766 hoofdsensor, een 16 MP ultragroothoeklens en een 13 MP telelens, evenals selfiecamera's op zowel het binnenste als het buitenste scherm. Gecombineerd met de nieuwe vormfactor en het aanpassingsvermogen van de FlexForm-modus, geeft de OPPO Find N gebruikers een vernieuwde camera-ervaring met aangepaste software om de opvouwbare vormfactor volledig te benutten.

  Dankzij het Flexion-scharnier van de OPPO Find N kan het toestel dienen als zijn eigen statief, waardoor het een compacte en lastloze gadget is voor geavanceerde beeldvormingscenario's. De FlexForm-modus maakt bijvoorbeeld 4K HD time-lapse-opnamen eenvoudig en handsfree in elke hoek tussen 50 en 120 graden, terwijl drie sjablonen binnen de time-lapse-modus - lichtsporen, nachthemel, zon & wolken - de foto- en video-instellingen met één klik optimaliseren voor spannendere en creatievere astrofotografie. Wanneer het toestel wordt gebogen in een hoek van minder dan 60 graden, verplaatst het scherm automatisch het afbeeldingsvoorbeeld naar de onderste weergave, zodat je je opname gemakkelijker kan instellen.

  Een nieuwe split-camera gebruikersinterface op de OPPO Find N geeft je de mogelijkheid om het grote, meeslepende binnenscherm te gebruiken om efficiënt foto's te maken aan de ene kant en vervolgens je meest recente foto te bekijken, delen of verwijderen aan de andere kant. Wanneer je foto's maakt met de hoofdcamera en het display is uitgeklapt, kun je zowel het binnenste als het buitenste display gebruiken, zodat jij en je onderwerp tegelijkertijd een voorbeeld van de opname kunnen bekijken.

  De krachtigere camera aan de achterzijde kan worden gebruikt om selfies van nog hogere kwaliteit te nemen, waarbij het dekscherm wordt gebruikt om een voorbeeld van de foto te bekijken.
 Selfies kunnen ook worden genomen met behulp van handgebaren, zodat je gemakkelijk in het kader kunt blijven zonder op de ontspanknop te hoeven drukken.

  Ergonomisch design

  Voor het eerst op een opvouwbare telefoon maakt de OPPO Find N gebruik van een 3D-gebogen ontwerp aan beide buitenranden van het toestel om het gevoel in de hand te verbeteren en een slanke look te behouden. De achtercover en de cameramodule achteraan zetten de vloeiende gebogen ontwerptaal van de Find X3 voort. Gestroomlijnde rondingen verlagen visueel de hoogte van de cameramodule, terwijl het Gorilla Glass Victus-achterpaneel en de keramische cameraplaat een elegante touch combineren met een smaakvolle afwerking.


  De OPPO Find N wordt geleverd in drie opvallende kleuren. De zwarte variant combineert matglanzend glas en nieuwe filmlamineringstechnieken om een subtiel en premium glanseffect op de basislaag te bereiken. De witte optie is geïnspireerd op een wit keramisch glazuur, met glanzend glas en een verfijnde textuur die overeenkomt met de keramische cameraplaat om een consistent gevoel te creëren. De paarse versie doet denken aan een flesje luxeparfum, met meerdere lagen aangepaste films om illusies van licht en schaduw te creëren met een transparante textuur.

  Prestaties

  De OPPO Find N wordt geleverd met het Qualcomm® Snapdragon™ 888 Mobile Platform, samen met maximaal 12 GB LPDDR5 RAM en 512 GB UFS 3.1-opslag. Een grote batterij van 4.500 mAh biedt een batterijduur waarmee je de hele dag doorkomt, terwijl SUPERVOOC Flash Charge van 33 W is geoptimaliseerd om in 30 minuten op te laden tot 55% en in 70 minuten tot 100%. Het apparaat wordt ook geleverd met 15 W AIRVOOC draadloos opladen (compatibel met standaard Qi) en 10 W omgekeerd draadloos opladen. De OPPO Find N is uitgerust met een vingerafdrukscanner die aan de zijkant is geplaatst en zich in de aan/uit-knop bevindt, en heeft een dubbel luidsprekersysteem en Dolby Atmos-ondersteuning voor een levensechter geluid.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.