{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2024-06-05
 • OPPO brengt generatieve AI-functies naar 50 miljoen gebruikers in 2024

     ●   Gedreven door de overtuiging dat smartphones het belangrijkste persoonlijke AI-apparaat zijn, brengt OPPO generatieve AI naar alle OPPO-productlijnen met de belofte om AI-telefoons voor iedereen beschikbaar te maken.
     ●   Naast de ontwikkeling van de eigen AI-mogelijkheden, werkt OPPO samen met Google, MediaTek, Microsoft en andere partners om verbeterde AI-ervaringen te leveren.
     ●   OPPO stimuleert productiviteit en creativiteit met generatieve AI en zorgt voor full-stack transformatie en herstructurering van het ecosysteem van AI-telefoons, zodat gebruikers AI volledig kunnen benutten.

  Brussel, 5 juni 2024-OPPO maakt AI-telefoons voor iedereen beschikbaar en wijst tegelijkertijd op de technologische revolutie en herstructurering van het ecosysteem die AI-telefoons in de toekomst zullen veroorzaken.

  OPPO brengt generatieve AI naar alle productlijnen
  Met een wereldwijd bereik, geavanceerde connectiviteit en vele mogelijkheden zijn smartphones het belangrijkste persoonlijke AI-apparaat. Ondanks de brede beschikbaarheid van smartphones is OPPO echter van mening dat AI niet exclusief moet blijven voor de duurste toestellen en geselecteerde gebruikers, maar beschikbaar moet zijn voor meer gebruikers over de hele wereld.

  "Met onze inspanningen en toewijding wil OPPO AI-telefoons beschikbaar maken voor iedereen," zegt Billy Zhang, President Overseas MKT, Sales and Service bij OPPO. "Voor het eerst in de industrie brengt OPPO generatieve AI naar alle productlijnen. Tegen het einde van dit jaar verwachten we dat ongeveer 50 miljoen gebruikers toegang hebben tot generatieve AI-functies."

  IDC's laatste onderzoeksrapport "Time to Democratise the Impact of AI Tech" versterkt het potentieel van deze markt. IDC verwacht dat de verkoop van AI-telefoons in het segment van minder dan 1.000 dollar in 2024 met 250% groeit tot 35 miljoen stuks. Generatieve AI doet steeds meer zijn intrede in het dagelijks leven via telefoons en verbetert ervaringen op het gebied van entertainment, mobiel werken en nog veel meer.

  Met innovatie en samenwerking de beschikbaarheid van AI-telefoons bevorderen
  In de afgelopen tien jaar heeft OPPO de ontwikkeling van AI-telefoons bevorderd door innovatie en samenwerking. Er zijn meer dan 5000 patenten aangevraagd met betrekking tot AI-uitvindingen, waarvan ongeveer 70% specifiek betrekking heeft op AI-beeldverwerking. Sinds 2020 verricht OPPO pionierswerk bij de ontwikkeling van zijn eigen Large Language Models (LLM's). Ook is OPPO actief geweest op het gebied van large vision models en multimodale technologie. Nog belangrijker: OPPO is het eerste smartphonebedrijf dat een LLM met 7 miljard parameters rechtstreeks op het apparaat implementeert. Door de voortschrijdende AI-technologieën heeft OPPO dit jaar meer dan 100 generatieve AI-mogelijkheden uitgerold naar zijn telefoons.

  Naast eigen innovatie werkt OPPO nauw samen met andere marktleiders om betere ervaringen te bieden op basis van een hybride AI-architectuur op het apparaat en in de cloud. In samenwerking met Google, zijn OPPO's Reno12-serie en de nieuwe generatie van het Find X-vlaggenschip uitgerust met de Google Gemini-familie LLM's, waardoor OPPO-gebruikers nog meer innovatieve en handige AI-functies tot hun beschikking krijgen, zoals AI Toolbox inclusief AI Writer en AI Recording Summary. In samenwerking met MediaTek verbeteren beide partijen de opslag en rekenefficiëntie voor toekomstige OPPO-vlaggenschipmodellen. Door de samenwerking met Microsoft is de nieuwe generatie OPPO-telefoons uitgerust met Microsoft-functionaliteit voor een efficiënte, nauwkeurige en natuurlijke conversie van spraak en tekst en een verbeterde connectiviteit tussen desktop-AI en telefoons.

  Empowerment van gebruikers met revolutionaire AI-telefoons
  OPPO integreert veel innovatieve functies in zijn AI-telefoons voor de verhoging van productiviteit en de stimulering van creativiteit.

  Op het gebied van productiviteit kunnen gebruikers dankzij de combinatie van LLM's en technologieën-zoals snelle transcriptie-meer informatie verwerken en genieten van real-time vertaling, in combinatie met betere samenwerking tussen desktop-AI en telefoons.

  Aan de creatieve kant maken fotobewerking en gepersonaliseerde creatie ook een revolutie door dankzij multimodale generatie en motion generation-technologieën. De OPPO AI Eraser-functie helpt gebruikers met het verwijderen van ongewenste objecten en het snel genereren van ontbrekende inhoud. Momenteel wordt deze functie gemiddeld 15 keer per dag gebruikt. Tegelijkertijd helpt de multimodale technologie gebruikers met het maken van creatieve visuele en tekstuele content op sociale media.

  De overgang van smartphones naar AI-telefoons is een evolutie voor de lange termijn die de mobiele ervaring voortdurend transformeert. "Wij geloven dat het intelligente besturingssysteem uitgerust wordt met AI-agents en multimodale interactie ondersteunt, terwijl diensten van derden op een flexibele manier worden aangeboden. Dit zorgt voor een full-stack-transformatie en herstructurering van het ecosysteem van AI-telefoons", aldus Darren Chen, Director of AI Technology Strategy bij OPPO.

  OPPO verwelkomt het nieuwe AI-telefoontijdperk. Met de vastberadenheid om AI-telefoons beschikbaar te maken voor iedereen, gaat OPPO door met het ontwikkelen van de optimale AI-telefoon middels eigen innovatie en samenwerking.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.