{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2022-11-01
 • OPPO start uitrol ColorOS13-update in België

  Brussel, XX oktober 2022 – OPPO is gestart met de uitrol van de ColorOS13-update in België. Gebruikers van de OPPO Find X5 Pro kunnen als eersten genieten van het nieuwe besturingssysteem op basis van Android 13. ColorOS 13 introduceert het gloednieuwe Aquamorphic Design en belangrijke nieuwe functies, waaronder een diepgaande Spotify-integratie, die de gebruikerservaring verbeteren.

  Aquamorphic Design biedt een intuïtieve interface

  OPPO’s Aquamorphic Design is geïnspireerd op de natuurlijke manier waarop water stroomt en zich aanpast aan de omgeving. Het resultaat is een vloeiende, levendige en inclusieve interface, die het gebruiksgemak van de smartphone bevordert. Met onder meer een nieuw kleurenpalet, aangepast systeemlettertype en vernieuwde lay-out, biedt ColorOS 13 een rustgevende en aangename visuele ervaring.

  Dynamic Computing Engine verbetert prestaties

  ColorOS 13 introduceert ook de Dynamic Computing Engine. OPPO ontwikkelde deze technische oplossing op systeemniveau om de software soepeler en stabieler te maken, en de fundamentele gebruikerservaring te verbeteren. Dynamic Computing Engine optimaliseert het gebruik van hardwarebronnen en verlengt de levensduur van de batterij door een betere balans te vinden tussen hoge prestaties en een laag energieverbruik.

  Slimmer werken met Multi-Screen Connect

  Eén van de grootste updates van ColorOS 13 is de verbeterde multi-device gebruikerservaring. Multi-screen Connect ondersteunt nu naadloze connectiviteit tussen smartphone en OPPO Pad Air, en tussen smartphone en pc. File Transfer ondersteunt bovendien ook meer bestandsformaten zonder hardwarebeperkingen. Gebruikers die hun smartphone via Multi-screen Connect met een pc verbinden, kunnen nu ook meerdere mobiele apps tegelijk op het pc-scherm weergeven.

  Spotify-integratie voor aangepaste muziekervaring

  OPPO werkte samen met Spotify om een aangepaste muziekervaring te creëren voor ColorOS 13. De Spotify-app werd volledig geïntegreerd met verschillende (nieuwe) functies in het besturingssysteem:

  · Smart Always-On-Display (AOD): Dankzij de AOD-integratie kunnen Spotify-gebruikers met één blik zien welke muziek of podcast momenteel wordt afgespeeld en krijgen ze toegang tot een muziekbedieningspaneel, zonder dat het apparaat hoeft te worden gewekt.

  · Shelf: De nieuwe Shelf-functie in ColorOS 13 bevat een ingebouwde Spotify-kaart met aanbevelingen voor en rechtstreekse toegang tot favoriete muziek en podcasts in de Spotify-app.

  · Widget op het startscherm: Het Spotify-widget kan ook worden toegevoegd aan het startscherm om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de Spotify-app.

  · Klok: Dankzij een alarmintegratie in de Klok-app kunnen gebruikers elke ochtend wakker worden met hun favoriete Spotify-tracks, afspeellijsten en podcasts. (Deze functionaliteit volgt in een toekomstige update.)

  Privacybescherming en beveiliging zijn prioriteit

  Privacy en beveiliging zijn van bij het begin al een speerpunt van ColorOS. ColorOS 13 integreert alle onderliggende privacybeschermingsfuncties van Android 13 en vult die verder aan met zelfontwikkelde functies zoals ‘Auto Pixelate’, waarmee profielfoto’s en namen in chat-screenshot automatisch worden herkend en vervaagd, en de verbeterde Private Safe, die AES-encryptie gebruikt om foto’s, video’s en bestanden veilig te bewaren.

  ColorOS 13 uitrol naar meerdere toestellen

  De uitrol van ColorOS 13 in België start met de OPPO Find X5 Pro, maar andere modellen zullen spoedig volgen. Onderstaande toestellen mogen zich aan de update verwachten. De exacte timing van de lokale beschikbaarheid kan afwijken van het wereldwijde uitrolplan. OPPO draagt gebruikerservaring hoog in het vaandel. Nieuwe updates worden uitgebreid getest in de lokale markt, voordat ze worden vrijgegeven voor het grote publiek.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.