Onze website maakt gebruik van Cookies. Wanneer u deze website blijft gebruiken, accepteert u dat wij cookies blijven gebruiken om te meten hoe bezoekers zoals u onze website gebruiken, zodat wij onze website kunnen verbeteren. Wanneer u hier geen toestemming voor geeft kan u de cookies uit zetten in uw web browser. Hoe u dit moet doen staat uitgelegd in onze Privacybeleid.

Instelling voor cookies

Registreren

 

FAQ

Van wanneer tot wanneer loopt deze actie?

OPPO Reno 10x Zoom 1 jaar gratis OPPO Screencare

Deze promotie loopt van 24/05/2019  t/m 06/06/2019.

 

Bij aanschaf van welke producten kan ik deelnemen aan deze actie?

Deze actie is geldig bij aankoop van één van volgende producten:

NaamModelcodeEANCadeau
OPPO Reno 10x ZoomCPH1919

6944284643529

6944284643512

Screen Broken Warranty Card + 1 jaar OPPO Screencare


Hoe kan ik deelnemen aan deze actie?

1.      Koop één van de deelnemende producten tijdens de actieperiode. De deelnemende producten kan je hier en in de actievoorwaarden terugvinden.

2.    Ga naar de promotiesite (en selecteer de juiste promotie).

3.    Registreer je toestel. Vul je persoonlijke gegevens en aankoopgegevens in.  

4.    Upload een kopie van het aankoopbewijs en upload de streepjescode met EAN en IMEI van de verpakking van jouw product.

Let op: originelen kunnen later bij de verwerking opgevraagd worden.

5.    Lees de actievoorwaarden en accepteer deze.

6.    Klik op verzenden.

7.    Je ontvangt een bevestigingsmail. Jouw aanvraag wordt nu gecontroleerd. Bij een correcte registratie ontvang je opnieuw een e-mail.

8.    Je ontvangt jouw voordeel cadeau uiterlijk 3 weken na goedkeuring van je deelname.

 

Hoe weet ik of mijn aanvraag succesvol is verlopen?

Wanneer alle gevraagde gegevens zijn ingevuld en een kopie van het aankoopbewijs en de streepjescode met EAN en IMEI van de verpakking zijn geüpload, wordt jouw registratie gecontroleerd en in behandeling genomen. Wanneer deze volledig in orde is, ontvang je een bevestiging via e-mail.

Wanneer jouw registratie niet correct of volledig is, wordt je hiervan via mail op de hoogte gebracht. Je kan de ontbrekende gegevens dan via e-mail aanleveren vóór 06/07/2019. Is je aanvraag daarna wel volledig in orde, dan ontvang je jouw voordeel uiterlijk 3 weken na goedkeuring.

Heb je problemen met jouw registratie of ontvang je geen bevestigingsmail, neem dan contact op met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

 

Wanneer ontvang ik mijn warranty card?

Bij een correcte registratie ontvang je een bevestigingsmail. Je ontvangt jouw warranty card uiterlijk 3 weken na goedkeuring van je deelname.

 

Waar kan ik informatie krijgen over mijn registratie?

Indien je vragen hebt over jouw registratie of deze promotie, nodigen wij je uit contact op te nemen met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

 

Ik heb me geregistreerd, maar geen bevestigingsmail ontvangen

Na jouw registratie ontvang je een e-mail met bevestiging. Vervolgens wordt jouw aanvraag gecontroleerd. Wanneer deze volledig in orde is, ontvang je opnieuw een e-mail. Indien je deze e-mails niet gekregen hebt kan dit verschillende oorzaken hebben:

-             De bevestigingsmail kwam terecht in jouw spam-mailbox. Bekijk deze.

-             Je hebt jouw aanvraag niet doorgestuurd. Vul het registratieformulier opnieuw in of neem contact op met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

 

Hoe vaak kan ik deelnemen aan de actie?

Je kan maximaal één keer deelnemen per product.

Waar kan ik de streepjescode en het IMEI van mijn product vinden?

De streepjescode en het IMEI is altijd te vinden op de doos van het product, bewaar deze dus altijd goed tot het moment van registratie. Mocht je de doos niet meer hebben; dan is het IMEI ook te vinden op de sticker aan de achterkant of op de onderkant van het product.

Voorbeeld streepjescode:


 

Ik wil niet alle gegevens verstrekken zoals deze gevraagd worden op de website. Kan ik wel deelnemen?

