{{baseData.historyTitle}}

{{baseData.historyTitle}}

 • Press
 • 2023-05-26
 • OPPO Battery Health Engine erkend als duurzame innovatie met 2023 SEAL Sustainable Product Award

  OPPO Battery Health Engine erkend met 2023 SEAL Sustainable Product Award

  Brussel, 26 mei 2023 – OPPO’s Battery Health Engine is bij de 2023 SEAL Business Sustainability Awards uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Sustainable Product’. Met deze prestigieuze internationale onderscheiding voor duurzaamheid sluit OPPO zich aan bij andere winnaars zoals General Motors, T-Mobile en Cisco.

  De SEAL Awards (Sustainability, Environmental Achievement & Leadership Awards) vieren bedrijven en pioniers wereldwijd, die meetbare bijdragen leveren aan duurzaamheid en innovatieve initiatieven ontwikkelen met een positieve impact op het milieu. De 2023 SEAL Award voor OPPO’s Battery Health Engine draagt bij aan de groeiende internationale erkenning van OPPO’s inspanningen voor duurzaamheid door middel van technische innovatie.

  “We zijn vereerd om de SEAL Sustainable Product Award te ontvangen voor de OPPO Battery Health Engine als erkenning van onze prestaties op het gebied van innovatie en duurzaamheid”, zegt Elvis Zhou, OPPO Overseas CMO. “Via onze missie ‘Technology for Mankind, Kindness for the World’ zetten we ons in voor duurzaamheid in onze hele organisatie, terwijl we aan de weg timmeren om tegen 2050 koolstofneutraal te werken. We geloven dat alle innovaties een positieve impact moeten hebben op het leven van mensen en het milieu, en we zullen duurzame ontwikkeling blijven stimuleren.”

  “Elke industrie heeft een rol te spelen in de aanpak van de klimaatcrisis. We juicen OPPO’s leiderschap en innovatie op het gebied van duurzaamheid toe”, zegt Matthew Harney, oprichter van SEAL Awards.

  De Battery Health Engine is een oplossing die de duurzaamheid van de batterij op systeemniveau aanpakt. OPPO heeft er drie jaar over gedaan om de Battery Health Engine te ontwikkelen en introduceerde de technologie ondertussen al in meer dan tien smartphonemodellen, waaronder de Find X5 Series en Reno8 Series. Door batterijproblemen op te lossen die verband houden met dode lithiumcellen, vermindert de Battery Health Engine het verlies aan batterijcapaciteit na verloop van tijd. Dat verlengt de levensduur van de batterij en vermindert de hoeveelheid elektronisch afval. Met behulp van de Battery Health Engine kunnen OPPO-smartphones maar liefst 80% van de oorspronkelijke batterijcapaciteit handhaven na 1.600 laadcycli. Dat is een verdubbeling van de industriestandaard en vertaalt zich in zo’n vier jaar werkelijk gebruik.  

  Als erkenning voor de innovatie die ten grondslag ligt aan de Battery Health Engine en zijn voortdurende rol als voortrekker van duurzaamheid binnen de smartphone-industrie, werd OPPO door het invloedrijke zakenmedium Fast Company uitgeroepen tot een van de 10 meest innovatieve bedrijven in de APAC-regio in 2023.

  Duurzaamheid is al langer een centraal onderdeel van OPPO’s productontwikkeling en bedrijfsvoering. Het bedrijf onderzoekt voortdurend nieuwe innovaties die leiden tot een groenere toekomst. Tijdens MWC 2023 onthulde OPPO de gloednieuwe Zero-power Tag – een communicatie-apparaat dat energie uit de omgeving opvangt en zonder batterijen kan werken. OPPO hanteert ook een wetenschappelijke en milieuvriendelijke benadering voor het levenscyclusbeheer van zijn producten. Dit omvat niet alleen het volgen van internationale groene verpakkingsprincipes, maar ook het verlengen van de levensduur van producten via Battery Health Engine en het minimaliseren van elektronisch afval via recyclagediensten. OPPO’s innovatiegedreven productie en wereldwijde activiteiten leiden ook tot een verminderde milieu-impact op alle niveaus van het bedrijf. Dit omvat energiebesparende upgrades in zijn productiefaciliteiten en de bouw van een groen datacenter.

  OPPO blijft zoeken naar meer manieren om duurzaamheid in al zijn activiteiten te stimuleren, met behulp van de nieuwste groene innovaties om slimmere en milieuvriendelijkere technologieën en producten te leveren aan zijn wereldwijde gebruikers.

  Hotline.svg

  Bel de klantenservice

  080089380

  Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00

  Helaas kunnen wij momenteel onze service alleen in het Frans of Engels bieden.