{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2021-05-27
 • OPPO en Thales ontwikkelen ’s werelds eerste 5G SA-compatibele eSIM

  5G SA-compatibele eSIM ondersteund door OPPO Find X3 Pro

  OPPO en Thales ontwikkelen ’s werelds eerste 5G SA-compatibele eSIM

  Brussel, 27 mei 2021 – OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, heeft vandaag ‘s werelds eerste 5G SA-compatibele eSIM aangekondigd op zijn onlangs gelanceerde 5G-vlaggenschip, de OPPO Find X3 Pro. Het merk ontwikkelde de eSIM in samenwerking met Thales, het toonaangevende bedrijf op het gebied van eSIM-oplossingen. De OPPO Find X3 Pro met ingebouwde eSIM biedt gebruikers de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van de geavanceerde 5G SA-netwerkervaring. Daarnaast biedt het zowel smartphonegebruikers als netwerkoperatoren de voordelen van eSIM-technologie.

  In tegenstelling tot traditionele SIM-kaarten die fysiek in apparaten moeten worden geplaatst, is de eSIM, ook wel embedded SIM, rechtstreeks in het toestel ingebouwd. Gebruikers kunnen vanaf hun smartphone genieten van een vertrouwde en soepele digitale ervaring via hun favoriete mobiele provider. Naast smartphones en wearables zoals smartwatches, worden eSIM’s ook steeds vaker verwerkt in Connected Vehicles en Industrial Internet of Things (IIOT).

  Oog op de toekomst

  Als toekomstbestendige infrastructuur, worden 5G SA-netwerken wereldwijd ingezet door grote netwerkoperatoren vanwege de lagere latentie, grotere flexibiliteit en een uitgebreidere 5G-ervaring. OPPO en Thales, die als eersten ter wereld het 5G SA-netwerk ondersteunen op een door eSIM aangedreven apparaat, lopen hiermee voorop in de ontwikkeling van 5G-technologie.

  "Als toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf heeft OPPO de ontwikkeling van 5G-technologie vanaf het allereerste begin gestimuleerd. We zijn toegewijd aan het bieden van innovatieve 5G-ervaringen voor gebruikers en we zien eSIM hiervoor als een geweldig vertrekpunt3, aldus Xia Yang, Senior Director Carrier Product bij OPPO. "Door onze technische samenwerking met Thales hebben we van de OPPO Find X3 Pro een van de eerste apparaten ter wereld gemaakt die zijn uitgerust met 5G SA-compatibele eSIM. Aangezien 5G SA-netwerken over de hele wereld in toenemende mate worden uitgerold, biedt de eSIM tal van nieuwe mogelijkheden voor Find X3 Pro-gebruikers wereldwijd."

  Thales is een wereldwijde toonaangevende leverancier van zowel op hardware gebaseerde eSIM’s als eSIM-connectiviteitsbeheer. Het bedrijf overziet meer dan 200 eSIM-beheerplatforms die zijn toegekend door netwerkoperatoren, operatorallianties, MVNO’s en OEM’s over de hele wereld. Als belangrijke eSIM-partner van OPPO, werden de eSIM-oplossingen van Thales tevens verwerkt in de OPPO Watch: OPPO’s eerste smartwatch met ingebouwde mobiele connectiviteit.

  Innovatieve samenwerking

  OPPO en Thales werkten voor de eSIM-integratie onder andere nauw samen rondom eSIM-servervalidatie, foutopsporing, verificatie en functieontwikkeling. OPPO en Thales hebben bovendien samengewerkt met netwerkoperatoren om interoperabiliteitstests uit te voeren en zo te controleren of gebruikers twee gelijktijdige actieve netwerken kunnen gebruiken met hun Find X3 Pro, op basis van een reguliere simkaart en een eSIM. Deze samenwerking bevestigt dat 5G SA voor het eerst succesvol is geïmplementeerd op een eSIM-compatibel apparaat.

  "We zijn vereerd om onze samenwerking met OPPO voort te zetten voor het valideren en commercialiseren van de eerste 5G SA-compatibele eSIM op de OPPO Find X3 Pro", zegt Jérôme Bendell, Vice President Thales Noord-Azië en CEO Thales China. "Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van eSIM-technologie. Wij zijn van mening dat de ontwikkeling en het wereldwijde gebruik van eSIM-technologie de voordelen van 5G verder mogelijk zullen maken voor zowel operatoren als consumenten."

  Gedreven door gebruikersbehoeften en -ervaringen, begon OPPO in 2018 met het onderzoeken en ontwikkelen van eSIM-technologie. Sindsdien heeft het bedrijf een reeks eSIM-compatibele smartphones en smartwatches gelanceerd. De OPPO Find X3 Pro toont nu niet alleen OPPO’s sterke technische expertise en inzichten in eSIM-technologie, maar weerspiegelt ook OPPO’s investeringen in het versnellen van de uitrol van 5G SA-netwerken. Dit alles om gebruikers zo snel en gebruiksvriendelijk mogelijk te laten profiteren van 5G-ervaringen.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.