Nee, de gegevens zoals gevraagd op deze website moeten volledig verstrekt worden om in aanmerking te komen voor de cashback. Je gegevens worden behandeld conform de Wet bescherming persoonsgegevens in Nederland en conform de privacywet in België.         

Ik wil me registreren voor de promotie maar het lukt niet, wat nu?

Wanneer er fouten bij het registreren worden gemaakt dan worden er meldingen bij de velden getoond waar een fout is ontstaan. Na aanpassing van deze velden kan de registratie verstuurd worden.

Mocht het toch niet lukken met registreren dan kun je contact opnemen met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

Mijn product wordt pas na de uiteindelijke actieperiode geleverd, wat nu?

Wanneer het product binnen de actieperiode is aangekocht maar pas na de actieperiode wordt geleverd dan verzoeken wij je om toch al te registreren voor de promotie en 2 maal een upload bij te voegen van de factuur indien er 2 uploads gevraagd worden.

Wanneer het actieproduct is geleverd ontvangen we graag de upload van de streepjescode/ productsticker zodat we de registratie verder in orde kunnen maken. Bij leveringen na de uiterlijke registratiedatum verzoeken wij je om ook contact op te nemen met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

Kan ik mijn IBAN/adres op een later moment nog wijzigen?

Wanneer het IBAN of adres gewijzigd moet worden verzoeken wij je om contact op te nemen met  oppo@consumercare.info. We kunnen dan de status van je registratie nakijken en beoordelen of dit nog mogelijk is.

Mijn ontvangen product is defect, wat nu?

Neem contact op met  oppo@consumercare.info. We zullen je dan informeren over de volgende te nemen stappen.

Ik heb een verkeerd bedrag/product ontvangen.

Neem contact op met  oppo@consumercare.info, zodat we kunnen nakijken wat er mis is gegaan en alsnog het juiste bedrag/ product toesturen.



Onderdelen Actievoorwaarden

Algemeen

Deze actievoorwaarden zijn opgesteld door Oleading B.V. (OPPO) en zijn van toepassing op de actie:  OPPO Reno 10x Zoom – OPPO Screencare

 

OPPO Reno 10x Zoom – OPPO Screencare

Koop in de periode van 24/05/2019 tot en met 06/06/2019 de OPPO Reno 10x Zoom en ontvangt Gratis 1 jaar OPPO Screencare.

 

Wat houdt het in?

-        1 Jaar eenmalig het scherm aan de voorzijde vervangen

-        1 Jaar eenmalig het scherm aan de achterzijde vervangen

Heb jij binnen 1 jaar na aankoop door een ongeluk een gebroken scherm? Dan vervangen wij eenmalig gratis het scherm. Heb je daarna weer een ongeluk gehad maar deze keer is het scherm aan de achterkant beschadigd? Geen zorgen. Met de OPPO Screencare gaan we ook deze achterkant gratis vervangen. 2 voor de prijs van 1!

1 jaar Gratis OPPO Screencare is alleen van toepassing op de Reno 10x Zoom. Geregistreerde hebben het recht op dekking bij een niet-opzettelijke schermschade gedurende twaalf (12) maanden vanaf de datum van aankoop (vermeld op het aankoopbewijs). OPPO dekt alleen schade aan het scherm door een ongeluk.

 

Promotiemodel

Ontvang  bij aankoop van een OPPO toestel 1 jaar OPPO Screencare. Deze promotie geldt voor de volgende modellen:


NaamModelcodeEANCadeau
OPPO Reno 10x ZoomCPH1919

6944284643529

6944284643512

Screen Broken Warranty Card + 1 jaar OPPO Screencare



Cadeau

1 jaar gratis OPPO Screencare bij aankoop van de Reno 10x Zoom.

 

Deelnemende winkel(s)

Deze promotie is alleen geldig indien je de OPPO Reno 10x Zoom hebt gekocht bij één van de deelnemende winkels. Een lijst met deelnemende winkels is te vinden op de promotiepagina. Oleading B.V. (OPPO) is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de promotiemodellen bij de deelnemende winkels.

 

Aankoopland(en)

Deze promotie is alleen geldig indien je OPPO Reno 10x Zoom in Nederland of België hebt gekocht.

 

Woonland(en)

Deelname aan deze promotie staat open voor personen woonachtig in Benelux of met een vaste woon- of verblijfplaats in Benelux.

Deelname aan de actie staat open voor iedere natuurlijke persoon met een vaste woon- of verblijfplaats in Benelux.

Het voordeel wordt alleen aan consumenten woonachtig in Benelux toegekend.

Het cadeau wordt alleen naar een adres binnen Benelux verstuurd.

 

Actieperiode

OPPO Reno 10x Zoom

Deze promotie loopt van 24/05/2019  t/m 06/07/2019.

De aankoop moet plaatsvinden tijdens de actieperiode van 24/05/2019  t.e.m. 06/06/2019 (datum op het aankoopbewijs geldt als bewijs).

 

Uiterlijke registratiedatum

OPPO Reno 10x Zoom

Registratie voor deelname is mogelijk t/m 06/07/2019. Registraties die na 06/07/2019 plaats vinden, worden niet in behandeling genomen. Hetzelfde geldt voor registraties die na 06/07/2019  nog niet compleet zijn. Na 06/07/2019 wordt de actie afgesloten.

 

Actiebeperkingen:

Er kan slechts éénmaal deelgenomen worden per aangekocht product en maximaal vijf keer deelnemen per huishouden.

 

Promotie kan gecombineerd worden: 

Deze promotie kan niet gecombineerd worden met andere promoties op OPPO Reno 10x Zoom.

 

Promotie is geldig voor deelnemers vanaf 18 jaar

Deze promotie is alleen geldig voor deelnemers vanaf 18 jaar.

 

Termijn van verzending

Verzending: We streven ernaar de warranty card binnen 3 weken na het indienen van een volledige en geldige registratie te versturen.

Benodigde bewijsstukken (incl. voorbeeld indien mogelijk)

Vul het online aanmeldformulier in en upload de volgende documenten uiterlijk (einddatum registratie):

1. Een kopie van de aankoopbon; en

2. De streepjescode met IMEI van de verpakking.

Voorbeeld streepjescode:

 

Recht op wijzigen/ stopzetten promotie

Oleading B.V. (OPPO) behoudt zich het recht voor om de actie op elk moment stop te zetten of te wijzigen, zonder schriftelijke opgave van reden.

Oleading B.V. (OPPO) heeft het recht om zonder verdere correspondentie deze actie aan te passen, te beperken, uit te breiden of anderszins te wijzigen, of om de actie te herstructureren of geheel of gedeeltelijk in te trekken.

Oleading B.V. (OPPO) is te allen tijde gerechtigd zonder voorafgaande kennisgeving een gelijkwaardig alternatief voor het Voordeel aan te bieden, dit zonder op enige wijze tot compensatie gehouden te zijn.

De Organisator behoudt zich het recht voor te allen tijde zonder opgaaf van redenen de Actie stop te zetten of de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen. Een herziene versie van de actievoorwaarden zal op de site worden geplaatst, voorzien van een datum.

 

Contact

Als je vragen en opmerkingen hebt over je deelname aan deze promotie, kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0800-0221129 (lokaal tarief) of per e-mail via oppo@consumercare.info

 

Fraude

Bij vermoedens van fraude of onterechte inzending, kan de Organisator zonder opgaaf van reden besluiten bepaalde deelnemers uit te sluiten.

Deelname is niet toegestaan, en Oleading B.V. (OPPO) is gerechtigd Deelnemers of groepen van Deelnemers zonder nader bericht uit te sluiten van deelname aan de Actie en eventuele volgende acties, waarbij het recht op het Voordeel komt te vervallen, wanneer:

a.      een Deelnemer in strijd met de Actievoorwaarden heeft deelgenomen aan de Actie;

b.      een Deelnemer meerdere, onvolledige of valse (e-mail) adressen, namen en/of andere

(persoons)gegevens verstrekt;

c.      gebruik wordt gemaakt van bepaalde scripts, systemen, geautomatiseerde functies, of allerhande technieken die de winstkansen vergroten.

d.      sprake is van misbruik, fraude, manipulatie of omzeiling van en inbreuk op de Actievoorwaarden Oleading B.V. (OPPO) is gerechtigd hiertoe over te gaan op basis van een vermoeden en is niet gehouden de Deelnemer hiervan te informeren of tot bewijs dienaangaande te leveren.

 

Privacy (termijn van bewaren persoonsgegevens)

Uw gegevens worden behandeld conform de Wet bescherming persoonsgegevens in Nederland en conform de privacywet in België.

 

Gegevens worden behandeld conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

De verstrekte gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld, verwerkt worden in overeenstemming met de privacywetgeving en veilig worden bewaard.

 

Oleading B.V. (OPPO) zal de verzamelde gegevens in haar hoedanigheid van verantwoordelijke voor de verwerking uitsluitend (laten) verwerken voor het goede verloop van de Actie, en voor doeleinden vermeld in de Actievoorwaarden. De persoonsgegevens kunnen binnen het kader van de hiervoor vermelde doeleinden doorgegeven worden aan één of meerdere entiteiten van de groep waartoe Oleading B.V. (OPPO) behoort of in geval van een wettelijke verplichting of op verzoek van de politie of gerechtelijke autoriteiten. De persoonsgegevens zullen niet aan derden worden verkocht.

 

Voor de uitvoering van deze actie maakt Oleading B.V. (OPPO) gebruik van de diensten van een uitvoerend bedrijf. Dit bedrijf is met inachtneming van de privacywetgeving gerechtigd de ingezonden documenten en bijlagen te verwerken en de data daaruit in te zien en te verwerken. Mochten er vragen ontstaan of bijlagen ontbreken, dan kan dit uitvoerend bedrijf daarover contact met u opnemen.

 

De persoonsgegevens die door de Deelnemer in het kader van deze Actie aan Oleading B.V. (OPPO) worden meegedeeld, zijn onderworpen aan toepasselijke nationale wetgeving inzake privacy. “Klant” zal deze gegevens in haar hoedanigheid van verantwoordelijke voor de verwerking uitsluitend verwerken voor het goede verloop van de Actie, eigen marktonderzoek en direct marketing, en voor doeleinden vermeld in deze Actievoorwaarden. De persoonsgegevens kunnen binnen het kader van de hiervoor vermelde doeleinden doorgegeven worden aan één of meerdere entiteiten van de groep waartoe Oleading B.V. (OPPO) behoort of in geval van een wettelijke verplichting of op verzoek van de politie of gerechtelijke autoriteiten. De persoonsgegevens zullen niet aan derden worden verkocht. 2. In bepaalde gevallen kan de gebruiker deze persoonsgegevens ook verstrekken met behulp van zijn account op een sociaal media-platform, zoals Facebook of Twitter. 3. Elke Deelnemer kan zijn wettelijk recht op toegang, verbetering en verzet tegen het gebruik voor direct marketing kosteloos uitoefenen door een schriftelijk, ondertekend en gedagtekend verzoek daartoe, samen met een kopie van zijn identiteitskaart, te richten (Postadres Klant). Als het een elektronische identiteitskaart betreft, is ook een afdruk van de inhoud van de chip of een officieel attest van woonplaats vereist. De Deelnemer kan het volledige privacy-beleid nalezen op …..Indien een Deelnemer een verzoek indient tot verwijdering van zijn persoonsgegevens, komt zijn deelname aan de Actie en te vervallen en komt de betreffende Deelnemer niet meer in aanmerking voor het Voordeel.

 

Persoonlijke gegevens zoals naam, adres etc. worden door Oleading B.V. (OPPO) en de door haar ingeschakelde hulppersonen uitsluitend gebruikt voor actieregistratie en verder uitsluitend opgeslagen en gebruikt binnen het kader van deze actie. Deze informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld, niet aan derden doorgegeven en niet misbruikt voor reclamedoeleinden.

 

Bewaartermijn

Bewaartermijn

We bewaren de persoonsgegevens die we in verband met uw vragen, klachten en aanvragen verkrijgen gedurende een periode van 3 maanden nadat wij uw vraag, klacht of aanvraag volledig hebben afgehandeld, zodat we kunnen nagaan of wij u voldoende hebben geholpen en u niet meer informatie of hulp nodig heeft. In afwijking daarvan, bewaren we uw naam en e-mailadres gedurende 1 jaar na een klacht om onechte of kwaadwillige klachten te behandelen. Na deze termijnen zullen we de persoonsgegevens die u ons via het contactformulier heeft verstrekt verwijderen, tenzij we deze persoonsgegevens volgens de fiscale wetgeving langer moeten bewaren.

 

Akkoord voorwaarden

Door deelname aan de promotie verklaar je je akkoord met deze Actievoorwaarden.

Door deelname aan deze actie verklaart de consument zich akkoord met de actievoorwaarden.

 

Door het invullen van het online registratieformulier verklaart u zich akkoord met de geldende actievoorwaarden.

 

 


 

Registreren

 

FAQ

Van wanneer tot wanneer loopt deze actie?

OPPO Reno 10x Zoom 1 jaar gratis OPPO Screencare

Deze promotie loopt van 24/05/2019  t/m 06/06/2019.

 

Bij aanschaf van welke producten kan ik deelnemen aan deze actie?

Deze actie is geldig bij aankoop van één van volgende producten:

NaamModelcodeEANCadeau
OPPO Reno 10x ZoomCPH1919

6944284643529

6944284643512

Screen Broken Warranty Card + 1 jaar OPPO Screencare


Hoe kan ik deelnemen aan deze actie?

1.      Koop één van de deelnemende producten tijdens de actieperiode. De deelnemende producten kan je hier en in de actievoorwaarden terugvinden.

2.    Ga naar de promotiesite (en selecteer de juiste promotie).

3.    Registreer je toestel. Vul je persoonlijke gegevens en aankoopgegevens in.  

4.    Upload een kopie van het aankoopbewijs en upload de streepjescode met EAN en IMEI van de verpakking van jouw product.

Let op: originelen kunnen later bij de verwerking opgevraagd worden.

5.    Lees de actievoorwaarden en accepteer deze.

6.    Klik op verzenden.

7.    Je ontvangt een bevestigingsmail. Jouw aanvraag wordt nu gecontroleerd. Bij een correcte registratie ontvang je opnieuw een e-mail.

8.    Je ontvangt jouw voordeel cadeau uiterlijk 3 weken na goedkeuring van je deelname.

 

Hoe weet ik of mijn aanvraag succesvol is verlopen?

Wanneer alle gevraagde gegevens zijn ingevuld en een kopie van het aankoopbewijs en de streepjescode met EAN en IMEI van de verpakking zijn geüpload, wordt jouw registratie gecontroleerd en in behandeling genomen. Wanneer deze volledig in orde is, ontvang je een bevestiging via e-mail.

Wanneer jouw registratie niet correct of volledig is, wordt je hiervan via mail op de hoogte gebracht. Je kan de ontbrekende gegevens dan via e-mail aanleveren vóór 06/07/2019. Is je aanvraag daarna wel volledig in orde, dan ontvang je jouw voordeel uiterlijk 3 weken na goedkeuring.

Heb je problemen met jouw registratie of ontvang je geen bevestigingsmail, neem dan contact op met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

 

Wanneer ontvang ik mijn warranty card?

Bij een correcte registratie ontvang je een bevestigingsmail. Je ontvangt jouw warranty card uiterlijk 3 weken na goedkeuring van je deelname.

 

Waar kan ik informatie krijgen over mijn registratie?

Indien je vragen hebt over jouw registratie of deze promotie, nodigen wij je uit contact op te nemen met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

 

Ik heb me geregistreerd, maar geen bevestigingsmail ontvangen

Na jouw registratie ontvang je een e-mail met bevestiging. Vervolgens wordt jouw aanvraag gecontroleerd. Wanneer deze volledig in orde is, ontvang je opnieuw een e-mail. Indien je deze e-mails niet gekregen hebt kan dit verschillende oorzaken hebben:

-             De bevestigingsmail kwam terecht in jouw spam-mailbox. Bekijk deze.

-             Je hebt jouw aanvraag niet doorgestuurd. Vul het registratieformulier opnieuw in of neem contact op met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

 

Hoe vaak kan ik deelnemen aan de actie?

Je kan maximaal één keer deelnemen per product.

Waar kan ik de streepjescode en het IMEI van mijn product vinden?

De streepjescode en het IMEI is altijd te vinden op de doos van het product, bewaar deze dus altijd goed tot het moment van registratie. Mocht je de doos niet meer hebben; dan is het IMEI ook te vinden op de sticker aan de achterkant of op de onderkant van het product.

Voorbeeld streepjescode:


 

Ik wil niet alle gegevens verstrekken zoals deze gevraagd worden op de website. Kan ik wel deelnemen?

Nee, de gegevens zoals gevraagd op deze website moeten volledig verstrekt worden om in aanmerking te komen voor de cashback. Je gegevens worden behandeld conform de Wet bescherming persoonsgegevens in Nederland en conform de privacywet in België.         

Ik wil me registreren voor de promotie maar het lukt niet, wat nu?

Wanneer er fouten bij het registreren worden gemaakt dan worden er meldingen bij de velden getoond waar een fout is ontstaan. Na aanpassing van deze velden kan de registratie verstuurd worden.

Mocht het toch niet lukken met registreren dan kun je contact opnemen met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

Mijn product wordt pas na de uiteindelijke actieperiode geleverd, wat nu?

Wanneer het product binnen de actieperiode is aangekocht maar pas na de actieperiode wordt geleverd dan verzoeken wij je om toch al te registreren voor de promotie en 2 maal een upload bij te voegen van de factuur indien er 2 uploads gevraagd worden.

Wanneer het actieproduct is geleverd ontvangen we graag de upload van de streepjescode/ productsticker zodat we de registratie verder in orde kunnen maken. Bij leveringen na de uiterlijke registratiedatum verzoeken wij je om ook contact op te nemen met onze helpdesk via  oppo@consumercare.info

Kan ik mijn IBAN/adres op een later moment nog wijzigen?

Wanneer het IBAN of adres gewijzigd moet worden verzoeken wij je om contact op te nemen met  oppo@consumercare.info. We kunnen dan de status van je registratie nakijken en beoordelen of dit nog mogelijk is.

Mijn ontvangen product is defect, wat nu?

Neem contact op met  oppo@consumercare.info. We zullen je dan informeren over de volgende te nemen stappen.

Ik heb een verkeerd bedrag/product ontvangen.

Neem contact op met  oppo@consumercare.info, zodat we kunnen nakijken wat er mis is gegaan en alsnog het juiste bedrag/ product toesturen.



Onderdelen Actievoorwaarden

Algemeen

Deze actievoorwaarden zijn opgesteld door Oleading B.V. (OPPO) en zijn van toepassing op de actie:  OPPO Reno 10x Zoom – OPPO Screencare

 

OPPO Reno 10x Zoom – OPPO Screencare

Koop in de periode van 24/05/2019 tot en met 06/06/2019 de OPPO Reno 10x Zoom en ontvangt Gratis 1 jaar OPPO Screencare.

 

Wat houdt het in?

-        1 Jaar eenmalig het scherm aan de voorzijde vervangen

-        1 Jaar eenmalig het scherm aan de achterzijde vervangen

Heb jij binnen 1 jaar na aankoop door een ongeluk een gebroken scherm? Dan vervangen wij eenmalig gratis het scherm. Heb je daarna weer een ongeluk gehad maar deze keer is het scherm aan de achterkant beschadigd? Geen zorgen. Met de OPPO Screencare gaan we ook deze achterkant gratis vervangen. 2 voor de prijs van 1!

1 jaar Gratis OPPO Screencare is alleen van toepassing op de Reno 10x Zoom. Geregistreerde hebben het recht op dekking bij een niet-opzettelijke schermschade gedurende twaalf (12) maanden vanaf de datum van aankoop (vermeld op het aankoopbewijs). OPPO dekt alleen schade aan het scherm door een ongeluk.

 

Promotiemodel

Ontvang  bij aankoop van een OPPO toestel 1 jaar OPPO Screencare. Deze promotie geldt voor de volgende modellen:


NaamModelcodeEANCadeau
OPPO Reno 10x ZoomCPH1919

6944284643529

6944284643512

Screen Broken Warranty Card + 1 jaar OPPO Screencare



Cadeau

1 jaar gratis OPPO Screencare bij aankoop van de Reno 10x Zoom.

 

Deelnemende winkel(s)

Deze promotie is alleen geldig indien je de OPPO Reno 10x Zoom hebt gekocht bij één van de deelnemende winkels. Een lijst met deelnemende winkels is te vinden op de promotiepagina. Oleading B.V. (OPPO) is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de promotiemodellen bij de deelnemende winkels.

 

Aankoopland(en)

Deze promotie is alleen geldig indien je OPPO Reno 10x Zoom in Nederland of België hebt gekocht.

 

Woonland(en)

Deelname aan deze promotie staat open voor personen woonachtig in Benelux of met een vaste woon- of verblijfplaats in Benelux.

Deelname aan de actie staat open voor iedere natuurlijke persoon met een vaste woon- of verblijfplaats in Benelux.

Het voordeel wordt alleen aan consumenten woonachtig in Benelux toegekend.

Het cadeau wordt alleen naar een adres binnen Benelux verstuurd.

 

Actieperiode

OPPO Reno 10x Zoom

Deze promotie loopt van 24/05/2019  t/m 06/07/2019.

De aankoop moet plaatsvinden tijdens de actieperiode van 24/05/2019  t.e.m. 06/06/2019 (datum op het aankoopbewijs geldt als bewijs).

 

Uiterlijke registratiedatum

OPPO Reno 10x Zoom

Registratie voor deelname is mogelijk t/m 06/07/2019. Registraties die na 06/07/2019 plaats vinden, worden niet in behandeling genomen. Hetzelfde geldt voor registraties die na 06/07/2019  nog niet compleet zijn. Na 06/07/2019 wordt de actie afgesloten.

 

Actiebeperkingen:

Er kan slechts éénmaal deelgenomen worden per aangekocht product en maximaal vijf keer deelnemen per huishouden.

 

Promotie kan gecombineerd worden: 

Deze promotie kan niet gecombineerd worden met andere promoties op OPPO Reno 10x Zoom.

 

Promotie is geldig voor deelnemers vanaf 18 jaar

Deze promotie is alleen geldig voor deelnemers vanaf 18 jaar.

 

Termijn van verzending

Verzending: We streven ernaar de warranty card binnen 3 weken na het indienen van een volledige en geldige registratie te versturen.

Benodigde bewijsstukken (incl. voorbeeld indien mogelijk)

Vul het online aanmeldformulier in en upload de volgende documenten uiterlijk (einddatum registratie):

1. Een kopie van de aankoopbon; en

2. De streepjescode met IMEI van de verpakking.

Voorbeeld streepjescode:

 

Recht op wijzigen/ stopzetten promotie

Oleading B.V. (OPPO) behoudt zich het recht voor om de actie op elk moment stop te zetten of te wijzigen, zonder schriftelijke opgave van reden.

Oleading B.V. (OPPO) heeft het recht om zonder verdere correspondentie deze actie aan te passen, te beperken, uit te breiden of anderszins te wijzigen, of om de actie te herstructureren of geheel of gedeeltelijk in te trekken.

Oleading B.V. (OPPO) is te allen tijde gerechtigd zonder voorafgaande kennisgeving een gelijkwaardig alternatief voor het Voordeel aan te bieden, dit zonder op enige wijze tot compensatie gehouden te zijn.

De Organisator behoudt zich het recht voor te allen tijde zonder opgaaf van redenen de Actie stop te zetten of de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen. Een herziene versie van de actievoorwaarden zal op de site worden geplaatst, voorzien van een datum.

 

Contact

Als je vragen en opmerkingen hebt over je deelname aan deze promotie, kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0800-0221129 (lokaal tarief) of per e-mail via oppo@consumercare.info

 

Fraude

Bij vermoedens van fraude of onterechte inzending, kan de Organisator zonder opgaaf van reden besluiten bepaalde deelnemers uit te sluiten.

Deelname is niet toegestaan, en Oleading B.V. (OPPO) is gerechtigd Deelnemers of groepen van Deelnemers zonder nader bericht uit te sluiten van deelname aan de Actie en eventuele volgende acties, waarbij het recht op het Voordeel komt te vervallen, wanneer:

a.      een Deelnemer in strijd met de Actievoorwaarden heeft deelgenomen aan de Actie;

b.      een Deelnemer meerdere, onvolledige of valse (e-mail) adressen, namen en/of andere

(persoons)gegevens verstrekt;

c.      gebruik wordt gemaakt van bepaalde scripts, systemen, geautomatiseerde functies, of allerhande technieken die de winstkansen vergroten.

d.      sprake is van misbruik, fraude, manipulatie of omzeiling van en inbreuk op de Actievoorwaarden Oleading B.V. (OPPO) is gerechtigd hiertoe over te gaan op basis van een vermoeden en is niet gehouden de Deelnemer hiervan te informeren of tot bewijs dienaangaande te leveren.

 

Privacy (termijn van bewaren persoonsgegevens)

Uw gegevens worden behandeld conform de Wet bescherming persoonsgegevens in Nederland en conform de privacywet in België.

 

Gegevens worden behandeld conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

De verstrekte gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld, verwerkt worden in overeenstemming met de privacywetgeving en veilig worden bewaard.

 

Oleading B.V. (OPPO) zal de verzamelde gegevens in haar hoedanigheid van verantwoordelijke voor de verwerking uitsluitend (laten) verwerken voor het goede verloop van de Actie, en voor doeleinden vermeld in de Actievoorwaarden. De persoonsgegevens kunnen binnen het kader van de hiervoor vermelde doeleinden doorgegeven worden aan één of meerdere entiteiten van de groep waartoe Oleading B.V. (OPPO) behoort of in geval van een wettelijke verplichting of op verzoek van de politie of gerechtelijke autoriteiten. De persoonsgegevens zullen niet aan derden worden verkocht.

 

Voor de uitvoering van deze actie maakt Oleading B.V. (OPPO) gebruik van de diensten van een uitvoerend bedrijf. Dit bedrijf is met inachtneming van de privacywetgeving gerechtigd de ingezonden documenten en bijlagen te verwerken en de data daaruit in te zien en te verwerken. Mochten er vragen ontstaan of bijlagen ontbreken, dan kan dit uitvoerend bedrijf daarover contact met u opnemen.

 

De persoonsgegevens die door de Deelnemer in het kader van deze Actie aan Oleading B.V. (OPPO) worden meegedeeld, zijn onderworpen aan toepasselijke nationale wetgeving inzake privacy. “Klant” zal deze gegevens in haar hoedanigheid van verantwoordelijke voor de verwerking uitsluitend verwerken voor het goede verloop van de Actie, eigen marktonderzoek en direct marketing, en voor doeleinden vermeld in deze Actievoorwaarden. De persoonsgegevens kunnen binnen het kader van de hiervoor vermelde doeleinden doorgegeven worden aan één of meerdere entiteiten van de groep waartoe Oleading B.V. (OPPO) behoort of in geval van een wettelijke verplichting of op verzoek van de politie of gerechtelijke autoriteiten. De persoonsgegevens zullen niet aan derden worden verkocht. 2. In bepaalde gevallen kan de gebruiker deze persoonsgegevens ook verstrekken met behulp van zijn account op een sociaal media-platform, zoals Facebook of Twitter. 3. Elke Deelnemer kan zijn wettelijk recht op toegang, verbetering en verzet tegen het gebruik voor direct marketing kosteloos uitoefenen door een schriftelijk, ondertekend en gedagtekend verzoek daartoe, samen met een kopie van zijn identiteitskaart, te richten (Postadres Klant). Als het een elektronische identiteitskaart betreft, is ook een afdruk van de inhoud van de chip of een officieel attest van woonplaats vereist. De Deelnemer kan het volledige privacy-beleid nalezen op …..Indien een Deelnemer een verzoek indient tot verwijdering van zijn persoonsgegevens, komt zijn deelname aan de Actie en te vervallen en komt de betreffende Deelnemer niet meer in aanmerking voor het Voordeel.

 

Persoonlijke gegevens zoals naam, adres etc. worden door Oleading B.V. (OPPO) en de door haar ingeschakelde hulppersonen uitsluitend gebruikt voor actieregistratie en verder uitsluitend opgeslagen en gebruikt binnen het kader van deze actie. Deze informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld, niet aan derden doorgegeven en niet misbruikt voor reclamedoeleinden.

 

Bewaartermijn

Bewaartermijn

We bewaren de persoonsgegevens die we in verband met uw vragen, klachten en aanvragen verkrijgen gedurende een periode van 3 maanden nadat wij uw vraag, klacht of aanvraag volledig hebben afgehandeld, zodat we kunnen nagaan of wij u voldoende hebben geholpen en u niet meer informatie of hulp nodig heeft. In afwijking daarvan, bewaren we uw naam en e-mailadres gedurende 1 jaar na een klacht om onechte of kwaadwillige klachten te behandelen. Na deze termijnen zullen we de persoonsgegevens die u ons via het contactformulier heeft verstrekt verwijderen, tenzij we deze persoonsgegevens volgens de fiscale wetgeving langer moeten bewaren.

 

Akkoord voorwaarden

Door deelname aan de promotie verklaar je je akkoord met deze Actievoorwaarden.

Door deelname aan deze actie verklaart de consument zich akkoord met de actievoorwaarden.

 

Door het invullen van het online registratieformulier verklaart u zich akkoord met de geldende actievoorwaarden.